Szerintetek igazságos, hogy a nagycsaládosok sok állami támogatást kaphatnak?
Vagy azok, aki vállalnak legalább hármat?
Adókedvezmeny 99 ezer 3 gyerek után. Új házra 10m csok plusz kedvezményes hitel. Autót is vehetnek állami támogatással. Oviban ingyen étel, iskolában féláras.
Itt Magyarországon eleve lenézik,akinek nincs diplomája.
Pedig ha jobban belegondolok,ha szobafestőként ennyit lehet keresni,sokkal jobban megéri,mint 150 ezerért gürizni.
Ráadásul,ha magánba csinálod kötetlen,nem kell csapatban dolgozni.
Már én is gondolkodtam rajta,kevés felelősség,viszonylag jó pénzért.
Jobb,mint alkalmazottnak lenni diplomával,nagyobb felelősséggel 150 ezerért.
Nem tartom igazságos dolognak.
Éppen ezért amint lehet külföldre fogunk költözni a férjemmel, ott fogunk dolgozni és a gyerek (1) is oda fog születni, ha nem futunk ki az időből.
Itt hiába dolgozunk, kezdünk besokallni az egyre dráguló bérleti díjaktól. Minden vágyunk egy kis ház, de itt nincs rá lehetőségünk.
Nekem 3 gyerekem van de nem Csok gyerekek mert legfiatalabb is 9,5 éves 20 éves autónk van mert ez a állami autóvásárlás kedvezmény sem nekünk találták ki ,nincs annyi megtakaritásunk hogy a fennmaradó ősszeget ki tudjuk fizetni hitel meg nem kell ,a családi adókedvezményt még csak igen magas jövedelem esetén lehet teljesen igénybe venni én meg egy rosszul fizetett helyen dolgoztam .
Nincs olyan sok támogatás ami nem mézes madzag a nagycsaládosokra .
"a családi adókedvezményt még csak igen magas jövedelem esetén lehet teljesen igénybe venni"
Bruttó 300 kell hozzá, az azért nem olyan magas két ember esetén.
Sajnálom, hogy ilyen acsarkodás lett a kérdésből. Bár rám lett fogva, tényleg nem annak szántam...
Amit hozzáfűznék az elhangzottakhoz, némelyik kommenten valóban lehidaltam, hogy lehet ennyire degenerált módon gondolkodni. érdekes kis társadalmi korrajz tükröződik itt...
Ezeket a juttatásokat egyébként pont, hogy az igazán szegények nem tudják igénybe venni, arra reflektálva, aki azt írta, hogy mindegy milyen áron csak szaporodjon a magyar még, ha az nem is magyar... Szóval az adókedvezmény teljes igénybevételéhez a két szülőnek együttesen kell rendelkeznie br 330 ezres jövedelemmel. A CSOK-ot új házra sem a szegények vehetik igénybe, hanem azok akiknek eleve ban tőkéjük plusz jó fizetésük a hitelhez. Ez a réteg pedig nem egy újabb iskolazatlan generációt fog kitermelni. Az autóra is ugyanez vonatkozik. Az tudja igénbe venni, akinek ven egy kis önereje és jó fizetése a hitelhez.
Akiket bántja, hogy a szegény és iskolázatlan réteg szaporodik, azoknak mondom, hogy ők eddig is ugyanazokat a juttatásokat kapták, mint most. 16 ezer forint gyerekenént a családi pótlék, ha három vagy annál több gyerek van és 25 ezer forint gyes, ha soha nem dolgozott, csak a gyesre jogosult. Ez 3 gyerek esetén 73 ezer jó magyar forint. Valljuk be ebből nem szakít hatalmasat. 10 gyerek esetén 185 ezer forint...Na, de mi az 10 gyerekre?
"Persze, meg ti akik támogatják a semmire szülést a munkaviszony nélküli csp meg gyes adást. "
A kérdés a nagycsaládosok állami támogatásáról szólt. A CSP és a GYES nem a nagycsaládosok privilégiuma. Nem beszélve arról, hogy mindkettőnek nevetséges az összege. A nagycsaládosok számára igénybe vehető állami támogatásokat pedig csak a munkaviszonnyal rendelkezőknek áll módjában igénybe venni, közülük sem mindenkinek.
A stílusod és a modorod kritikán aluli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!