Egyes anyukák miért gügyögik túl a nyelvet? Gyümi, főzi, szopcsi, pipicici? Miért nem lehet normálisan beszélni. Helyesen kifejezni magunkat a gyerekkel, Engem ez zavar ennyire sosem gügyögtem egyik gyerekemnek sem.
Nekem egy éves a fiam, hát én nem tanítom ilyenekre, én normálisan beszélek vele. Oké, mi is szoktunk menni locsiba amikor fürdeni viszem, meg ha lefektetem, akkor csicsika van, de nem beszélek vele állandóan így. Szerintem az a dolgom, hogy megtanítsam rendesen beszélni.
Ennél már csak az a rosszabb, amikor egyes szülők szándékosan helytelenül is beszélnek. Pl. "add cak ide a mancod" "kéjem cépen" és társaik. Vagy amikor a névelőket nem használják helyesen ha a gyerekhez beszélnek, és akkor "add ide a almát" és hasonlók vannak. Az ilyen emberek nem normálisak szerintem. Az még belefér, hogy becézik a szavakat, mert oké, gyerekhez beszélnek, bár szerintem ezt se kéne túlzásba vinni, de a szándékosan helytelen beszéd már egyszerűen nevetséges.
Tikki
Nekem is van két gyerekem. De csirke mellet készítettem neki és nem pipicicit. Míg szoptak volt,hogy ciciztek, jártunk locsizni és pancsizni. Nem ezzel van bajom, hanem a túlzásba vitt itt az utolsó által trendinek nevezett gagyogással.
Vannak amit életkoruknál fogva szívesen használunk ,de ne nézzük már őket tök hülyének. pl:Picikém hamcsizol pipicicit fözivel.Kér iszni gyümit?
Szóval ennyire egy baba sem hülye ok?
Már pici korban sem szabad gügyögve beszélni a gyerekhez, pláne nem selypítve, pöszén, mert ez adja a mintát neki, és az lesz neki a természetes.
A gyerek nyelvén való beszéd nem ezt jelenti, hanem azt, hogy nem beszélünk hozzá ironikusan,(mert két éves korig nincs verbális humorérzék) többszörös összetett mondatokban, idegen szakkifejezésekkel megtűzdelve.
De kijavítani sem tanácsos a pici kezdeti próbálkozásait,és saját nyelvezetét.
Csak nem kell hozzá kreálni és gügyögni egy "álanyanyelvet"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!