Nem tudom normálisan kiejteni az, , R" betűt. Okozhat e ez valamilyen akadályt a német nyelv tanulásában?
Figyelt kérdés
2011. aug. 24. 14:34
1/23 anonim válasza:
Nem, a német abc-ben nincs r betű.
5/23 anonim válasza:
A nyelv tanulás,és a kiejtés azért nem ugyan az.Habsburg Ottó is tudott azért valamit,Farkasházi Tivadar sem kispályás.
6/23 A kérdező kommentje:
Régebben ,,L"-t mondtam helyette. Most meg.. nem is tudom.. Ezt nem tudom leírni. :)
2011. aug. 24. 14:52
8/23 anonim válasza:
én sem tudom kiejteni az r betűt de tanulok németül és nem zavar. B.Pista bának igaza van:D
9/23 anonim válasza:
Én sokáig nem tudtam egy tisztességes "r" betűt mondani, sokáig logopédushoz jártam.
Most már jól megy a répa, retek, mogyoró... de a német nyelv esetében semmit nem érek vele.
A németek ugyanis általában nem pörgetik az "R" betűt úgy, mint mi. Tehát ha te nem tudsz egy tisztességes, pörgős "R" betűt kimondani, az nem lesz hátrányodra, ha németül kell beszélned. :)
Én most a német "R" betűvel küzdök. Nem mintha annyira fontos volna...
Egyes tájakon pörgetik, néhol meg nem. Ez náluk teljesen megszokott.
10/23 anonim válasza:
Ez német vagy dán tanulásakor előny is lehet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!