Szerintetek mi a minimum nettó összeg, amiből el lehet tartani 2 gyereket?
Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék a véleményetekre. Köszönöm,ha írtok.2020. jan. 10. 16:08
1/9 anonim válasza:
Ez nagyban függ az igényektől. Nekünk 2 gyermekünk van, én jelenleg gyeden vagyok a kicsivel, így a nettó bevételünk nagyjából 600 ezer forint. Ebből kényelmesen megélünk, jut extràbb dolgokra is. De ennél kevesebből is kihozható, ha csak a létszükségletü dolgok megléte a cél. Ha semmi extra nincs, és hitelek sem, akkor 300-ból ki lehet gazdálkodni, de akkor tényleg csak a minimum szinten.
2/9 A kérdező kommentje:
A bevételünk kb. 340 ezer forint. Igazából 380-390 között lenne, csak van egy 40.000 ft-os hitelünk a házra. Párom szerint simán megleszünk négyen ennyiből. Én azért picit aggódom emiatt,de bennem van az is, hogy mások a nyomorba szülnek 3-5 gyereket és, akkor miért ne lehetne nekünk is kettő,ha nagyjából mindent meg tudnánk nekik adni? Inkább magamon spórolok akkor. Nekem sem voltak gazdagok a szüleim mégis szuper gyerekkorom volt szerető szülőkkel. Nem az jutott eszembe, hogy nekem miért nincs iPhoneom meg drága márkás ruháim,cipőim(néha voltak egyébként drága dolgaim és az öcsémnek is). Jelenleg 1 gyerekünk van,most 10 hónapos és szeretnénk másodikat. Vállalható így ennyi fizetés mellett? Spórolni tudunk szerencsére,de nem a gyerekeken fogunk.
2020. jan. 10. 16:53
3/9 A kérdező kommentje:
Az élettér is megfelelő,mert 3 szobás a házunk óriási kerttel. A gyerekszobák 13-15nm³ a mi szobánk 20nm³+ugye a ház többi része. Teljesen elférnénk. Mindkettőnknek saját autója van. Meg tudnánk oldani a gyerekek oviba suliba járását.
2020. jan. 10. 17:02
4/9 anonim válasza:
Nekünk kb 380e a bevételünk a gyedemmel. 2 gyerek, albérlet (87e), 40e fundamentát rakunk Havonta. Hitelünk nincs, 1 autó van. Megélünk. Nincs luxus, megnézem mit veszek, de a gyerekeknek van sport, idegennyelv, új ruha, minden ami (szerintünk) szükséges.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kommenteket. Várom a többi választ :)
2020. jan. 10. 17:20
6/9 anonim válasza:
Esetedben simán bevállalható 2 gyerek.
Mi 2 gyereket 300 e-bőlnevelünk, albérletben és nem nélkülözünk, " extrákra" is jut mindig, bár ez kinek mit jelent :) nem hiányzik semmi inkább úgy mondom. Sok ember pedig ennél több bevétellel panaszkodik, hogy hó végén nincs mit enni, vagy nem tud telefonálni, mert nem tudja feltölteni.
7/9 anonim válasza:
Nekünk több a bevételünk, de most ház felújítás miatt sok elmegy, úgyhogy kb ennyiből élünk. Én is úgy gondolom, hogy simán vallalhatjatok, nekünk is mindenre jut bőven.
8/9 anonim válasza:
Felveszitek a babaváró segélyt és minden meg van oldva.
9/9 A kérdező kommentje:
Nem fogjuk. :)
2020. jan. 11. 13:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!