Normális, hogy egy bölcsődében napi négyszer adnak csak
inni a gyereknek, abból egyszer sem vizet?
Figyelt kérdés
Kakaó, tea, telicukrozott gyümölcslevek stb. A lányom mikor hazaér, megiszik egyszerre fél liter vizet is. Más szülő is panaszkodott már, de azt mondták a dadusok, náluk ez a szabály. A lányom vesebeteg, több folyadékra lenne szüksége, de nem adnak neki, akkor sem, ha beviszem, mert akkor a többi gyereknek is kellene, ha látnák, hogy a lányom iszik és az már macera hogy megint mindenkit megitassanak. Nálatok hogy megy ez? Tudom, nem kellene bölcsibe járatnom, de szeretnénk házat venni és ahhoz nekem is dolgoznom kell.
A lányom egészsége fontosabb lenne annál hogy pár év elöbb vegyek házat.
A bölcsi szabályaival nem igentudsz mit tenni. Esetleg a vezetőséghez fordulhatsz vagy megpróbálod megbeszélni a dadussal hogy vigye ki a csoportból megitatni így a többi nem látja.
2016. máj. 12. 07:16
2/20 A kérdező kommentje:
Többen is próbáltak már beszélni velük, sajnos hiába. Macera minden gyereket megitatni. Mondtam hogy vigye ki a lányom, de azt magyarázat nélkül elutasította. Jobban mondva annyit mondott, hogy erre nincs lehetőség és elviharztott. Pedig 7-8 gyerek mellett ülnek 4-en mindig...
2016. máj. 12. 07:21
3/20 anonim válasza:
A baratnomek kerestek olyan bolcsit, ahol nem cukros italokkal hizlaljak a gyerekeket. Nem talaltak!!! Vegul ezert kellett maganbolcsi mellett donteniuk. Nyilvan ez rajtatok nem segitene, hiszen hazat akartok venni. De vajon a gyerek veseje vagy egy haz? Tedd merlegre, melyik hianyozna jobban a gyereknek.:)
2016. máj. 12. 07:26
4/20 anonim válasza:
Ez komoly, ezt orvossal beszéld meg! ha vesebeteg és az orvos megmondja, hogy és mit kell innia, azt a gondozóknak be kell tartaniuk.
2016. máj. 12. 07:47
5/20 anonim válasza:
Mi is magánbölcsibe járattuk a fiunkat! Ott csak víz volt, meg reggelihez neha tea. Még tejet sem adtak nekik nehogy vkinek fájjon a hasa tőle. Keress másik magán bölcsit szerintem.
2016. máj. 12. 07:48
6/20 anonim válasza:
Nem tudom milyen bölcsőde ez, de nálunk ezek az italok vagy az étkezés mellé, vagy helyette -tízórai-voltak. Napközben a gyerekek akkor isznak, amikor akarnak, az asztalon mindig ott a víz, melegben pedig minimum óránként pihenőt tartunk, amikor mindenki iszik egy kicsit. Italt valóban nem lehet behozni, ezt nem olyan nehéz megerteni szerintem, neked se esne jól, ha a másik gyerek hordanak valamit, amiből a többi nem kap.
2016. máj. 12. 07:48
7/20 anonim válasza:
Szerintem kérj orvosi papírt arról, hogy többet kell innia és vidd be a néninek vagy a főnökének. A mi állami bölcsinkben az enyémnek bevihetem a cumisüvegét, amit kiraknak az asztalra és akkor elvileg kiszolgálja magát - azt mondták, hogy lehet csőrös poharat is hozni, de csak kifőzhető plusz itatókat enged az ÁNTSZ bent tartani, palackot nem. Ők vizet ebédhez kapnak, a gyümölcslevet néha kb. tízórai helyett, de ha van gyümölcs, akkor vizet. Reggelire, uzsonnára meg legtöbbször meleg ital, kivéve, ha pl. yoghurt van.
Egyébként elég sok bölcsinek fent van a neten az étlapja, pl.:
Kérj az orvostól egy papírt, igazolást a betegségről, egy utasítással ellátva, hogy ez milyen sűrű és mennyiségű folyadékbevitelt igényel (ha értehtően a víz az opció, azt is tüntesse fel, mondd el neki bátran, milyen célból kéred mindezt). Ezt vidd be a vezetőnőnek és akkor kutya kötelességűk betartani. Ha ezt másképp nem tudják kivitelezni, csak úgy, hogy akkor a többit is itatják, akkor így jártak, meg kell hogy oldják! Ez egy vicc. Életemben nem hallottam ilyet. Mi nagyon profi, együttműködő, sima állami bölcsibe jártunk anno, ez a kerület egyetlen integrált intézménye, lehet ezért is voltak felkészülve. Náluk a csoportszobában (gyermekeknek nem hozzáférhető helyen) alapon volt mentes ásványvíz, amiből ha kértek kaptak, persze az alap "kötelező itatásokon" kívül. Tea volt még(hársfa,bodza) illetve higított rostos gyümölcslé.
2016. máj. 12. 09:55
9/20 anonim válasza:
8-as vagyok, kiegészítem, mielőt vitát generálnék. Ez az ásványvíz dolog úgy festett, hogy járt hozzánk egy cukorbeteg kislány, akinek sűrűbben kellett a folyadékbevitel. Csecsemőknek készült csökkentett ásványianyagtartalmú vízet vettek a szülők, ebből kapott mindenki ha kért, de nem nagyon fogyott el a csoportban max 3 karton havonta a literesből, de a lehetőség adott volt és ez a fontos, a javát a beteg kislány itta meg természetesen, de ha meglátta más is, kaphatott ugyanúgy, nem volt belőle gond. A lényeg, ezt ugye engedélyezni kellett a vezetőnőnek és utána velünk szülőkkel az év eleji értekezleten aláírattak egy papírt, mi szerint tudunk róla és beleegyezünk, hogy gyermekünk alkalmanként ilyen és ilyen típúsú vízet fogyaszthat a bölcsödében. Kabaré volt, de hát ez van, ha szabály, akkor szabály, a lényeg, hogy meg lehet simán oldani, ha megvan az akarat, csak ugye mindenki szereti húzni a száját. Mi örültünk, mindenki jól járt.
2016. máj. 12. 10:06
10/20 anonim válasza:
Kit érdekel hogy a többi látja? Az a lényeg hogy a gyereked elég folyadékhoz jusson,a többi nem számít
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!