Vannak előnyei a bölcsődének?
Nem olyan anyukák önnyugtatását szeretném olvasni akik beadták a gyereket mert unatkoztak vele otthon, hanem ténylegesen az előnyeit szeretném tudni, ha vannak...
Azt mondta a bölcsis gondozónénink nekem, hogy igazából még a bölcsődés korú gyerekek egymással nem tudnak játszani, ez életkori sajátosságuk, hanem ha a gondozónőhöz kötődnek, megbíznak benne, akkor egymás mellett játszva, kvázi eltűrik a helyzetet hogy nem anyával vannak, és a vége felé, 3 éves korukra alakul az ki, hogy már egymással játszva, ténylegesen élvezik a közösséget. Ez igaz?
Köszi a válaszokat, mindenkinek megy a zöld.
Tehát milyen előnyeit látjátok? Más ingerek érik a gyereket?
Az enyém 2 éves de sosem játszik a többiekkel, mindig mikor megyek érte egyedül játszik. Nagyobb gyerekekkel, 3 évestől felfelé pedig szívesen játszik, így nem értem.
És ezt pl 3 évesen miért nem elég megszokni? Akkor is még kicsik.
Azoknál a gyerekeknél értem a dolgot, akik annyira élvezik a társaságot hogy szívesen mennek, de ahgy láttam, a legtöbb gyerek aki ott van, nem ilyen.
Vannak.
A lányom olyan csoportba járt, ahol voltak nagyobb gyerekek is. Sokmindent megtanult tőlük, nagyon sokat fejlődött az első pár hónapban. Önálló evés, szobatisztaság pl.
Akkor még nem volt testvére, így ott tanulta meg azt is, hogy a játékokat meg kell osztani.
Ilyenkor még tényleg főleg egymás mellett játszanak, ez igaz, bár ez nagyban függ a többi gyerektől és a gondozótól. Nálunk az volt, hogy a "nagyokkal" foglalkoztak intenzívebbek, és ebbe vonták be a kicsiket is. Ha nem akartak, akkor egy másik gondozónővel voltak. Így már a kicsik és bekapcsolódtak szerepjátékokba, festettek, gyurmáztak, tornáztak, táncoltak, előadtak meserészleteket beöltözve, báboztak.
Én angyon féltettem a bölcsitől, de nem bántam meg, hogy beadtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!