Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Vannak előnyei a bölcsődének?

Vannak előnyei a bölcsődének?

Figyelt kérdés

Nem olyan anyukák önnyugtatását szeretném olvasni akik beadták a gyereket mert unatkoztak vele otthon, hanem ténylegesen az előnyeit szeretném tudni, ha vannak...

Azt mondta a bölcsis gondozónénink nekem, hogy igazából még a bölcsődés korú gyerekek egymással nem tudnak játszani, ez életkori sajátosságuk, hanem ha a gondozónőhöz kötődnek, megbíznak benne, akkor egymás mellett játszva, kvázi eltűrik a helyzetet hogy nem anyával vannak, és a vége felé, 3 éves korukra alakul az ki, hogy már egymással játszva, ténylegesen élvezik a közösséget. Ez igaz?

2014. nov. 5. 11:03
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
62%

18-as: Nem kell messze menni, pl. Ausztriában is lehet 3 éves a GYES, ott több opcióból választhatsz. Nem csak nálunk van ez így.

A nagyon hasonlított nyugaton meg lehet h csak pár hét a GYES, de legtöbbször anyuka dönthet hogy otthon marad, mert elég a férj fizetése. Ha meg nem, akkor is van részmunkaidőre, munkaidő kedvezményre lehetőség.

Arab országokban meg sok helyen 18 éves korig otthon van a legtöbb anyuka, nem is dolgozhat.

Afrikai országokban is ahol törzsi viszonyok közt élnek, ott is sokszor felnőtt korukig csak a szülők nevelnek.

Valahol meg apa GYES is van, amit csak az apa vehet igénybe.

Szóval kissé túlzás, hogy csak nálunk vannak 3 évig otthon az anyák. Tessék kicsit nyitottabbnak lenni a világra.

2014. nov. 5. 14:24
 22/28 anonim ***** válasza:

Belegondoltam, hogy itt ahol élek 2 bölcsis csoport van. Én kifejezetten kértem, hogy melyikbe kerüljön a gyermekem. 2 okból: 1. a nagyobb is abba a csoportba járt.

2. a nevelők miatt. Ég és föld a 2 csoport ebből a szempontból. Az egyikben rendkívül ügyelnek arra, hogy segítség az anyukát a szobatisztaságra nevelésben, míg a másikban folyamatosan pelenkában van a gyerek, és sokszor elfeledkeznek róla, hogy megnézzék, kell cserélni, vagy sem. Az egyik csoport szinte minden lehetséges időt a szabadban tölt, a másik amíg lehet húzza a dolgot, mert macerásabb öltöztetni őket. Sok ilyen van még, de a legfőbb ellentét: az egyikben mindig mosolygós, nevetős, aktív nevelők vannak, a másikban csendes, besavanyodott, mufurc, érdektelenek.

Ha egymás mellé állítom a 2 csoportot, szülőket már más véleménnyel vannak arról, hogy előnyös, vagy hátrányos a gyereknek a bölcsőde.

Mivel nálunk a játszóterek elég messze vannak tőlünk, nem tudok csak úgy kiugrani, hogy legyen egy kis társasága a gyereknek, az egyéb gyerekprogram havi 1*, így nekem még mindig előnyösebb a bölcsi, mint itthon kettesben a 2 éves lányommal.

2014. nov. 5. 15:51
 23/28 anonim ***** válasza:
40%
Mindennek van előnye és hátránya is a bölcsődének is:), mégis azt mondom, hogy nagyon sok gyereknek jót tesz és többen vannak azok a gyerekek ,akik szeretnek járni. Persze minden kezdet nehéz, de amikor belerázódnak az szuper.
2014. nov. 6. 07:30
 24/28 anonim ***** válasza:

15ös Örülök, hogy a két szaktekintélyt említetted! Igazuk van , ők a legoptimálisabb alternatívát vázolták fel, hogy mi a legjobb egy kisgyereknek. De sajnos ez manapság a megélhetés miatt szinte lehetetlen. Az emberek már nem így gondolkoznak, mert nagyban fogyasztói társadalommá nőttük ki magunkat. Sok pénzre van szükség, hogy minden flottul menjen egy családban. A mai emberek nagy többsége nem tudja bevállalni azt, hogy a szomszédnak is van már mindenféle kütyüje stb. és neki meg nincs.Szóval egy nagy versengés is zajlik az emberek között és nagyon sokat változott(csökkent) az emberek értékrendje is.De ez csak az egyik dolog. Ha összegyüjtöd azokat a szükségleteket amire optimálisan szükség van, akkor is arra az eredményre jut az ember, hogy egy fizetésből nem jut mindenre ami szükséges.

