Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hazudtál már valaha gyereked...

Hazudtál már valaha gyereked koráról, hogy előnyhöz juss?

Figyelt kérdés
Mondjuk belépődíj, buszjegy stb esetén
2020. jan. 10. 12:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/80 anonim ***** válasza:
28%

10!

Aki nem lop, csak vagy hazudik az szent? Most komolyan azért a pár forintért, amit megspórolsz azzal, hogy hazudsz a gyerek koráról olyan sokkal előrébb vagy?

En próbálom a gyerekemet nevelni, hogy mindig őszinte legyen, ne lopjon és ne csaljon.

2020. jan. 10. 14:10
 12/80 anonim ***** válasza:
44%
Nem vagyok szent, csak fontosabbnak tartom azt, hogy becsületes, normális értékrendű felnőttekké váljanak a lányaim, mint hogy maradjon plusz pár ezer ft a zsebemben.
2020. jan. 10. 15:03
 13/80 anonim ***** válasza:
94%
Én kis koromból sok ilyenre emlékszek. :D
2020. jan. 10. 15:07
 14/80 anonim ***** válasza:
90%

Igen. Oda is vissza is.

Még meg volt Pesten a vidámpark. A fiunk 9 éves volt.

A vizidodgemre 10 éves kortól lehetett felülni. Ott azt mondtuk,10 éves.

A másik egy nagy hajó volt,azt meg én szerettem volna kipróbálni,de csak 8 éves korig lehetett szülői felügyelettel. Na,itt 8 éves volt.

Aztán már minden játék előtt megkérdezte: anya,most hány éves vagyok?

2020. jan. 10. 15:13
 15/80 anonim ***** válasza:
33%
Én nem emlékszem ilyenre, de nem azért, mert szentéletű volnék, egyszerűen csak lehet nem akadt olyan helyzet, vagy eszembe se jutott, így dilemmába sem estem ez ügyben. Nyilván nem mindegy azért mikor és hol és evvel nem legitimálom a hazugságot természetesen, de tutira akad, ahol lópikulát sem számít, megkárosítani viszont nem szoktam szándékosan senkit. Aztán van az a hely, ahol kifejezetten szemét dolog szerintem, az állatkert pont ilyen. A belépőjegyek a működési költségük elenyésző hányadát fedezik csak így is, ha a gyerek a cuki elefántokat akarja megcsodálni, ne legyen rest kifizetni a szülő a belépőt, ha már a kora alapján kell, akárhány évesnek is néz ki a pici. A fenntartásra megy, fejlesztésekre, igen erősen forráshiányos az összes állatkert, ilyen helyen szerintem süllyedjen el, aki csalni akar, nem ezen kell spórolni, ha nem fér bele, nem kell menni. Én pont azt érezném álszentnek, hogy a mama szeme fénye rajong az állatokért, akkor elviszem, nézegesse a kis drága, de ha lehet akkor ugyan nem fizetek érte, pont azoktól az állatoktól is sajnálva az összeget, akiknek az ellátásához ez hozzájárul. Na ez, nálam a fújjdegáz kategória például.
2020. jan. 10. 15:55
 16/80 A kérdező kommentje:

Mondjuk példát ezzel nem nagyon lehet mutatni szerintem.

Őszinte leszek, a nagy december elején betöltötte a hatot, de karácsonykor, amikor rokonokhoz utaztunk, simán csak a helyjegyet vettem meg, mondván hogy 5 éves.

Nem mutattam rossz példát, mert nem is volt ott a jegyvásárlásnál. Ha ott lett volna, akkor sem tudja mennyi idős gyereknek milyen jegy kell.

Azt pláne nehezen tudom elképzelni, hogy valaki mondjuk az állatkert kapujában a két éves gyereknek tart erkölcstan órát, hogy " Látod, betöltötted a 2 évet, vettem neked egy jegyet, mert ez így tisztességes.

2020. jan. 10. 15:56
 17/80 anonim ***** válasza:
57%
Nem, mert minek. Az nem tétel, amit így "spórolnék".
2020. jan. 10. 16:01
 18/80 A kérdező kommentje:

15-ös, valahol igazad van. Bár az elefánt akkor sem eszik többet, ha három éves gyerek nézi egy éves helyett.

De pl nekünk évek óta éves bérletünk van a nagy gyereknek. A kicsi egy éves, így neki nem kell jegy. Ha betölti a kettőt, nyilván nem lesz bérletünk, mert 70ezret nem fogunk költeni rá. Tavasztól őszig szoktunk általában járni, a kicsi nyáron lesz kettő.

Vagyis, ha mondjuk hazudnék a koráról és még 1-1,5 hónapig ingyen vinném be, akkor jövőre megint 35 ezret hagynék a pénztárban (plusz egy halom zseton árát a holnemvolt parkban. Így meg semennyit. Melyikkel jár jobban az elefánt?

2020. jan. 10. 16:06
 19/80 anonim ***** válasza:
40%
Nem, senki nem fog ilyen erkölcstan órát tartani a gyereknek. Ellenben azt jó esetben minden szülő el fogja mondani neki, hogy ne hazudj, kisfiam, az igazat kell mondani. Sőt, a ne csalj és a ne lopj ideje is eljön egyszer. Ha a szülő maga lop, csak és hazudik -igen, ha azt mondod hohy a 3 éves csak kettő az állatkertben, vagy a 6 éves csak 5 a vonaton, akkor hazudtál, csaltál és loptál is - hogyan várod el, higy a gyerek tisztességes legyen majd?
2020. jan. 10. 16:35
 20/80 A kérdező kommentje:
Ilyen alapon akkor sehogyan sem. Már megbuktam a legelső másolt DVD-nél vagy az első torrentezésnél.
2020. jan. 10. 16:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!