Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Tényleg én vagyok a nem normális?

Tényleg én vagyok a nem normális?

Figyelt kérdés
A fiam a dadusok szerint minden nap kispisil a bölcsiben a pelusbol és wc-ből is, ezért minden nap elhasználják a pótnadrágot is, így azt követelik, hogy heti 10 nadrágot biztosítsak neki,tehát minden napra kettőt,de jobb lenne három. Nem értem, itthon már hónapok óta nem pisilt ki sem pelusból sem biliből sem wc-ből. Amikor kérdőre vontam őket, még ők voltak felháborodva. Azt mo dták, nem tudnak minden gyerekre 100%-osan odafigyelni...magyarán a gyerek totyoghat órákig az átázott pelusban. Tegnap is ez volt mikor mentem érte és azzal magyarázták, hogy sok teát ivott.
2016. jún. 9. 07:06
1 2 3 4 5 6
 11/56 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos így van 9-es! Ráadásul a gyermekkórházak világát is ismerjük, rendszeresen szembesülnünk kell vele.
2016. jún. 9. 11:56
 12/56 anonim ***** válasza:
77%

feltételezem nem heti 10 nadrágot kérnek hanem napi 2-t! ez meg teljesen normális, alapból is ennyit kéne bevinni.

én is gondozónő vagyok (nem dadus, ők az oviban dolgoznak), 2-2 nadrágot és pólót kérek váltásnak, ha pisis lesz vagy piszkos, akkor hazaküldöm és kérek másikat, szerintem nincs ezzel baj

2016. jún. 9. 12:22
 13/56 A kérdező kommentje:
a napi kettő, az heti 10 felénk, ha jól számolok. Azaz 5 nadrág, amibe elmegy és 5 amit ráadnak napközben. Egyszerű matek: 5X2=10. Persze lehet mosni is, de ki bírja, hogy éjjel-nappal mosson a munka és minden más mellett, mert egyesek nem tudják megfelelően elvégezni a munkájukat. Amúgy félre tetszik nagyon érteni. Nem azzal van a baj, hogy kell váltónadrág, hanem azzal, hogy eddig volt heti 1, de maximum 2 baleset, most pedig minden nap hozhatom haza a pisis nadrágokat. Kis odafigyelés, törődés és nem is kell semmi más. Arról nem is beszélve, hogy bár ötig tart a munkaidejük, elvárják, hogy négykor már hozzam el a gyereket. Ha negyed ötkor még nem vagyok ott, már rám telefonálnak. A bölcsibe pedig felénk bölcsis dadusok dolgoznak, az oviban pedig óvónénik.A hivatalos papírokon is amit szoktunk néha kapni xy dadus szerepel. Szerintem nem én fogalmaztam rosszul.
2016. jún. 9. 14:21
 14/56 A kérdező kommentje:
tessék amúgy beírni a keresőbe, hogy "bölcsis dadus" mielőtt elkezdene szavakon lovagolni.
2016. jún. 9. 14:25
 15/56 Katicka29 ***** válasza:
92%

Az óvodában óvónők (óvoda pedagógusok) és óvodai dajkák dolgoznak. A bölcsődében KISGYERMEKNEVELŐK.

És szerinted arra lusták, hogy rendesen be legyen pelenkázva a gyerek, helyette inkább szívesebben öltöztetnek? És oké, hogy 5x2=10, de könyörgöm, nem azt kérték, hogy hétfőn vigyél be 10 nadrágot...Szerintem te tipikusan az a szülő vagy, aki mindenbe beleköt. :D nem lennék a te gyereked kisgyermeknevelője...

2016. jún. 9. 22:29
 16/56 anonim ***** válasza:
89%

utolsó nagyon köszönöm! :)

kérdező, dadus az óvodában dolgozok, óvodai dajka a neve. a gyerekedet nem dajka gondozza :) de mindegy, tényleg csak megjegyeztem, mert több kolléganőm falnak megy ha ledadusozzák :)

matekozzunk, igen 5x2=10, na nekem be ne magyarázd, hogy hétfőn reggel kérnek 10 nadrágot! és eleve akkor 15! mert ők 2 váltót kérnek, plusz amibe megy a gyereked!

viszont az a minimum, hogy ha a gyerekem összepisili magát, akkor még aznap kimosom a pisis nadrágot mert iszonyú büdös lesz ha elszaporodnak benne a bacik. te elteszed a pisis nadrágok hétvégére? :O

abban igazad van, hogy valami nem jó, ha minden nap 2x át kell öltöztetni a gyerekedet. de te Írod, hogy eddig nem volt gond, akkor lehet nem a gondozónővel van a baj, hanem mondjuk már nem jó a pelenka?

