Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem tudnak helyesen...

Miért nem tudnak helyesen írni az anyukák?

Figyelt kérdés

A terhesség vagy a szülés okozhat olyan traumát, ami miatt elfelejtenek, vagy sohasem tudtak?

Engem nagyon zavar, amikor valaki nem tudja például, hogy az igekötőket mikor kell egybe írni az igével, és akkor ilyeneket írnak, hogy "eltudja fogadni", meg "a gyereknek fáj valamilye", meg "nem növi el", nem növi ki helyett... úristen, látni is rossz, de leírni!

2010. júl. 20. 09:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 anonim ***** válasza:
26%
Ez tényleg ekkora probléma? Muszáj ezzel foglalkozni? Engem nem zavar, nem ezért vagyok itt!
2010. júl. 20. 10:14
 22/74 A kérdező kommentje:

Itt kezdődnek a gondok... a "tudja" az nem ige, ezért nem kell egybe írni. Ha azt írta volna, hogy elfogadni, akkor kellene egybe írni. Egyébként a vesszőimmel kapcsolatban lehetségesnek tartom, hogy valóban egy-két helyen feleslegesen tettem ki, köszönöm a javításod. :-)

Szó sincs arról, hogy egyébként nem lehet hasznos egy válasz, vagy ugyanolyan fontos egy kérdés. De velem előfordult már, hogy azért nem válaszoltam, mert annyira zavart a kérdésben lévő helyesírási hiba.

Szeretném jelezni, hogy nem az elgépelésekre gondoltam vagy a betűk felcserélésére, azokat egyértelműen meg lehet különböztetni attól, amikor valaki rendszeresen helytelenül ír valamit!

j - ly ? Igen, velem is fordult már elő rövidzárlat, ahogy itt írta valaki. Az nem mindegy, hogy ez a válaszadó, meg én, meg még páran két nappal később rosszul leszünk, amikor ránézünk a saját irományunkra, de legalábbis elképedünk, hogy mi módon sikerült ezt írgy leírnunk :-)

Ja, és a 9:45-ös válaszadóval is teljesen egyetértek. Azért írtam ki ebbe a témakörbe, mert nekem is kicsi babám van, ő is külföldön fog felnőni és ezért tartom fontosnak, hogy az anyukák is helyesen írjanak (amúgy ehhez nem kell külföldön élni, mert egyértelmű, hogy az iskolában nem tanítják meg, úgyhogy mindenkinek magának kell majd gyakorolni a gyerekkel - ha ezt fontosnak tartja).

2010. júl. 20. 10:16
 23/74 anonim ***** válasza:
38%

"A terhesség vagy a szülés okozhat olyan traumát, ami miatt elfelejtenek, vagy sohasem tudtak?"

Ez a kérdés felesleges és bántó!Engem inkább ez zavar!

2010. júl. 20. 10:20
 24/74 A kérdező kommentje:

Szerintem nem lehet bántó annak, aki tud helyesen írni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy te nem tudsz!

Viszont fontos kérdés, mert a későbbiekben a most babázó anyukáknak kell majd a gyerekeiknek segíteni a tanulásban és a helyesírás nem speciális tudomány, hanem általános iskolai tananyag! Vagy szerinted mindegy lesz, hogy a gyerekedet felveszik-e később egy középiskolába, vagy elbukik ilyen buta hibák miatt?

2010. júl. 20. 10:25
 25/74 anonim ***** válasza:
66%
Na hát, itt mindenki talál magának valamit, amin megbántódhat...:D
 26/74 anonim ***** válasza:
52%

"hogy a lányom, ha kicsit nagyobb lesz, és ezt az oldalt olvasgatja, akkor azt higgye, ez a helyes. Mivel külföldön élünk, iskolában nem fogja megtanulni, én tanítom majd, de ha rossz példát lát."

Micsoda? Ha nagyobb lesz? Hol van az még? A BABÁK OLDALÁN VAGY! Ezt az oldalt fogja olvasni? Most ez a problémátok? Hát akkor innentől kezdve én fogadok egy tanárt magam mellé, hogy a gyereketek ne legyen veszélyben miattam!

EZ HIHETETLEN!

27/74 anonim ***** válasza:
Kedves 10.25! Igen, mivel emberek vagyunk!
2010. júl. 20. 10:26
 28/74 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg teljesen jogos a kérdés.

Én értem mit szeretne a kérdező. Neki -és sokunknak- nem az elgépelésekkel , a véletlen betűcserékkel van a baj (ismételem ez nálma is előfordul), hanem egyes magyar szavak rút leírásáról. Az a baj, hogy pl. az "eltudja" önmagában nem sokszor szerepel. El tudja hozni? -és itt már a hozni az ige. De ez még apróbb hiba a sok egyett , mért, lene, ahoz, ...stb. mellett.

2010. júl. 20. 10:29
 29/74 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy emberek vagyunk, még nem kell baromságokon megbántódni.
2010. júl. 20. 10:32
 30/74 anonim ***** válasza:
69%

Kaptam már választ "irodalmi nyelven", semmit nem ért, kaptam egyszerű emberektől, nem helyesen leírva, ami nagyon sokat segített!

Nekem nem ettől lesz "nagyobb" egy ember a másiknál! Segíteni próbálnak, jó ha ezt felismeritek!

2010. júl. 20. 10:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!