Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Brvállalnátok így a második...

Brvállalnátok így a második gyereket?

Figyelt kérdés

KB. 130ezer ftunk marad miután kifizettük az albérletet+a rezsit.

Mivel én egyáltalán nem dolgoztam, így ez az állapot csak a 2. Gyerek másfél éves koráig lenne, mert utána beadnám bölcsibe, és mennék dolgozni. (biztos munkahely, apósom cégébe várnak kB 2 év múlva, mert az egyik alkalmazott akinek a helyére mennék 2 év múlva vizsgázik le, és megy jobb helyre)

Így ha elmegyek dolgozni 330.000 Ft marad miután mindent kifizettünk.

Hitelünk nincs, 3 szobás albérletben élünk, 3 éves szerződésre, de apósomék is segítenek és mire lejár a szerződés szeretnénk felépíteni a saját házunkat.

A nagyról mindenünk megvan, kiságy, pelenkázó, babakocsi jó állapotban, baba fészek, pihenőszék, játszószőnyeg, kiskád, hordozókendő, stb.

KB csak ruhát, pelenkát kell venni neki, meg tápszert ha nem tudom szoptatni.

Szeretnék kistesót neki minél hamarabb, mert utána már nem bírnék kimaradni a munkából, miután visszatértem a felnőttek világába, de a férjem szerint kevés ez a 130.000 Ft.

Ti bevállalnátok?

2020. jan. 10. 18:17
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
93%

Én nem vállalnám így.

Helyette dolgoznék egy évet, és a kicsire kapnék csedet, gyedet.

2020. jan. 10. 18:22
 2/50 anonim ***** válasza:
64%
Mivel eddig 0 forintot tettel a kozosbe ertheto a ferjed.
2020. jan. 10. 18:25
 3/50 A kérdező kommentje:
Apósom tuti kitagadna minket, ha ezt megcsinálnánk vele, teljesen jogosan. Nem azért vesz fel, hogy 1 év után elmenjek babázni. A férjem se verné így át.
2020. jan. 10. 18:25
 4/50 A kérdező kommentje:
A férjem akarta, hogy költözünk ki ide a világ végére, hogy tudjunk babázni ő meg apósomnak segíthessen a cégébe. Engem suli után legalább 3 helyre hívtak dolgozni, de nem mentem, mert gyereket akartunk, és ő bevállalta, hogy el tartja a családját egyedül amíg apósomhoz nem tudok menni énis dolgozni. A következő 2 évben ugyanúgy nem fogok rakni semmit a közösbe, ha szülök gyereket, ha nem, mert máshova itt nem tudok elmenni dolgozni, és nem is mehetek,mert már beigértük apósomnak, hogy megyek én hozzá dolgozni.
2020. jan. 10. 18:30
 5/50 anonim ***** válasza:
16%

Egyetértek a férjeddel. Dolgozz legalább egy évet, hogy kapj normális ellátásokat, meg legyen hova visszamenned. 2 gyerekkel, munkatapasztalat nélkül elég nehéz állást találni.

Neked komolyan van már gyereked? Pelenka meg törlőkendő? Szerintem ennyiben nem merül ki a vásárlás egy gyereknek.

2020. jan. 10. 18:32
 6/50 anonim ***** válasza:
67%

Nem, semmiképpen nem vállalnék úgy még egy gyereket, hogy 130 ezer forint van összesen a kajára, gyerekekre, háztartási holmikra, szórakozásra, hobbikra, stb... De ezek mi vagyunk, viszonylag magas igényekkel, drága hobbikkal.

Ha Ti úgy érzitek, hogy kényelmesen ki tudnátok jönni ennyiből, úgy, hogy az egész család igényei ki vannak elégítve, akkor hajrá, vágjatok bele. :)

2020. jan. 10. 18:34
 7/50 A kérdező kommentje:

Minek kommentel az, aki a felét sem olvassa el annak amit írtam?

Lesz hova mennem dolgozni, és a kövi 2 évben amúgysem kapnék semmit, mert arra várunk, hogy apósom felvegyen...

2020. jan. 10. 18:34
 8/50 anonim ***** válasza:
82%
Értem amit írsz. De miért olyan biztos, hogy elmegy az a valaki, téged meg felvesz? Erre nem lehet alapozni. Felelőtlen vagy, nem is kicsit.
2020. jan. 10. 18:36
 9/50 anonim ***** válasza:
90%
2-es: Nyilván ketten akarták a gyereket, ehhez valamelyik félnek otthon kell maradnia. A férje valószínűleg nem úgy áll hozzá, hogy "semmit nem tesz a közösbe", amikor otthon ellátja, neveli a közös gyereküket...
2020. jan. 10. 18:38
 10/50 anonim ***** válasza:
83%
Én nem.
2020. jan. 10. 18:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!