Hazudtál már valaha gyereked koráról, hogy előnyhöz juss?
10!
Aki nem lop, csak vagy hazudik az szent? Most komolyan azért a pár forintért, amit megspórolsz azzal, hogy hazudsz a gyerek koráról olyan sokkal előrébb vagy?
En próbálom a gyerekemet nevelni, hogy mindig őszinte legyen, ne lopjon és ne csaljon.
Igen. Oda is vissza is.
Még meg volt Pesten a vidámpark. A fiunk 9 éves volt.
A vizidodgemre 10 éves kortól lehetett felülni. Ott azt mondtuk,10 éves.
A másik egy nagy hajó volt,azt meg én szerettem volna kipróbálni,de csak 8 éves korig lehetett szülői felügyelettel. Na,itt 8 éves volt.
Aztán már minden játék előtt megkérdezte: anya,most hány éves vagyok?
Mondjuk példát ezzel nem nagyon lehet mutatni szerintem.
Őszinte leszek, a nagy december elején betöltötte a hatot, de karácsonykor, amikor rokonokhoz utaztunk, simán csak a helyjegyet vettem meg, mondván hogy 5 éves.
Nem mutattam rossz példát, mert nem is volt ott a jegyvásárlásnál. Ha ott lett volna, akkor sem tudja mennyi idős gyereknek milyen jegy kell.
Azt pláne nehezen tudom elképzelni, hogy valaki mondjuk az állatkert kapujában a két éves gyereknek tart erkölcstan órát, hogy " Látod, betöltötted a 2 évet, vettem neked egy jegyet, mert ez így tisztességes.
15-ös, valahol igazad van. Bár az elefánt akkor sem eszik többet, ha három éves gyerek nézi egy éves helyett.
De pl nekünk évek óta éves bérletünk van a nagy gyereknek. A kicsi egy éves, így neki nem kell jegy. Ha betölti a kettőt, nyilván nem lesz bérletünk, mert 70ezret nem fogunk költeni rá. Tavasztól őszig szoktunk általában járni, a kicsi nyáron lesz kettő.
Vagyis, ha mondjuk hazudnék a koráról és még 1-1,5 hónapig ingyen vinném be, akkor jövőre megint 35 ezret hagynék a pénztárban (plusz egy halom zseton árát a holnemvolt parkban. Így meg semennyit. Melyikkel jár jobban az elefánt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!