Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Ha a gyerek már egyáltalán...

Ha a gyerek már egyáltalán nem akar aludni délben, és a bölcsiben sem tudjak elaltatni, akkor ilyenkor hova teszik a gyermeket?

Figyelt kérdés
dec. 27. 12:59
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
37%
És ha nem tudja minden nap hazavinni? Mert ugye elvileg dolgozik. Törvény meg nem kötelezi rá,hogy így tegyen.
dec. 28. 00:42
 32/46 anonim ***** válasza:
51%
31, akkor ha a többi szülő elég kitartó, és írják a leveleket, kirakják a gyereket a bölcsiből, hiszen zavarja a többi pihenését amihez joguk van, személyzet meg elég kevés helyen van arra hogy lefoglalja a nem alvót.
dec. 28. 06:06
 33/46 anonim ***** válasza:
23%
😄😄😄😄Hogy rakhatná már ki? Dehogy rakhatja
dec. 28. 10:24
 34/46 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól tudom a bölcsi elküldheti pszichológushoz, aki megállapítja hogy árt-e a gyerekednek a folyamatos stressz az alvásidő miatt, és ha igen, akkor nem járhat tovább, szóval nem konkrétan a bölcsi tanácsolja el, ők csak megindíthatják a folyamatot. Ha nem mész el vele a pszichológushoz azt jelenthetik a gyámügynél. Nyilván idáig senki nem akar eljutni, szóval az ember ilyenkor max kereshet egy olyan bölcsit, ahol van ember a nemalvó, csendben lenni nem tudó gyerekekre.
dec. 28. 10:54
 35/46 anonim ***** válasza:
85%

33as, hidd el, kirakhatja, Ha eléggé kitartóan küldik a panaszleveleket. :-D :-D :-D Nálunk is volt egy gyerek akit kiraktak hasonlóért, és még anyu volt felháborodva.

Magánba vitték végül azt a kislányt, ott nem zavar senkit, van ember aki vele foglalkozik.

dec. 28. 11:06
 36/46 anonim ***** válasza:
41%

33

A bölcsi nem kötelező, tehát bizony kirakhatja, ha zavarja a többi gyereket

dec. 28. 13:36
 37/46 anonim ***** válasza:
48%
Mire ez lezajlik, kb vége is az évnek.
dec. 28. 18:41
 38/46 anonim ***** válasza:
0%
37, nálunk nem egész 1 hónap volt a dolog
dec. 28. 18:53
 39/46 anonim ***** válasza:
84%

Kedves kérdező, én bölcsiben dolgozok, kisgyermeknevelő vagyok.

Valóban előfordult hogy kivittem magammal ebédelni egy gyereket, mert akkor szokott be és amint felébredt üvöltött, így legalább a többit nem verte fel. Végül ez a gyerek szépen megszokta hogy 3/4 ig ágyban kell maradnia.

A szomszéd csoportban viszont most épp egy másik kisfiú kezd el üvölteni ahogy a dajka rakja le az ágyakat. Őt is kivitte a nevelője de nem jutott egyről a kettőre, mert már erre kezdett el a kiskrapek játszani hogy úgyis kimehet az ebédlőnkbe és az már tetszett neki.

Most majd nekifutnak januárban még egyszer, de már én is frászban vagyok, hogy az enyéimet is fel fogja kiabálni.

Szervezésileg ez úgy néz ki, hogy ha pl nyitok, megírom délben a csoportnaplót és dobbantok, addig a délutános ebédel és megy vissza a csoportba. Ha zárós, akkor lényegében neki az a 20 perc a pihenőideje, nem várható el, hogy még akkor is nyomja a standupot a gyerekednek kint - urambocsá elmenne pisilni, megebédelne, elintézne egy telefont, hivatja a főnök valami miatt, neki is meg kell írnia dokumentációt, dekorációt csinál, faliújságot készít stb.

Plusz vegyük hozzá baromi okos egyik másik, elég hamar leesne nekik hogy "jéé a Pisti sír és nem kell neki aludni" - kezdi a többi is.

Piszok hamar leesett nekik az is, hogy az egyik gyerekem hazamehet délben mert jönnek érte, akkor ők miért nem mehetnek... Látom rajtuk minden ilyesmit megéreznek. Pontosan jól tudják kiért mikor jönnek. A rendszeres "zárós" gyerek nap mint nap végignézi, ahogy a másik 11-et boldogan hazaviszik.

Hidd el nem olyan könnyű ezeket lelkileg sem kezelni. A te gyereked is kemény falat, de elmondhatom hogy a legvégső esetben szólunk a szülőnek ha valami nem működik.

jan. 1. 21:00
 40/46 anonim ***** válasza:

Az én gyerekem zavarta a többieket az alvásban, ezért a bölcsőde vezető atvitte ággyal együtt az irodájába. Amíg elintezte a papirmunkat, a lányom általában elaludt, de nem mindig.

Az oviban nem voltak ilyen rugalmasak. Kis csoportban októberben közölték, hogy menjünk érte délben. Nincs kistesó, nem vagyok gyesen, egyik nagyszülő sem nyugdíjas.

tegnapelőtt 06:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!