Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem tudnak helyesen...

Miért nem tudnak helyesen írni az anyukák?

Figyelt kérdés

A terhesség vagy a szülés okozhat olyan traumát, ami miatt elfelejtenek, vagy sohasem tudtak?

Engem nagyon zavar, amikor valaki nem tudja például, hogy az igekötőket mikor kell egybe írni az igével, és akkor ilyeneket írnak, hogy "eltudja fogadni", meg "a gyereknek fáj valamilye", meg "nem növi el", nem növi ki helyett... úristen, látni is rossz, de leírni!

2010. júl. 20. 09:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 A kérdező kommentje:

Nem az a fő kérdés, hogy konkrétan ezt az oldalt olvassa-e majd, hanem az, hogy mit tanítunk majd meg nekik! Szerintem ez jogos kérdés a "Babák" oldalán, mert éppen most van az a pillanat, amikor ők is és mi is tiszta lappal indulunk... nem mindegy mit és hogyan írunk rá!

Ó, de szép volt! :-D

2010. júl. 20. 10:35
 32/74 anonim ***** válasza:
63%
Mennyi itt a Grétsy László! :-D Másban a szálkát, magukban a gerendát sem.....
2010. júl. 20. 10:37
 33/74 anonim ***** válasza:
28%
Szép volt? Mi volt szép benne? Egy teljesen hülye kérdés, rossz helyen! Az én babámat 6 év múlva nem az internet fogja megtanítani írni!
2010. júl. 20. 10:39
 34/74 A kérdező kommentje:
Hát, épp ez az! Nem az internet, hanem te!
2010. júl. 20. 10:43
 35/74 anonim ***** válasza:
0%

"Másban a szálkát, magukban a gerendát sem....." Látom, te is piszkosul ráérsz...:D

Na hajrá, délutánra legyen még vagy 20 komment.:)

2010. júl. 20. 10:48
 36/74 A kérdező kommentje:

Engem tudjátok mi zavar még?!

Ha valaki nem azért van itt, hogy ilyen témákat is megbeszéljen, akkor miért nem kattint tovább? Miért kell átrakatni egy ilyen kérdést egy óra után olyan kategóriába, ahol majd meg sem nézik azok, akikre vonatkozik?

Szerintem fontos és szerettem volna több választ kapni. Akinek nem fontos, nem értem miért bosszankodik rajta... meg "bosszút áll", amiért ki mertem írni egy ilyen "provokatív" kérdést!

2010. júl. 20. 10:54
 37/74 anonim ***** válasza:
64%

az internet-használatot nem lehet IQ-hoz, vagy helyesíráshoz kötni. Itt mindenki egyenlő, ha helytelenül ír (mert rossz volt a magyartanára, gyenge volt az iskola, vagy az illető nem egy IQ-fighter), attól még lehetnek valós problémái, amiket megkérdez. Az ő gyereke sem ül a bilire, az ő gyereke sem alszik fogzáskor, az ő gyerekének sem megy le a láza. Én sem írok 100%-os helyesírással, ez van. A férjem már megszokta, hogy ha ír valakinek e-mailt, odahív és elolvastatja velem, hogy javítsam ki a helyesírási hibáit. Pedig informatikus, csak nyelvérzéke nincs.

Apropó egyenlő! Sok amúgy helyesen író anyuka sem tudja például, hogy mi a a különbség az EGYENLŐRE és az EGYELŐRE között, én ezen szoktam kibukni.

És még valami: ha valaki valamit rosszul ír, finoman ki lehet javítani, de sok rosszmájú hozzászóló olyan ordenáré módon utasítja rendre a másikat, hogy azzal saját magát blamálja. Egy szépen, finoman kijavított kérdés, esetleg egy privát mail küldése erre vonatkozólag nem hiszem, hogy megbántó lehet.

2010. júl. 20. 10:59
 38/74 anonim ***** válasza:
100%

Nem azon, van lényeg, hogy hova kell vessző, hanem olyan ordító hibákon, hogy eggy, lessz, muzsály, fály, tucc...

Szóval ez mér nagyon gáz:-((((

2010. júl. 20. 11:20
 39/74 anonim ***** válasza:
71%
Most azzal nem értem mi a gond, hogy a babákból átrakták az egyéb kérdésekbe. Attól még a gyerekvállalás témában maradt, és tény, hogy nem a babákhoz van köze. Kéne ide egy olyan altéma, hogy anyák :D
2010. júl. 20. 11:25
 40/74 A kérdező kommentje:
Ez igaz! :-)
2010. júl. 20. 11:46
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!