Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Brvállalnátok így a második...

Brvállalnátok így a második gyereket?

Figyelt kérdés

KB. 130ezer ftunk marad miután kifizettük az albérletet+a rezsit.

Mivel én egyáltalán nem dolgoztam, így ez az állapot csak a 2. Gyerek másfél éves koráig lenne, mert utána beadnám bölcsibe, és mennék dolgozni. (biztos munkahely, apósom cégébe várnak kB 2 év múlva, mert az egyik alkalmazott akinek a helyére mennék 2 év múlva vizsgázik le, és megy jobb helyre)

Így ha elmegyek dolgozni 330.000 Ft marad miután mindent kifizettünk.

Hitelünk nincs, 3 szobás albérletben élünk, 3 éves szerződésre, de apósomék is segítenek és mire lejár a szerződés szeretnénk felépíteni a saját házunkat.

A nagyról mindenünk megvan, kiságy, pelenkázó, babakocsi jó állapotban, baba fészek, pihenőszék, játszószőnyeg, kiskád, hordozókendő, stb.

KB csak ruhát, pelenkát kell venni neki, meg tápszert ha nem tudom szoptatni.

Szeretnék kistesót neki minél hamarabb, mert utána már nem bírnék kimaradni a munkából, miután visszatértem a felnőttek világába, de a férjem szerint kevés ez a 130.000 Ft.

Ti bevállalnátok?

2020. jan. 10. 18:17
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:

Köszi 6os. Végre egy értelmes hozzászólás.

A hobbijaink egyébként nem drágák, elmegyünk néha moziba, humoristák előadását megnézni, én rengeteget járok a gyerekkel könyvtárba, és nekem az olvasás a hobbim, a férjem meg a kocsiját simogatja, meg ingyenes számítógépes játékokkal játszik, mikor van ideje 😁

A lányom még csak 2 éves, így neki sincs még kialakult hobbija, 4 éves koráig szerintem nem is nagyon lesz igénye ilyenekre, játéka annyi van, hogy Dunát lehet vele rekeszteni, apósomék építettek a kertjükbe egy egész játszóteret neki, úgyhogy nem hinném hogy bármiben hiányt szenvednie a kistesó miatt.

Azt elfelejtettem írni, hogy feketén énis szoktam dolgozni, ahogy időm engedi, most pl karácsonykor abból látogattuk meg a szüleimet 600 kmel arébb. 200.000 ftot szedtem össze feketén, az ajándékokra az utazásra, meg költőpénznek.

2020. jan. 10. 18:42
 12/50 A kérdező kommentje:

Talán azért biztos, hogy el fog menni, mert határozott idejű szerződéssel van ott? Évente hosszabbítja, 2 év múlva nem hosszabbítja meg neki. Ennyi.

És biztos, hogy fel fog venni, mert eléggé bizalmatlan ember, és mindenképpen családtagot akar a helyére. Rajtam kívül pedig nincs más családtag.

2020. jan. 10. 18:45
 13/50 anonim ***** válasza:
86%

" Arra várunk, hogy apósom felvegyen..."

Ha annyira fel szeretne venni, miért nem most teszi meg, miért kell várni, míg elmegy valaki? Talán mert nem füllik hozzá a foga, csak nem szeretné ha a fia meggebedne egyedül munkában.

2 év borzalmasan hosszú idő. Ennyit várni egy munkára még családon belül sem normális. A cég csődbe mehet, vagy akármi történhet. De gyanítom neked ez így kényelmes. Nem kell semmit csinálni, csak otthon vezetni a háztartást.

De vajon a férjed, aki jobban átlátja a helyzetet, miért nem akar bevállalni másodikat? Talán mert tudja, hogy apuci cégénél az korántsem biztos meló?

2020. jan. 10. 18:45
 14/50 anonim ***** válasza:
69%

És az biztos, hogy nettó 200-at ad majd az apósod?

Az nem világos, hogy épül fel 3 év alatt a saját házatok, ha gyakorlatilag épp hogy elvagytok most. Vagy már fel lett véve a baba váró, azért sürgős a második gyerek? Vagy apósod építi nektek?

Nekem biztos lesülne a bőr a képemről ha a férjem es az apósom tartana el, de nem vagyunk egyformák.

