Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Vannak előnyei a bölcsődének?

Vannak előnyei a bölcsődének?

Figyelt kérdés

Nem olyan anyukák önnyugtatását szeretném olvasni akik beadták a gyereket mert unatkoztak vele otthon, hanem ténylegesen az előnyeit szeretném tudni, ha vannak...

Azt mondta a bölcsis gondozónénink nekem, hogy igazából még a bölcsődés korú gyerekek egymással nem tudnak játszani, ez életkori sajátosságuk, hanem ha a gondozónőhöz kötődnek, megbíznak benne, akkor egymás mellett játszva, kvázi eltűrik a helyzetet hogy nem anyával vannak, és a vége felé, 3 éves korukra alakul az ki, hogy már egymással játszva, ténylegesen élvezik a közösséget. Ez igaz?

2014. nov. 5. 11:03
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
68%
Igen, nyilván tőlem is meg tudta volna tanulni, ha a férjem nem hal meg és nem kell visszamennem dolgozni, hogy ne haljunk éhen!
2014. nov. 5. 12:05
 12/28 anonim ***** válasza:
92%
Itt nem az volt a kérdés, hogy szükséges-e a bölcsőde, hanem hogy mi az előnye. Természetes, hogy akinek dolgoznia kell annak bölcsibe jár a gyereke, de attól még a gyereknek nem ez a legjobb. De akkor legyen, a bölcsi előnye az, hogy az anyuka tud dolgozni.
2014. nov. 5. 12:11
 13/28 A kérdező kommentje:
A gyerek szempontjából gondoltam az előnyeit :) de úgy látszik nincs ilyen.
2014. nov. 5. 12:15
 14/28 anonim ***** válasza:
72%
"A bölcsőde pozitív hatásait is megfogalmazza Bojti Andrea gyermekpszichológus. „Megfigyelték, hogy a bölcsődébe járt kicsik később általában önállóbbak, függetlenebbek szüleiktől, tanáraiktól, mint otthon nevelkedett társaik. Ugyanígy jellemző rájuk a nagyobb segítőkészség, az erősebb verbális kifejezőkészség, jobban tájékozódnak a világban és könnyebben feltalálják magukat az új helyzetekben. Kétség kívül nagy előnye a bölcsődei nevelésnek az, hogy a gyermekek megtanulják, hogyan találják meg a hangot az ismeretlen felnőttekkel, és képesek legyenek a kortársakkal való kapcsolatok kialakítására.” Természetesen ő is megemlíti a negatív hatásokat, mint például, hogy kevésbé fogadnak szót a szülőknek vagy kevésbé udvariasak."
2014. nov. 5. 12:15
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos én nem tudom ki ez a Bojti Andrea, majd utánanézek. Vekerdy és Ranschburg könyveket szoktam olvasni. Egyikük sem ajánlja a bölcsődét, ha a szülőnek van rá lehetősége, hogy otthon maradjon a gyerekkel 3 éves korig.
2014. nov. 5. 12:22
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Közben megtaláltam ezt a Bojti féle cikket. A konklúziót természetesen már nem idézted. Tehát Bojti Andrea szerint: "Amennyiben lehetséges, igyekezzen minél későbbre halasztani a kicsi bölcsődébe kerülését."
2014. nov. 5. 12:28
 17/28 anonim ***** válasza:
41%

Napi 2x2 órára leviszem a gyereket játszótérre és mellette járunk ringatóba, könyvtárba, hétvégén találkozunk az unokatesókkal.

Tehát minimum 4 órát van a játszótéren más gyerekekkel,plusz az egyéb programok, miért rosszabb ez, mintha a bölcsődében lenne 8től délig?

Bármilyen kedves, gondoskodó, szakmailag felkészült a gondozónő 8 gyerek mellett nem tud vele annyit foglalkozni vele mint én, ráadásul nálam jobban senki sem ismeri, ha már csak rám néz, tudom hogy szomjas/éhes/fáradt stb...

Férjemnek egy emléke van csak a bölcsiből: sosem adtak neki inni, állandóan szomjas volt. Semmi másra nem emlékszik csak arra,hogy folyamatosan vízre vágyott. Biztos nagyon fejlesztő hatással volt... Ezek után nálunk szóba sem jöhet a bölcsi.

2014. nov. 5. 13:31
 18/28 anonim ***** válasza:
69%

A kérdés a bölcsőde előnyeiről szólt.

Viszont: nekem az tűnik ellentmondásosnak, hogy kizárólag Magyarországon, ráadásul a GYES intézményének bevezetésével (bújtatott munkanélküliség, anno) lett fontos a 3 év otthon. Semelyik más országban nincs ilyen. Mégis felnőnek ott emberek és mégis tőlünk vándorolnak ki tömegével az emberek oda, nem fordítva.

Nem ülünk kissé fordítva a lovon?

Egyébként pár hétig éltem egy olyan országban, ahol max fél évig vannak otthon a gyerekekkel, viszont az átlag gyerekszám 4-5 körül van. Amit láttam: a gyerekek barátságosak, önállóak, nyitottak - és ilyenek a felnőttek is. Itthon sajnos nem ezt látom.

2014. nov. 5. 13:32
 19/28 anonim ***** válasza:
62%
VAN, akinek jót tesz. A fiam 2,5 évesen kezdte, amikor már többet és szebben beszélt, szerepjátékozott a nagy tesójával, azaz simán volt annyira fejlett, mint némelyik nála egy évvel idősebb óvodás (tesó csoporttársai). Mivel van egy kicsi babánk is, a nagy fiam óriási mozgás és felfedező igényéhez én egyedül már kevésnek éreztem magam. A bölcsiben van lehetősége órákat motorozni, kóborolni, ugrálni a hatalmas udvaron, mindig érik új élmények, és bizony nem ártott az öntörvényű természetének a közösséghez alkalmazkodás is. Vannak ilyen gyerekek. És vannak olyanok, akik láttán a szívem vérzik, mert marhára nem találják fel magukat, és tényleg csak elviselik míg mennek értük. Felesleges általánosítani.
2014. nov. 5. 13:39
 20/28 anonim ***** válasza:
Az ilyen estetek (19) miatt írtam a 8-as kommentemet.
2014. nov. 5. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!