Szerintetek igazságos, hogy a nagycsaládosok sok állami támogatást kaphatnak?
Vagy azok, aki vállalnak legalább hármat?
Adókedvezmeny 99 ezer 3 gyerek után. Új házra 10m csok plusz kedvezményes hitel. Autót is vehetnek állami támogatással. Oviban ingyen étel, iskolában féláras.
"Érdekes, mégis elkapkodták a lakásokat és így felment az ár. Persze, hogy vannak szegények, mindig is voltak, de bőven van fizetőképes kereslet."
Csak kérdés miért jó egy társadalomban az,ha egyesek 3-5-10 lakással rendelkeznek,még másoknak 40 év alatt jön össze 1.
#103: hát ez már messzire vezet és abszolút nem a nagycsaládos kedvezmények témája.
Egyrészről egyébként igazad van, más részről meg miért járjon ugyanaz annak aki keresztbe szalma szálat nem rakott az életében? Aki mondjuk nem hogy szorgosan tanult volna hanem még a tanárt is fenyegette késsel diák korában? Szóval valahol jogos is meg nem is az eltérés, de az biztos, hogy ehhez tényleg semmi köze a nagycsaládos kedvezményeknek. (amik amúgy annyira egyáltalán nem magasak: hamarosan érkezik a 3. gyermekünk de egyáltalán nem érzem, hogy ránk öntenének egy zsák pénzt, pedig az emberek ezt hiszik, mert az agymoso kormány reklám ezt sugallja)
Én sosem írtam,hogy a nagycsaládosok kifejezetten jól járnak.
Inkább úgy fogalmaznék,hogy ők nem szenvednek hátrányt,mint a többiek.
Ezért is írtam sokszor,hogy nem értem miért tartják sokan,akik nagycsaládosok, jónak a CSOK-ot.
CSOK nélkül is vehettek fel hitelt eddig is azok,akiknek jó fizetésük volt.
Valódi nyertesei azok,akiknek már eleve több ingatlannal rendelkeztek,így nőtt az ingatlanok értéke.
'Inkább úgy fogalmaznék,hogy ők nem szenvednek hátrányt,mint a többiek.'
Azért ez érthető, elvarhato a társadalomtól hogy őket támogassuk jobban.
"Totál félreértetted, ha csak tényleges saját pénzre gondolsz.
Nem tök mindegy, hogy saját pénzből licital rád valaki lakás vételkor vagy egy combos hitel van mögötte? Így is úgy is felmegy az ár."
Nem nem mindegy. Vagy neked mindegy lenne, hogy saját tulajdonú szép házad van, jól alszol vagy 80 éves korodig el vagy adósítva és az összfizutok fele megy a banknak?
Az utobbi nem tudom hol rengeteg pénz kategória neked. Nekem rengeteg adósság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!