Hazudtál már valaha gyereked koráról, hogy előnyhöz juss?
#53.
Azt,hogy 1x "hazudtam" a vidámparkban,és ingyenes torrent oldalakról szedtem le neki meséket,majd írtam ki DVD-re,én nem nevezném hazugságnak.
Ennyi volt,tudod,nem több.
Bár mindenki ennyit hazudna!
61!
Ha a gyerek mondjuk 5 éves, akkor a hány éves a gyerek kérdésre adott minden válasz hazugság az 5-ön kívül.
A torrentezes nem hazugság, hanem lopás.
Szerintem az a kiskanál direkt neked van odakészítve, mert már ismernek a környéken, hogy mekkora szarrágó vagy. Mekkora tragédia lenne, ha ennél kóstolás nélkül egy gombóc fagyit és nem lenne finom.
Van egy javaslatom. Csak neked. Kóstolás után mondd, hogy nem ízlik és addig kérj egy-egy kanállal több ízből, míg össze nem harácsolsz ingyen egy gombócnyit.
Cirkuszban már volt, hogy mondtuk fiatalabbnak, amikor még kisebb volt, hogy ingyen legyen.
Most 7 éves, felnőtt BKV bérletünk van a feleségemmel, havi 2*9500 Ft, lányunknak még nem vettünk bérletet/jegyet, ha kérdezik hány éves akkor 5.
Miskolctapolcai barlangfürdőbe is vittem be ingyen,amikor már túl volt az ingyenes koron,ugy rémlik ott 4 évesig lehet ingyen bemenni, és akkor már 5 volt.
Budapesti strandokra is 3 éves jóval elmúlt, mikor elkezdtünk neki is belépőt venni, 2 éves kor alatt ingyenes csak.
Biztos volt még ilyen, de most ennyi jut az eszembe.
"
57-es. Az említett diákigazolványos példa pont hogy csalás, ugyanis a szabályzatok úgy szólnak, hogy a "kedvezményre jogosító fényképes igazolvány felmutatásával". Attól, hogy a jegyet kiadó alkalmazott partnered volt a csalásban, attól még csalás. Az, hogy neki nincs igazolványa, teljesen lényegtelen, akkor nem jogosult a kedvezményre."
Cukkerborso!
Nem volt csalás. Ott álltunk hárman, a gyerekem, a barátnője meg én. Közöltem, hogy egy diák és 2 felnőtt jegyet kérek. Visszakérdeztek hogy miért. Mondtam hogy külföldön élünk, nincs a gyereknek diákigazolványa. A nő még közölte, hogy nem számít, csak azoktól szoktak elkérni, akik láthatóan idősebbek. Nem ah általános és középiskolás korosztaly miatt van a diákigazolvány, hiszen Magyarorszagon 16 év a tankötelezettség, hanem azok miatt, akik ezt már túllépték és nem tanuknak sehol, de csalnának a diakjeggyel. Tudod, az olyanok, mint te.
Elárulnád hol volt ez? Elolvasnám én s kedvezményre jogosultak körét, mert biztos vagyok benne, hogy kitér az érvényes igazolványra.
Az, hogy az alkalmazott mit mondd, lényegtelen. Hallottam már buszon is, hogy q sofőr csak a jegy árának felét kéri el és az neki zsebre megy, jegyet meg nem ad. (Vidéki busz, ahol fel kell mutatni a bérletet. Attól ez még baromira nem szabályos.
Sőt, dolgoztam gyorsétteremben diákként. Kupon felmutatása nélkül nem volt szabad kiadni kuponos menüt. Akkor sem, ha s kupont ingyen osztottuk. Akkor sem, ha applikációban is elérhető volt. Ha s vezető észrevette, hogy valaki kiadja, szóvá tette.
Szóval a szabály az szabály. Függetlenül attól, hogy az alkalmazott mit mond. Ha random ellenőrzés jön és kérik az igazolványt, jár a büntetés, hiszen a gyereked ilyennel egyáltalán nem rendelkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!