Miért nem tudnak helyesen írni az anyukák?
A terhesség vagy a szülés okozhat olyan traumát, ami miatt elfelejtenek, vagy sohasem tudtak?
Engem nagyon zavar, amikor valaki nem tudja például, hogy az igekötőket mikor kell egybe írni az igével, és akkor ilyeneket írnak, hogy "eltudja fogadni", meg "a gyereknek fáj valamilye", meg "nem növi el", nem növi ki helyett... úristen, látni is rossz, de leírni!
Ne haragudjatok, de amikor valaki kisbetűvel kezdi a mondatot , elgépel valamit (velem is előfordul, ah sietek az írással) az nem összehasonlítható azzal, ha vki helyesírási hibákat vét.
De nem egyett, hanem jó sokkat.
Van egy teóriám, miszerint sokan azért írnak direkt így, hogy még figyelemfelkeltőbb (netán provokatív legyen)a kérdésük.
És arra nem gondoltál még, hogy ott van anyuka mellett egy gyerkőc, akire fél szemmel oda kell figyelnie, és siet, ezért nem olvassa vissza, hogy amit leírt, az nyelvtanilag makulátlan-e?
A szülés nem a helyesírási-képességgel van összefüggésben, hanem az osztott figyelemmel.
Ilyen szinten igazad van, valóban van összefüggés.
Egyébként velem rengetegszer előfordul az is, hogy elgépelem, de nem olvasom vissza, amit leírtam.
Hát ennyi.
Nem hiszem, hogy túl nagy jelentősége lenne, egy jó tanács lehet úgy is jó tanács, hogy nyelvtanilag kifogásolható.
De jó neked, hogy gyerek mellett ennyi időd van, ezeken idegesíteni magad, meg ezeken agyalni!
Én általában sietve írom a kérdést, választ, és ott van mellettem egy pici baba. Ettől már ne is kérdezzek semmit, ne is válaszoljak, mert néha elgépelek valamit? És ha valaki nem tud helyesen írni, akkor már nincs joga itt kérdezni semmit? Örülj neki, hogy Te tudsz és ne idegesítsd magad ilyeneken.
A vesszőket te sem tudod helyesen használni.
Az első mondatodban a "trauma" szó után nem kell vessző, valamint a "vagy" szó előtt sem.
A második mondatodban az "és" előtt sem kell vessző.
Szerintem az "eltudja" szót egybe kell írni.
Ha az igekötő az ige előtt áll, mindíg egybeírjuk, ha utána, akkor külön.
Szóval te sem vagy hibátlan.
bocsi....tényleg
Az "el tudja fogadni"-t külön kell írni, mivel az "el" a fogadni igekötője, nem pedig a tudjáé :-)
Ezért ne pontozzon le, akit kijavítottam :-)
:D
Az első mondatában ott van a vessző, ahol kell.:) Max valóban az és elé nem kell vessző, de az első mondatával PONT nincs baj.:)
Az eltudját meg már kijavította más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!