2016. jún. 9. 22:56
 17/56 A kérdező kommentje:

1. Nem szoktam kötözködni, tényleg nem.

2. A pelenka tökéletes, hiszen 15 kg a fiam és a pelus 22-ig jó, ráadásul itthon nem történik soha baleset.

3. Maga a dadus (igen dadus, ugyanis ez itt elfogadott, sőt, ahogy néztem interneten máshol is) maga mondta, hogy képtelenek ennyi gyerekre figyelni. Sajnos a trehányságot mint mondtam, észre is vettem, mert a fiamon lógnak a pelusok, nincs jól összeillesztve, össze-vissza áll mindenfelé.

4. Nem én kezdtem a kötözködést, hanem ti. Ti lovagoltok a megfogalmazáson, szóval amikor azt állítjátok, hogy én olyan" tipikusan kötözködős vagyok", akkor a bagoly mondja verébnek szituáció áll fenn, de nagyon erősen. Ki kérdezte azt, hogy mi a hivatalos megnevezése a bölcsis gondozónak? Mert én ugyan nem! Szánalmasak vagytok, hogy ott okítotok másokat!

5. Egy szóval nem mondtam,hogy nem mosok (értelmezési nehézségeitek miatt ne engem okoljatok). Természetesen kimosom mindig a fiam ruháit, csak ez így egyáltalán nem költséghatékony. Nehezen van munka és egyéb háztartási teendőim nah meg a gyerek mellett arra, hogy a bölcsis DADUSOK nemtörődömsége miatt éjjel-nappal mossak. Ráadásul ez pénzben is több. Bár ez csak utolsó szempont.

6. és igen, azt sem értem, miért kell a gyereknek a nedves pelusban totyognia, addig míg el nem jön az idő a peluscserére.

Ha ti ezeket nem tudjátok megérteni, akkor sajnálom, nem velem van baj.

2016. jún. 10. 09:44
 18/56 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mikor értik már meg az emberek, hogy ez a fórum nem az ő "énmindenkinélmindentjobbantudokésazértiskötözködöm" magatartásuknak a helyszíne. Tanácsot kértem, nem nyelvleckéket! Köszöntem!
2016. jún. 10. 09:47
 19/56 anonim ***** válasza:
50%
Nem akartam hozzászólni,de muszáj(bocsánat).Kérdező,direkt átmentél fapados full parasztba.Attól,hogy felétek Karakószörcsögön dadusnak hívják,nem az!Dadus az óvodában van,az óvónők "segítője".A bölcsiben-leegyszerűsítve-gondozó van.Ennyi.És nem,én nem vagyok egyik sem,csak egy 3 gyerekes szülő,aki kevésbé kekec,hisztis pitsa,mint Te.De nem hallottál még a MAGÁN bölcsiről?!Vidd oda,ott majd úgy ugrálnak,hogyan Te fütyülsz(bár ez nem biztos,mert egyre inkább a fizetős helyeken se viselik az ilyen embereket).Vagy nem tudsz ennyit kifizetni?Akkor meg ne sírjon a szád,hanem emberi hangnemben próbálj beszélni a gondozókkal!Tudod ha pattogsz,lehet,hogy a gyereked fél órával tovább marad a hugyos gatyában...Bár nem szép dolog egy kisemberen leverni a port,de ilyen az emberi természet.
2016. jún. 10. 22:54
 20/56 anonim ***** válasza:
39%

Mindenki lehurrogja itt a kérdezőt, de azért kíváncs vagyok milyen stílusban ugranátok neki a gondozónak, ha azért úszna pisiben a gyerek mert nem ér rá rendesen ráadni a pelenkát. Vagy ti kérnétek elnézést mert szar a fizezése?

Szerintem egy gondozónál az a minimum, hogy tudjon pelenkázni. Ha alkalmatlan a feladatra, akkor semmi keresnivalója ott.

2016. jún. 10. 23:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!