Szülői túlféltésről és elkényeztetésről írnátok nekem?
Sziasztok!
Fontos lenne, aki tud, írjon kérem!
A szülői túlféltésről, az elkényeztetésről és az elrontásról szeretnék összeszedni mindent, amit csak lehet.
Kérlek Benneteket, ha tudtok, írjatok pár esetet, amikor a szülők nem ösztönszerűen, hanem a modern kornak engedelmeskedve nevelik a gyereküket!
Már olvastam itt pár esetet, amikor felállt a hátamon a szőr, és úgy döntöttem, ezeket dokumentálom a szakdogámhoz.
Köszönöm mindenkinek előre is!
doki

Szinten kulfoldon elek(Kanada) szerencsere mar nem sokaig.
Itt nem szabad raszolni,fegyelmezni a gyereket.....megutni???A szomszed mar hivna is a rendoroket ha hallja,hogy balhe van.
Egyik anyuka akivel meg "joba" vagyunk es egy idosek a fiaink mindig mondja,hogy miert mondom,annyiszor,hogy:NEM. Mondjuk a jatszoteren nem szeretnem ha a foldet marokszamra tomne a szajaba vagy azt se,hogy pont az O fianak a kezebol ne vegye ki a jatekot.Sajnos forditott esetbe O nem szol ra a gyerekere.
Rettento irigyek es feltekenyek egymasra a gyerekek.A jatszoter kesz katasztrofa... 13 honapos kisfiam meg nem megy.Nala altalaba csak nagyobb gyerekek jarnak oda.Multkor megtetszett a kisfiamnak egy labda ami egy apukanal volt.Megkerdeztuk!!!(itt ez se szokas,csak elveszik minden szo nelkul a mi jatekunkat is),hogy elvehetjuke,Apuka megengedte.Erre szalad a kislany es torka szakadtabol sikitott,hogy az az ove es ne jatszon vele a fiam.Oda jott,fel lokte a fiamat es elvette a labdat.En meg nem vagyok egy szivbajos csaj es angolul szepen elmagyaraztam ott a szulei jelenletebe a kislanynak,hogy nem akarom megegyszer meglatni,hogy a fiamhoz egy ujjal is hozzanyul.Ha pedig kerte volna a labdat szivesen vissza adjuk.Ne felj nem szoltak a szulok de nem is mondtak a lanyuknak,hogy kerjen bocsanatot.Szegeny fiam viszont a durva ellokestol elegge megilyedt.
Szinten jatszoteres sztori:Kisfiam szeret a csuszda aljan lenni.Olykor megfogom a kezeit es fel lepegetunk rajta.
Van 4 csuzda de olyankor az osszes gyerek ott akar lecsuszni.Latja,hogy ott a fiam de O akkor is megindul ha nem kapom el a gyereket akkor lerugja a csuszdarol..Anyuka ott all de nem szol semmit.Ha elviszem onnan egy olyan helyre ahol epp nem jatszik senki akkor jonnek utannunk es ott akarnak jatszani.
Bocsanat a hosszu iromanyert,jo volt kiirnom mert ami itt Kanadaba megy gyerekneveles cimen...no comment,otthon szerintem meg jobb a helyzet.
Tul feltes:
Nekunk is volt egy osztalytarsunk.Egyke volt.Iszonyu valogatos,finnyas gyerek.Mindenert sirt.Fogaszaton felrugta a fogdokit mikor megakarta nezni a fogait.Egyik szunetbe orditva rohant a tanarhoz,hogy ot valaki megdobta fuvel...:S Az anyja le volt benulva de mindig a kapuba varta a gyereket.Ha valamelyikunk rosszul nezett a gyerekere azt a kapuba varta akar egesz nap es nagyon leszidta.Mindig arra kellett hazamennunk,kaptunk nehany "szep szot".
Hat most kb.ennyi jut eszembe de irok majd meg mert eleg nagy az ismeretsegi korunk:)
13 honapos kisfiu anyukaja

Amit kedves hazánkfia, jelenleg kanadai ír a játszótéri viszonyról, sajnos nálunk is is egyre jellemzőbb.
Nevezetesen, hogy a gyerekek (már amelyik) odaszalad, és elveszi a játékot. Se köszönés, se kérdés, semmi. A szülő részéről sem. Azt se mondja, jó napot.
Ha valami megtetszik, egyszerűen kitépi a másik kezéből.
Vagy lelöki a mászókáról. Vagy fel sem engedi, mert az az övé.
Szülő részéről reakció semmi.
Ha megunja a játszást, vagy eldobja a játékot valahol, vagy egyszerűen elviszi. hm.
Kíváncsi vagyok, mi lesz itt néhány év múlva. Vagy rosszul mondom. Nem vagyok rá kíváncsi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!