Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Brvállalnátok így a második...

Brvállalnátok így a második gyereket?

Figyelt kérdés

KB. 130ezer ftunk marad miután kifizettük az albérletet+a rezsit.

Mivel én egyáltalán nem dolgoztam, így ez az állapot csak a 2. Gyerek másfél éves koráig lenne, mert utána beadnám bölcsibe, és mennék dolgozni. (biztos munkahely, apósom cégébe várnak kB 2 év múlva, mert az egyik alkalmazott akinek a helyére mennék 2 év múlva vizsgázik le, és megy jobb helyre)

Így ha elmegyek dolgozni 330.000 Ft marad miután mindent kifizettünk.

Hitelünk nincs, 3 szobás albérletben élünk, 3 éves szerződésre, de apósomék is segítenek és mire lejár a szerződés szeretnénk felépíteni a saját házunkat.

A nagyról mindenünk megvan, kiságy, pelenkázó, babakocsi jó állapotban, baba fészek, pihenőszék, játszószőnyeg, kiskád, hordozókendő, stb.

KB csak ruhát, pelenkát kell venni neki, meg tápszert ha nem tudom szoptatni.

Szeretnék kistesót neki minél hamarabb, mert utána már nem bírnék kimaradni a munkából, miután visszatértem a felnőttek világába, de a férjem szerint kevés ez a 130.000 Ft.

Ti bevállalnátok?

2020. jan. 10. 18:17
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
58%
Na ez már mese tejszínhabbal. Ha ennyire el lennétek eresztve, akkor nem apósra támaszkodnátok, és a férjed nem ágálna a második ellen.
2020. jan. 10. 21:03
 32/50 anonim ***** válasza:
100%

A babaváróhoz nem azonnal kell teherbe esned amúgy.

Októberben igényeltük mi is,már van egy kislányunk.

5 éven belül kell érkeznie a kistesónak!

És amúgy tényleg az jön le hogy ezt te eldöntötted.

2020. jan. 10. 21:26
 33/50 anonim ***** válasza:
71%

130 ezer forintból esztek hárman. Bevásároltok a háztartásba, eltartotok egy kutyát, autót tartotok fent, új ruhákat vesztek. Mesélj még kérlek.

Fodrasz, körmös 10 ezer, ha olcsó.

Kutya 10 ezer (és sose beteg!)

Kocsi 20 (biztosítás, adó, minimális tankolás) sose megy benne tönkre semmi!

Gyerkőcnek pelenka, popsitörlő, apróságok újabb 10-es.

Háztartási tisztitószerek, tisztálkodási eszközök 10 ezer

Ruhák, cipők legyen havi 10 ezer

Szórakozás 10 ezer

Így hárman 50 ezer ft-ból jól laktok minőségi ételekkel, ha vki beteg, akkor gyógyszerre is futja stb.

Mindjárt elhisszük. Várj! Mégsem!

2020. jan. 10. 22:15
 34/50 anonim ***** válasza:
81%

Én nem tudom hogy jöttök ki ilyen jól 3-an ennyiből de taníts meg kérlek.

Nekünk a jelenlegi helyzetben ugyanígy hármunkra van a 130 ezer. Nem járok fodrászhoz(magam csinálom) , körmöshöz nem járok, 2-3 havonta jutunk el szórakozni a férjemmel. Autónk nincs viszont egy hitelmentes családi házat tartunk fent. Gyereknek megveszünk mindent, minél jobbat (még ha nem is sikerül a legjobbat), félre tesszük azt a kevés pénzt amit én keresek (ez nincs benne a 130ban),minőségi ételeket veszünk. Bizonyos szinten mi nélkülözünk hogy a gyereknek meglegyen mindene. Pl most 4 hónapig gyűjtögettem hogy megvegyek egy minőségibb hajvasalót ami a munkámhoz kell.

Szóval nem tudom ti hogy csináljátok...

2020. jan. 10. 23:08
 35/50 A kérdező kommentje:

Igazából senkinek semmi köze ehhez, de ha már ki tettem a kérdést, akkor ne higgyjenek már hazugnak.

A kocsit nem mi fizetjük, mert apósom nevén van, és leginkább munkához használja a férjem. Mikor megyünk kirándulni, vagy nagybevásárlásra, akkor megtankoljuk, de ez minimális összeg.

