Miért nem tudnak helyesen írni az anyukák?
A terhesség vagy a szülés okozhat olyan traumát, ami miatt elfelejtenek, vagy sohasem tudtak?
Engem nagyon zavar, amikor valaki nem tudja például, hogy az igekötőket mikor kell egybe írni az igével, és akkor ilyeneket írnak, hogy "eltudja fogadni", meg "a gyereknek fáj valamilye", meg "nem növi el", nem növi ki helyett... úristen, látni is rossz, de leírni!
nem gyakorolják és elfelejtődik...
nekem "csak" annyi a vétkem hogy nem kezdem a mondatot nagy betüvel. meg sok ...... -ot használok
azt rühellem amikor kiejtés szerint irják hogy tucc meg haggyá mijért ezektől feláll a szőr a hátamon.
Én ezeket csak elolvasom, magamban szörnyülködök, és ennyi. Az öcsém is katasztrofálisan rosszul ír, "el mentem", "vettem egy ujj fölsőt" és társai, de már nem tudok rajta javítani, segíteni. Párszor elmondtam neki, de az egyik fülén be, a másikon ki.
Egyébként tényleg sok felejtődik, ahogy az ember egyre idősebb lesz. A suliban elég sok nyelvtani, irodalmi versenyt megnyertem, de manapság előfordul, hogy valamin el kell gondolkodnom: hogy is kell írni?
muszály-én ettől akadok ki
És attól, hogy a Hova? kérdésre ba,be, a Hol? kérdésre meg ban, ben a helyes rag.
Amúgy nem tanultak meg, faimnak is vannak gondjai, harmadikos, de ő jár helyesírás korrepetálásra.
És gyakorlás ezerrel.
Úgy látszik, ez náluk kimaradt.
Nekem a válaszoknál a betűfelcsrélés, betűkimaradás a gondom:-)))
Szerintem csak azoknál a hozzászólásoknál van sok hiba, ahol siet a válaszadó.
Nem mindenki tud vakon gépelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!