Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A Ti munkahelyeteken hogy...

A Ti munkahelyeteken hogy fogadják ha nincs kire bízni a betegeskedő gyereket és sokat vagy TP-en?

Figyelt kérdés
2013. márc. 17. 14:38
 1/9 anonim ***** válasza:
Az én munkahelyemen a kisgyermekes anyuka eleve vörös posztó.Nekem szerencsém van,sok a segítségem,nincs ezzel gondom(csak épp a szívem szakad meg,mikor lázas betegen is ott kell hagynom akár),de aki nem ilyen szerencsés,azt bizony ellehetetlenítik,vagy jobb esetben "keresnek" neki másik munkahelyet.
2013. márc. 17. 14:49
 2/9 anonim ***** válasza:

Úgy hogy előbb vagy utóbb elküldik az embert.

Nekem is így volt.Eleve utált a főnök és 1,5 év alatt ki is készített és el is küldött.Sokat voltam oda a gyerekkel és én is sokat voltam beteg.Az viszont érdekes,hogy mikor itthon voltam a gyerekkel szinte sosem voltam beteg se én se a gyerek.Visszamentem dolgozni és folyton minden nyavaját elkaptam.

Bár nem is bánom már mert pocsék egy meló volt.

Egyetlen egy dolgot bánok,hogy egyáltalán visszamentem oda dolgozni.

2013. márc. 17. 15:50
 3/9 anonim ***** válasza:
Szembe nem szidnak csak a hátam mögött. Szembe mindenki ök megértő és még sajnál is :) Pedig itthonról dolgozom, mikor beteg a gyerek, ami nem egyszerű, tekintve, hogy a háztartás is itt van (ugye nem kap az oviban ebédet, ha beteg).
2013. márc. 17. 17:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerencsén van. Oviban vagyok dajka. Így tudják, hogy a mi a helyzet. A mostani helyemen sosem ért ez miatt semmi bántás, a hátam mögött sem. Az előző oviban (amit bezártak, azért kerültem másikba), ott morogtak, de a nagyfőnök azt mondta, hogy ne foglalkozzak velük, ha beteg a gyerkőc akkor beteg és ennyi. Menjek nyugodtan táppénzre, szóljak ha ezért bántanak. Sosem szólta, meghallgattam és ennyi. Amúgy meg ott is jó volt közösség, csak a TP miatt morogtak néha-néha.
2013. márc. 17. 18:19
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Kedves 3-as! Te tudsz beteg gyerek mellett otthon dolgozni? Én nem nagyon :((((((((

2013. márc. 17. 18:24
 6/9 anonim ***** válasza:
Figyelj, muszáj. Ez egy multi cég, itt nincs apelláta. Megfizetnek, de ezért tenni is kell. Akinek ez nem fekszik, az dolgozik fele pénzért fele ennyit. Gondolhatod, mikor egy nap kell elintézni a gyerekorvost, az sztk-t, a gyógyszertárt, a főzést, mellette meg még dolgozzál, és akkor még a gyerekkel egy percet nem foglalkoztál. Borzasztóan kimerítő. Kábé mindenhez kapkodsz és semmivel nem állsz sehogyse. Aztán elalszik a gyerek és akkor igyekszel legalább egyvalamit rendesen megcsinálni. Hát így megy ez :)
2013. márc. 19. 09:42
 7/9 anonim ***** válasza:
Én pozitív tapasztalatról tudok beszámolni ,szülésznőként dolgozom egy klinikán két gyermekem van és maguk a kolléganők küldenek el táppénzre ha betegek a gyerekek és igyekeznek nyugtatni ,hogy most első a gyerek és ők pedig megoldják a beosztást .
2013. ápr. 27. 14:54
 8/9 anonim ***** válasza:

Mikor az ovit kezdte a gyerekem, ajánlottak egy állást, én pedig megmondtam, hogy most megy óvodába, és várhatóan időnként ezért itthon kell majd maradnom vele, ha beteg lesz (bár vannak egy nagyszülőpár, de ők is dolgoznak még, nem tudják folyton vállalni ezt). Kérdeztem, tudnám-e ilyenkor itthonról csinálni a munkámat (ami egyébként nagyrészt számítógépes, tehát megoldható lett volna), erre a leendő főnök rögtön mondta, hogy jaj, akkor bocs, de nem vesz fel.

Teljesen el voltam kenődve.

Aztán találtam másik munkát, én is itthonról dolgozom. Ez másoknak, kívülről nézve ideálisnak tűnik, pedig ahogy az előttem szólók is írták már, ilyenkor egyszerre kellene több dolgot intézni. Nekem folyton lelkiismeret-furdalásom van a gyerek miatt, mert hiába beteg, hiába vagyok itthon, nem tudok eleget vele lenni. A „bejárós” munkahelynek nagy előnye, hogy ha kiteszed a lábad onnan délután, akkor azzal tudsz foglalkozni, amivel kell. Míg az otthoni munkának sosincs vége, nekem sokszor a hétvégéim is melóval telnek…

Bocsánat, eltértem a témától, de szerintem sokkal „családbarátabbnak” kellene lennie a munkahelyeknek, ez az, amin változtatni kellene, mert szerintem sok nőt frusztrál, hogy ha anya lesz, az élet más területén „elértéktelenedik”, megszólják a háta mögött, mert beteg a gyerek, brr.

Olvastam egyszer, hogy készítettek egy felmérést (Nyugat-Európában, ahol a részmunkaidő is sokkal elterjedtebb megoldás, és nem szólnak be, ha valaki anya) arról, hogy a gyerekes nők sokkal hatékonyabban dolgoznak, mivel jobban be kell osztaniuk az idejüket, és motiváltabbak, megbízhatóbbak, hiszen a gyereküket is el kell tartani.

2013. ápr. 27. 15:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Bocs az elírásokért (pl.: „bár van egy nagyszülőpár,”)!
2013. ápr. 27. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!