Azoktól kérdeznék akik kimentek külföldre kicsi gyerekkel? Lent.
Szóval, tervezgetjük, hogy kimegyünk, mert itthon nem lehet normálisan megélni. Hónapról-hónapra élünk, mint sokan mások is, megtakarítás semmi. Nagyon nehéz. Kisfiunk 2,5 éves.
De nagyon nehéz lesz itt hagyni anyukámékat. Én még elviselem valahogy, meg ők is a hiányunkat. De a kisfiam imádja őket, és ők is őt. Minden hétvégén náluk vagyunk. Ha beteg ott van, nagyon ragaszkodik hozzájuk. Nem tudom, hogy ő hogy viselné, hogy pl. csak fél évente látná őket. Na meg persze én is. Már most ahogy írok róla, könnybe lábad a szemem. Pedig nem holnap mennénk, hanem 1-2 év múlva. Párom most örökölt, abból majd lesz egy kis pénz(ha sikerül eladni a házat), utána nyelvet kéne tanulni, nekem jogsi, és csak utána bírnánk menni. Tehát nem most lenne, de mégis nagyon rossz érzés...Attól félek, hogy befogok depizni. Bár egyenlőre majd csak a német határ közelébe költöznénk.
Nekem is hiányoznak a szüleim, bár már 10 éve élek külföldön, úgyhogy megszoktam a dolgot. A mai világban nagyon könnyű tartani a kapcsolatot a világ bármely pontjáról, elég hozzá egy internetkapcsolat és mikrofon, webkamera.
Ha a német határhoz költöztök, az nem is lesz olyan messze. Hozzánk 6 hetente kijönnek a szüleim (nyugdíjasok, könnyen mozdulnak, és egy időben lefoglalt fapados jegy sem drága), úgyhogy nem biztos, hogy csak félévente fogtok találkozni. :)
Szia!
Szerintem normális, hogy félsz.
A mi családunkban nem rég költöztek ki 2 kisgyerekkel(21 és 7 hónapos) Bécsbe Szegedről. Ők 2 havonta jöttek május óta haza látogatóba. Tetszik nekik kint, a férj be van jelentve rendesen.
Nekünk is nagyon hiányoznak a szülők, család. A webkamerás kapcsolattartás az nem ugyanaz.
Én visszamennék, amint meg tudjuk oldani. Számomra ez így nem teljes értékű élet. Úgy érzem a kisfiamnak nem tudom azt az ingergazdag környezete nyújtani, mint otthon.
Hátha 1-2 év alatt megoldódik a helyzet és mégis tudtok maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!