Normális, hogy egy 3 éves gyerek egyáltalán nem szobatiszta?
Normális. Kisfiam tavaly márciusban volt 3 éves, éppen szobatiszta lett pisire a szeptemberi óvodakezdésre. Addig egyáltalán nem jelzett, nem zavarta őt sem, hogy tele a pelenka, pedig tudta, hogy mikor kell pisilnie, vissza is tudta tartani, de kijelentette, hogy nem fog szólni. Én nyár közepén levettem róla a pelenkát, mondtam, hogy szóljon, ha pisilni kell, hát ő ugyan nem szól. Ha bepisilt a játszótéren, hazajöttünk. Volt belőle hisztizés, sírás, üvöltés, mert ő még csúszdázni akart. Otthon megbeszéltük, hogy tudja-e miért jöttünk haza. Mondta, hogy tudja, mert bepisilt. Ezt még eljátszottuk 1-2-szer, aztán végre hajlandó volt jelezni, elhagytuk a pelenkát pisire, baleset nélkül, éjszakásra is.
Kakilni a mai napig pelenkába szokott, nem hajlandó sem wc-be, sem bilibe. Orvos, védőnő, óvónő szerint teljesen normális, rendben van, hogy még ragaszkodik hozzá.
Az én 2 és fél éves kisfiam teljesen elutasítja a bilit és a kis WC-t is.
Az sem zavarja, hogy bepisil, bekakil, nyilván nem is szól mert nem érzi még. Bölcsiben is próbálkoznak, ugyanezt írták, hogy elutasító.
Reggelre mindig átázik, olyan sokat pisil.
Nekünk ez nagyon messze van még, júniusban lesz 3,de nagyon gondolkodom, hogy kérvényezem, hogy maradjon még 1 évet bölcsiben és ne kelljen oviba mennie. Nincs kapacitásom egyedül, munka és 3 gyerek mellett folyamatosan mosni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!