Van aki 3 gyerekkel se vette fel a csokot? Miért? Aki igen kérdeznék pár dolgot?
Utolsó: két ilyen ingatlannal könnyen mond ilyeneket az ember. Aki meg rászorul most, annak szerinted 5-10 éve volt pénze lakásra? Tény, hogy a csok is hozzájárult, hogy az ingatlanárak megemelkedtek, így valóban ugyanott van az a szerencsétlen, mint ahol a part szakad. 5-10 éve kellett volna neki 10 M hogy vehessen valami normálisat mondjuk 20ért. Most megkapná ezt a 10-et, de ami eddig 20 volt, mostmár 30-40.
Egyébként abban rohadtul nincs igazad, hogy egy piaci hitel jobb lett volna, mint ami a csokhoz jár. Mi 38 ezret fizetünk fixen. 8 M-t vettünk föl a 10ből.
Befektetésnek meg kicsit necces csok-ot felhasználni - arra a babaváró sokkal praktikusabb -, mivel a megépült vagy vásárolt ingatlanba kell, hogy bejelentve legyen az egész család. 10 évig nem lehet elidegeníteni éssatöbbi....
Szerintem tudni kell miről szól, mire kell, mennyi önerő van és mindenki maga el tudja dönteni, hogy neki bevállalható-e vagy sem. Nem jó vagy rossz alapvetően. Élethelyzet-függő.
Én azt az elvet vallom, hogy hitel esetén ne hallgass senkire, csak a párodra, akivel vennéd.
Együtt üljetek le, beszéljétek át a lehetőségeket és a terveket. Most mennyi pénzetek van, mennyi hitel kéne, mennyi lenne egy élhető nagyságú ház a környéken, mekkora a fizetesetek, tudjátok e fizetni stb.
Három gyerekkel gyakorlatilag 10 évre kiesnél a munkából. Nagyon át kell gondolni, hiszen gyerekkel több lesz a kiadás, kevesebb lesz a bevétel és még pluszban rajon a hitel is.
Nem egyszerű kérdés, tényleg nektek kell eldonteni.
Rengeteg buktatoja van a csoknak és a babavaronak is, sokan már belebuktak. De mások meg már másodjára veszik fel a csokot, az első már törlesztve van.
Minden élethelyzet más, ti erzitek.
Én a magam részéről tudom, hogy maximum egy gyereket tudnánk normálisan eltartani és nem férne bele több, főleg egy frissen felvett hitel mellé.
De van aki lazán visszacsengeti és jól jár az ingyen milliókkal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!