Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem tudnak helyesen...

Miért nem tudnak helyesen írni az anyukák?

Figyelt kérdés

A terhesség vagy a szülés okozhat olyan traumát, ami miatt elfelejtenek, vagy sohasem tudtak?

Engem nagyon zavar, amikor valaki nem tudja például, hogy az igekötőket mikor kell egybe írni az igével, és akkor ilyeneket írnak, hogy "eltudja fogadni", meg "a gyereknek fáj valamilye", meg "nem növi el", nem növi ki helyett... úristen, látni is rossz, de leírni!

2010. júl. 20. 09:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/74 anonim ***** válasza:
A többi témát ezek szerint nemigen olvasod :-)
2010. júl. 20. 09:21
 2/74 anonim ***** válasza:
34%

nem gyakorolják és elfelejtődik...

nekem "csak" annyi a vétkem hogy nem kezdem a mondatot nagy betüvel. meg sok ...... -ot használok

azt rühellem amikor kiejtés szerint irják hogy tucc meg haggyá mijért ezektől feláll a szőr a hátamon.

2010. júl. 20. 09:21
 3/74 anonim ***** válasza:
70%
Kikérem magamnak a helyesen írni tudó anyukák nevében!:)
2010. júl. 20. 09:22
 4/74 anonim ***** válasza:
76%
Hát a termékenységnek nem függvénye a jó helyesírás :D Mondjuk az ilyesmi néha már engem is idegesít, de a rossz helyesírás nem az anyukák sajátja. Az a baj, hogy már az iskolában nem tanítják meg rendesen, és akinek nincs hozzá tehetsége, vagy a szülei otthon külön nem verik belé, az nem nagyon fogja megtanulni. Mondjuk az tény, hogy nagyon igénytelen hatást kelt, ha egy hozzászólás tele van helyesírási hibákkal.
2010. júl. 20. 09:24
 5/74 szikra veronika ***** válasza:
67%
Olyanról nem hallottál még hogy elgépelés? Nem piszkálásból mondom, de szerintem ha siet valaki mert nincs sok ideje akkor csak leírja és örül ha válaszolnak. Ezek szerint te soha sem rontottad el amit írtál?:) Igaz én mindig átolvasom de van úgy hogy mikor ráböktem a gombra akkor veszem észre a hibám.
2010. júl. 20. 09:26
 6/74 anonim ***** válasza:
70%

Én ezeket csak elolvasom, magamban szörnyülködök, és ennyi. Az öcsém is katasztrofálisan rosszul ír, "el mentem", "vettem egy ujj fölsőt" és társai, de már nem tudok rajta javítani, segíteni. Párszor elmondtam neki, de az egyik fülén be, a másikon ki.

Egyébként tényleg sok felejtődik, ahogy az ember egyre idősebb lesz. A suliban elég sok nyelvtani, irodalmi versenyt megnyertem, de manapság előfordul, hogy valamin el kell gondolkodnom: hogy is kell írni?

2010. júl. 20. 09:26
 7/74 anonim ***** válasza:
56%

muszály-én ettől akadok ki

És attól, hogy a Hova? kérdésre ba,be, a Hol? kérdésre meg ban, ben a helyes rag.

Amúgy nem tanultak meg, faimnak is vannak gondjai, harmadikos, de ő jár helyesírás korrepetálásra.

És gyakorlás ezerrel.

Úgy látszik, ez náluk kimaradt.

Nekem a válaszoknál a betűfelcsrélés, betűkimaradás a gondom:-)))

2010. júl. 20. 09:27
 8/74 anonim ***** válasza:
67%
én meg attól kapok frászt,amikor ilyen kérdések kerülnek a "baba" témához... Attól hogy valaki nem tud helyesen írni,lehet jó anyuka.
2010. júl. 20. 09:32
 9/74 szikra veronika ***** válasza:
65%
Az utolsó válaszolóval totál egyetértek
2010. júl. 20. 09:37
 10/74 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem csak azoknál a hozzászólásoknál van sok hiba, ahol siet a válaszadó.

Nem mindenki tud vakon gépelni.

2010. júl. 20. 09:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!