A fodrász a férjemnek 1500, nekem 3000, a körmöm töltés szintén 3000.

Új ruhát azért nem kell minden hónapban venni, mivel a lányom már 2 éves, és nem cserél már havonta méretet. Egy csizmát meg egy overált kellett venni még novemberben, de ezek kitartanak jó pár hónapig amíg bejön a jó idő.

Ezen kívül, mint írtam mi falusi életet élünk. Mi nem úgy élünk, hogy bemegyünk a boltba, levesszük a polcról az előre csomagolt csirkemellet, és kifizetünk érte egy csomó pénzt. Mikor csirkét vágnak megveszem az egész csirkét, feldarabolom, berakom a fagyóba és kész. Ugyanígy a szezonális zöldségekkel meg gyümölcsökkel.

2 hatalmas fagyasztónk van tele, zöldségekkel, hússal, gyümölcsökkel, a lekvárt én főzöm, a befőttet magam rakom el. Emellett van egy hatalmas kertem, ahonnan szintén magam rakom el a répát, borsót krumplit, stb-t.

Ezért nem is értem aki szerint baromi kényelmes 2 gyerekkel itthon maradni, és azért nem megyek el dolgozni. Hát énis szívesebben költöznék fel a városba, hazafelé ugornék be a boltba venném meg a hozzávalókat, aztán raknám fel a kaját főni, és közben csak lógatnám a lábam, meg játszanék a gyerekkel. De a férjemmel ezt az életet választottuk, és mostmár ebből hoznám ki a legjobbat.

Egyébként a kérdésben csak annyi volt a hazugság, hogy nem tervezzük a második gyereket, hanem már megfogant, 6 hetes terhes vagyok, de még senki nem tud róla. Azért tettem fel így a kérdést, mert nem akartam, hogy az abortuszpártiak, meg a magzatpártiak válaszoljanak a kérdésemre. Amit a férjemről írtam, az igaz, mármint, az, hogy szerinte nem férne bele most egy gyerek, de abortuszra biztos nem küldene, rámbízná a döntést.

Felesleges tovább válaszolnotok, már döntöttem, és nem fogom tovább olvasni a kérdést.

2020. jan. 11. 07:29
 36/50 anonim ***** válasza:
87%
Végülis szülsz apósodnak még egy gyereket. 100%-ig tőle függtök. A ház, a kocsi, a munkahely. Csak le ne betegedjen, mert összeomlik a kartyabar. Lehet a férjed tud egyébként valamit, amit te nem. Pl gond van a cégnél, após nem szeretne titeket a végtelenségig istápolni, nem szeretne após téged felvenni, csak nem meri megmondani stb.
2020. jan. 11. 07:41
 37/50 anonim ***** válasza:
85%
Jah kérem szépen. Így könnyű ugrálni, hogy após pajti mindent a seggetek alá tesz, és te erre vered a melled, hogy milyen jól gazdálkodtok. Nem csodálom, hogy a férjed nem akar másodikat. Lehet após már most mondogatja, hogs ideje lenne egyedül boldogulni, és jól sejtettem, apósnak esze ágában nincs téged a cégnél látni, csak muszájból vesz fel, ha egyáltalán megteszi.
2020. jan. 11. 08:17
 38/50 anonim ***** válasza:
72%
Épp ezt akartam írni, amit az előző... Veri magát, hogy ők valamit jól csinálnak, mert kijönnek bőven ennyiből, aztán kiderül, hogy a fél életüket a papa finanszírozza :D hat6, így tényleg ki lehet jönni. Más kérdés, hogy nekem spec nem lenne pofám a családom megélhetését ennyire a nagyszülők nyakába varrni. A papa gondolom nem dolgozik majd örökké, úgyhogy nem is célszerű örökké rá támaszkodni. Arról nem is beszélve, hogy ez a nulla igény az önállóságra is érdekes... De hát ők tudják.
2020. jan. 11. 08:44
 39/50 anonim ***** válasza:
72%
A gyereket is apósod csinálta?
2020. jan. 11. 08:57
 40/50 anonim ***** válasza:
100%
39-es ezen most szakadok. 🤣
2020. jan. 11. 09:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!