Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Butaság, ha az az álmom, hogy...

Butaság, ha az az álmom, hogy gyereket fogadjak majd örökbe?

Figyelt kérdés
Egyedülálló nő is fogadhat örökbe. Nem most szeretnék majd pár év múlva 5-6 amikor mar az anyagi helyzetem meglesz.
2020. jan. 8. 08:47
 1/9 anonim ***** válasza:
17%
Miert lenne butaság? Szerinten egy jó cselekedet hogy egy arva gyereket örökbe fogadsz
2020. jan. 8. 08:48
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Inkább furcsa. Saját családot miért nem szeretnél? Ha nem lehet, akkor érthető, de akkor is furcsa, hogy egyedülállóként gondolsz magadra 5-6 év múlva is.
2020. jan. 8. 08:52
 3/9 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem nem furcsa. Van aki nem akar szulni. Akkor ott az orokbefogadas. Miért ne?
2020. jan. 8. 08:55
 4/9 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem sem furcsa. Sok örökbefogadásra váró gyerek van, s aki nem akar szülni, vagy esetleg nagyobb gyerekre vágyik, annak ez tökéletes megoldás.
2020. jan. 8. 10:07
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha azért akarsz örökbe fogadni, mert szeretnél gyereket, de bármi ok miatt - akár azért, mert nincs párod - nem tudsz szülni, az teljesen rendben van.

Azt viszont tudnod kell, hogy az örökbefogadás nem "jócselekedet". Sokkal több az örökbe fogadni vágyó szülő, mint az örökbeadható gyerek, úgyhogy itt inkább igények találkoznak: neked gyerek kell, a gyereknek meg szülő, úgyhogy összehoznak titeket. Win-win szituáció, nincs benne semmi különösebben magasztos.

Én egyébként minden egyedülálló szülőt nagyra becsülök, akár vér szerini, akár örökbefogadott gyereket nevel, mert nagyon nem egyszerű feladat, erre azért készülj fel.

2020. jan. 8. 10:14
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Örökbefogadó szülőként írok.

Ha komolyan gondolod,ne várj a folyamat elindításával 5-6 évet.

Ha megvan a megfelelő lakáskörülményed,stabil munkahelyed,el lehet indítani hamarabb,mivel egyedülállóként több a várakozási idő.

Velünk volt egy egyedülálló nő,nem is kicsi gyereket szeretett volna. 3-7 éves korig. Az volt az egyedüli kikötése,hogy kislány legyen. Az első örökbefogadási folyamat kudarcba fulladt. Egy 4 éves kislányt ajánlottak fel neki,de nem alakult ki a kötődés köztük.

Ezzel együtt ő 3 évet várt,mire sikerült az öf.

A várakozási idő megyétől is függ. Szabolcsban a legkevesebb és Pest megyében a legtöbb.

Egyébként hány éves vagy? Nem mindegy,hogy a 20-as éveid elején vagy esetleg túl 30-on ez az álmod? Előbbinél ez még bőven változhat,ha teszem azt,jön egy kapcsolat.

De nem butaság,ha úgy érzed,hogy tényleg ezt szeretnéd.

2020. jan. 8. 10:40
 7/9 A kérdező kommentje:
23 vagyok
2020. jan. 8. 19:20
 8/9 anonim ***** válasza:

6-os vagyok.

Fiatal vagy,de ha ez az álmod,vágj bele! Mindenkinek vannak álmai,és teljesen mindegy,mik azok,arra valók,hogy megvalósítsák azokat.

Van,aki utazni szeretne,van,aki énekes szeretne lenni,más atomfizikusnak készül,a te álmod az örökbefogadás. Egyik sem rosszabb vagy kevésbé értékes a másiknál.

Álmok. Csak arra várnak,hogy álmodóik megvalósítsák őket.

Váljon valóra az álmod,Kérdező! Ha teljes szívedből szeretnéd,kívánom,hogy sikerüljön!

(Nekem 2x sikerült.)

2020. jan. 8. 20:51
 9/9 anonim ***** válasza:
22%

Nem butaság, viszont ahogy írták, ez nem úgy működik, hogy besétálsz a kórházba vagy a gyerekotthonba és elviszel egy neked tetsző gyereket. Sok az örökbefogadásra váró szülő és ehhez képest kevés az örökbefogadható gyerek.

Vágj bele, ha ezt érzed álmodnak. Lehet, hogy mi is inkább ezt az utat választjuk, mert én nem szeretnék szülni, így viszont egy nem kívánt gyerek kapna egy esélyt a normális életre.

2020. jan. 9. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!