Angol és lengyel után mennyire nehéz a német nyelv?
Sziasztok!
Jól beszélem az angolt (felsőfok) és a lengyelt is(középfok). Ezek után mennyire lenne nehéz a német nyelv? Az angollal az a bajom, hogy nem elég konkrét, mindennek többféle jelentése van, sokszor tök logikátlan. A lengyelben minden nagyon konkrétan jelölve van (mód, idő, befejezett és folyamatos igék, stb.), de baromi nehéz a nyelvtana, sok eset van, a ragozás nehéz (de nagyon szeretem, sokkal érthetőbbé tesz mindent).
A német ezek ismeretében mennyire lenne nehéz? :)
(Nyelvtan, kiejtés, logika.)
Az angol es a nemet egy nyelvcsalad, rengeteg ugyanaz vagy hasonlo szo van a 2 nyelvben, igy csak biztatni tudlak!
Szerintem ha csak "siman" nemetül akarsz tanulni, minden logikus benne es erthetö. Bövitett közepfokuig, de amennyire ralatasom van a felsöfokra, szerintem az is. (A plusz: függöbeszed es a tajnyelvekhez egy-egy fordulat, ha jol tudom.)Az igeket talalom nehezebbnek, hogy nemelyiknek egy A4-es oldal jelentese van. Inkabb az elö nyelvhasznalatban a tajszolasok, amik most megtornasztatnak, mivel itt elek.
Mondom mindezt tanult angol es lengyel nelkül...
A nyelvtanja valószínű tetszeni fog, mert eléggé a logikára épül, ha tanultál valaha latin nyelvtant, akkor vissza is fog köszönni pár dolog.
A kiejtéssel nem hiszem, hogy gondok lesznek, mivel ha képes voltál a lengyelre ez semmi lesz szerintem hozzá képest...:D
Ha engem kérdezel németben a legnehezebbek a szavak, túl sok a hasonló szó, az elejére raksz mondjuk egy an-t vagy egy vor-t és már mást is jelent...
Köszönöm a válaszokat, ezek alapján egyre lelkesebb vagyok! : D
Igen, én is úgy gondoltam, hogy a lengyelnél könnyebb a kiejtés, de egyébként arra is hamar rá lehet érezni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!