Ha a gyerek már egyáltalán nem akar aludni délben, és a bölcsiben sem tudjak elaltatni, akkor ilyenkor hova teszik a gyermeket?
40-es vagyok. Úgy oldottuk meg, hogy a főnököm szerencsére belement, hogy részmunkaidőben dolgozzam átmenetileg. Kedden és csütörtökön 11:00 kor véget ért a munkaidőm, így időben odaertem, és el tudtam hozni. Hétfőnként és szerdánként anyósom és apósom felváltva vettek ki fél-fél nap szabit. Koruknál fogva sok szabadságuk van. Péntekenként pedig havi 3x a home officeban dolgozó férjem ment érte ebédszunetben, majd dolgozott a gyermek mellett tovább. Havonta egyszer pedig édesanyám vett ki szabit és utazott ide péntek délelőtt az ország másik végéből.
Közben párhuzamosan kerestem másik ovit. Márciustól máshova jár, érdekes módon itt el tudják altatni 10-ből 8-szor délben. Pedig már középsős és most már itthon sem mindig alszik hétvégén és ovi szünetekben.
Szivacs volt.
Én meg azt nem tudom megérteni ha éppértelmű a gyerek akkor miért nem tudja felfogni hogy ebéd után ha nem is alszik akkor csendespihenő van. Senki nem halt még bele az alkalmazkodásba. Gondolom ha erre képes lenne a gyerek nem küldenék haza ebéd után.
Iskolában is lesznek kötelező dolgok, pl 45 percig ülni kell a fenekén. Mi lesz ha erre sem lesz hajlandó? Kicsit komolyabban kellene venni ezt a gyereknevelés témát. Szokták mondani hogy nem hülyék csak gyerekek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!