Vannak előnyei a bölcsődének?
Nem olyan anyukák önnyugtatását szeretném olvasni akik beadták a gyereket mert unatkoztak vele otthon, hanem ténylegesen az előnyeit szeretném tudni, ha vannak...
Azt mondta a bölcsis gondozónénink nekem, hogy igazából még a bölcsődés korú gyerekek egymással nem tudnak játszani, ez életkori sajátosságuk, hanem ha a gondozónőhöz kötődnek, megbíznak benne, akkor egymás mellett játszva, kvázi eltűrik a helyzetet hogy nem anyával vannak, és a vége felé, 3 éves korukra alakul az ki, hogy már egymással játszva, ténylegesen élvezik a közösséget. Ez igaz?
Napi 2x2 órára leviszem a gyereket játszótérre és mellette járunk ringatóba, könyvtárba, hétvégén találkozunk az unokatesókkal.
Tehát minimum 4 órát van a játszótéren más gyerekekkel,plusz az egyéb programok, miért rosszabb ez, mintha a bölcsődében lenne 8től délig?
Bármilyen kedves, gondoskodó, szakmailag felkészült a gondozónő 8 gyerek mellett nem tud vele annyit foglalkozni vele mint én, ráadásul nálam jobban senki sem ismeri, ha már csak rám néz, tudom hogy szomjas/éhes/fáradt stb...
Férjemnek egy emléke van csak a bölcsiből: sosem adtak neki inni, állandóan szomjas volt. Semmi másra nem emlékszik csak arra,hogy folyamatosan vízre vágyott. Biztos nagyon fejlesztő hatással volt... Ezek után nálunk szóba sem jöhet a bölcsi.
A kérdés a bölcsőde előnyeiről szólt.
Viszont: nekem az tűnik ellentmondásosnak, hogy kizárólag Magyarországon, ráadásul a GYES intézményének bevezetésével (bújtatott munkanélküliség, anno) lett fontos a 3 év otthon. Semelyik más országban nincs ilyen. Mégis felnőnek ott emberek és mégis tőlünk vándorolnak ki tömegével az emberek oda, nem fordítva.
Nem ülünk kissé fordítva a lovon?
Egyébként pár hétig éltem egy olyan országban, ahol max fél évig vannak otthon a gyerekekkel, viszont az átlag gyerekszám 4-5 körül van. Amit láttam: a gyerekek barátságosak, önállóak, nyitottak - és ilyenek a felnőttek is. Itthon sajnos nem ezt látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!