Tehát szükség van a bölcsődékre.

2014. nov. 6. 09:53
 25/28 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok. Én nem is mondtam, hogy nincs szükség a bölcsődékre. Egy másik hozzászólásomban írtam is, hogy az az előnye, hogy az anya így tud dolgozni. Még hozzátenném, hogy úgy dolgozhat, hogy tudja, hogy a gyereke addig jó helyen van. Egyáltalán nem vagyok bölcsőde ellenes. Mi is úgy terveztük, hogy a gyerek 2 éves korában visszamegyek dolgozni és ő megy bölcsibe, de végül máshogy alakult, valószínűleg csak óvodába fog menni 3 évesen. Azt viszont ne mondja már senki, hogy a bölcsinek az az előnye, hogy ott tanulnak meg beszélni, meg szépen enni. Ez nem előny az otthonléthez képest, hiszen ezeket a nem bölcsis gyerekek is megtanulják.
2014. nov. 6. 10:51
 26/28 A kérdező kommentje:

A 90%os válaszoló amiket ír...nagyon igaz.

Nekem a gyerekem egy nagyon gyenge bölcsiben kezdte, csak ott volt hely. Az elején azt mondták 2 hét alatt beszokik minden gyerek, kivétel nélkül, az enyém egy hét után kezdett el sírni, aztán egyre rosszabb lett, azt mondták egy hónap, aztán azt mondták másfél hónap, aztán azt hogy fél év kell neki...na azt már nem vártam meg mert mikor hamarabb mentem érte láttam, hogy rángatták a karjánál fogva, így kivettem, ismeretséggel az egyik legjobb bölcsiben sikerült helyet szerezni ahol CSAK olyan gondozók vannak meg hozzáállás, mint amit te is írtál, és az első héten sírt csak...Rohadtul nem mindegy hogy kivel van, pedig annak idején a családomtól mit kaptam hogy kivettem az első helyről...sosem lesz szocializálva, mindenhol ez lesz, mit pátyolgatom, meg kellett volna hogy szokja, stb.

2014. nov. 6. 15:56
 27/28 anonim ***** válasza:

Van előnye is és van hátránya is. Ezt már az előbb is írtam, de valaki lepontozta:)

És igen, sajnos van olyan gyerek akinek kifejezetten jobb a bölcsiben mint otthon. Miért is? Nos vannak olyan családok, akiknek nem jut ennivalóra sem, hogy miért azt most nem firtatom, de a gyerek a bölcsődében legalább rendszeresen eszik, melegben van, tisztába teszik, megmosdatják sőt! megfürdetik, tiszta a ruha amit ráad a gnő és gondoskodással veszik körül, tud játszani, mert otthon mondjuk nincs mivel, önállóságra nevelik stb.stb.Na én ezekre az esetekre mondom, hogy jobb a gyereknek a bölcsőde.

Vagy a másik véglet mikor anyuka gyesbetegségben szenved, mert van ilyen, akkor miért legyen otthon a gyerek a depis szülővel? Jobb neki a bölcsődében.

2014. nov. 6. 17:04
 28/28 A kérdező kommentje:

Én mindenkit felfelé pontozok!:)

Ezzel viszont nem értek egyet, hogy eszik/megfürdetik, tiszta ruhába öltöztetik....Abba öltöztetik amit viszel be neki, ha az koszos akkor abba. Fürdetni max akkor fürdetik meg ha bekakál. A legtöbb gyerek nem eszik túl sokat a bölcsis kosztból, nyilván aki otthon nem kap az biztos :) De nem gondoskodnak róla, ez nagy tévhit. Legalábbis nálunk, ugye 2 helyre járt, nagyobb vidéki városban lakunk de a tesómék pl Budapesten magánbölcsibe adták a kicsit és ott is ugyanez van, vagy ki vannak rakva a játékok és magukban eljátszanak, vagy énekelgetnek nekik, olvasnak, mondókáznak. (ezek már csak jobb helyeken) Nagyon messze van a gondoskodástól meg a többitől :)

2014. nov. 6. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!