Szerintetek igazságos, hogy a nagycsaládosok sok állami támogatást kaphatnak?
Vagy azok, aki vállalnak legalább hármat?
Adókedvezmeny 99 ezer 3 gyerek után. Új házra 10m csok plusz kedvezményes hitel. Autót is vehetnek állami támogatással. Oviban ingyen étel, iskolában féláras.
Utolsó!
Sajnos ez részben emberi butaság is.
Én nem is értem garzonért miért fizetnek ennyi emberek,amikor arra CSOK-osék nem is pályáznak.
Egyszerűen az emberek hülyék és képesek fizetni kétszer annyit is,ha leakarnak nyomni másokat.
Pár éve megyeszékhelyen 5-6 millióért kínált garzon most 10 millió.
Talán fel kéne fogni, hogy nem a csok miatt magasak az árak. De megnyugtato arra kenni, ugye?
Nem a 10 milliós (kizárólag új lakásra és kizárólag 3 gyermek esetén + sok egyéb feltétel!) járó csok miatt lett a használt panel 10 helyett 25 millió pár év alatt! Ne kenjük már erre.
Sokkal nagyobb szerepe van ebben a béka feneke alatti kamatoknak, a munkaero hiány miatti fizu emelkedésnek. És emiatt az embereknek rengeteg pénzük lett. A hitelt is ide értem persze, hiszen a te szempontodbol teljesen mindegy hogy aki épp megvette előled a kiszemelt lakást az mivel fizetett.
Igy felhajtották az árakat. Minimális szerepe volt ebben a csoknak. Nem tagadom, volt, de többnyire a csok ár felhajto hatását túlgondoljak sokan.
"És emiatt az embereknek rengeteg pénzük lett."
Ja meg lett 27% os áfánk,meg olyan áraink a boltokban hogy leesik az állad.
Soha nem értettem miért kell az új fizetéseket a régi árakkal összehasonlítani. Mert aki szerint az embereknek rengeteg pénzük van, az kvázi ezt teszi, másként nem értem miféle rengeteg pénzről beszélsz. De ja volt idő mikor fillérekért volt kenyér, ahhoz képest a mostani átlag fizetés rengeteg. Igaz EU szinten a sor végén kullog, de az elvakultakat ez soha nem szokta érdekelni. A magyarnak rengeteg pénze van. Csak tudnam egy németnek, osztráknak akkor mennyi va? Mérhetetlen mennyiségű?
97-98: nekünk egyáltalán nem extra magas a fizetésünk, még a budapesti diplomás átlagot se érjük el (budapesti diplomásként). Mégis ha akarnánk nagyjából 50 millió lakáshitelt valószínűleg kaphatnánk. Eszünkbe se jut ilyen, de az elméleti lehetőség megvan. És sokan ezzel élnek is. Totál félreértetted, ha csak tényleges saját pénzre gondolsz.
Nem tök mindegy, hogy saját pénzből licital rád valaki lakás vételkor vagy egy combos hitel van mögötte? Így is úgy is felmegy az ár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!