2020. jan. 10. 18:48
 15/50 anonim ***** válasza:
100%

Én keresnék arra az időre legalább egy részmunkaidős állást, míg felszabadul a hely az apósnál. Van határozott idejű munkaszerződés, így nyugodtan mehetsz akár csak fél évre is dolgozni máshoz. Szerintem a kettő nem zárja ki egymást. Azt pedig, hogy semmi állás nincs azon kívül, mint amit az apósod tudna adni kicsit túlzásnak érzem.

Mindenesetre én várnék a második gyerekkel, amíg rendeződnek a dolgok. Ha a párod nem szeretne még egy gyereket annak oka van. Gyerek mellett a 130 ezer valóban nem sok, még egyet bevállalni mellé rizikós lenne. Inkább adjatok meg mindent annak az egynek és legyen boldog családotok. A pénztelenséggel járó feszültség meg stressz sok családot tett már tönkre... És mivel te ugye a következő évek alatt nem keresnél pénzt, így ez mind a párod nyakába szakadna. Ő érezné azt, hogy esetleg kemény túlórák mellett kell megadnia a családjának az anyagi biztonságot stb.

2020. jan. 10. 18:53
 16/50 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

Szerintem vállaljátok be a babát ÉS emellett kezdj el tanulni. Ha elég szorgalmas vagy, akkor a gyerek mellett olyan szakmát is kitanulhatsz, hogy otthonról is tudj legalább részmunkaidőben keresni. Így nem egy lapra teszel fel mindent.

Persze ez a meglevő babádon is múlik, meg majd az újon is. Kérdés még, hogy megbízol ennyire a férjedben? Te ismered őt, és gondolom eddig is okkal bíztad rá magad, hiszen bevállaltad, hogy egyáltalán ne gyűjts munkatapasztalatot. Másrészt fontos lenne arra felkészülnötök, ha a férjeddel valami történik (betegség vagy baleset), mert akkor aztán tényleg bajba kerülsz, pláne két gyerekkel.

2020. jan. 10. 18:59
 17/50 A kérdező kommentje:

Nyílván ha fel lett volna véve a babaváró akkor a férjemnek is sürgős lenne a 2. Gyerek nem?...

Egyébként úgy fog felépülni a házunk, hogy arra már félre van téve a pénz, a munkásokat pedig apósom biztosítja ingyen, mert az ő munkásai.

2020. jan. 10. 18:59
 18/50 A kérdező kommentje:

Mint írtam dolgozom részmunkaidőben feketén. Így félretett pénzünk mindig van. Eddig lakásra gyűjtöttünk, most, hogy az megvan betegségre, nyaralásra, stbre rakjuk félre a pénzt. Amit én keresek azt mindet lerakjuk, és abból fizetjük a váratlan kiadásokat, nyaralásokat.

A 130.000 Ft az, amit minden hónapban elkölthetünk, amiből nem rakunk félre.

A férjem pedig azért fél a 2. Gyereket bevállalni, mert fél, hogy elmegy rá a félretett pénzünk, de mint írtam mindenünk megvan a lányomtól, szinte új állapotban, hiszen mikor megszületett mindenből újat vettünk és uniszext, és 1 gyerek nem tudja elhasználni ezeket a dolgokat, hogy újat kelljen megint belőle venni.

Így a második gyereknek már csak ruhákat, pelenkát, popsitörlőt, ha kell gyógyszert, meg ha kell tápszert kell venni. Azért egy 0-másfél éves gyereknek nincsenek olyan nagy igényei.

De nem tudom, lehet igaza van a férjemnek és elmenne rá a félretett pénz.

2020. jan. 10. 19:08
 19/50 anonim ***** válasza:
89%

Én nem vállalnám be.

Mi lesz, ha esetleg a babának drága gyógyszerekre/fejlesztésekre lesz szüksége? Mi lesz, ha véletlenül ikrek lesz? Mi lesz, ha pároddal/apósoddal megromlik a jó viszony? Mi lesz, ha a pároddal történik valami? Vagy apósoddal, ami miatt bedől a vállalkozása, és egyikőtöknek sem lesz munkája? Biztos olyan helyen akartok építkezni, ahol csak ez az egy munkahely van részetekre?

2020. jan. 10. 19:24
 20/50 anonim ***** válasza:
92%
Nem, és a férjem családjának sem szolgáltatnám ilyen szinten ki magam.
2020. jan. 10. 19:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!