Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Ha anyagilag nem lennél...

Ha anyagilag nem lennél rászorulva, akkor is bölcsibe adnád a gyereked (2 éves), hogy dolgozni mehess?

Figyelt kérdés
júl. 30. 09:36
1 2 3 4 5
 41/44 Derjaderja ***** válasza:

Nyugat kérdés számomra, mennyire releváns. Volt nagyhatalmak, gyarmatbirodalmak, ahol egy olyan jö színvonal alakul ki a sok pénzből, ami a pótcselekvesek egész áradatát kínálja.

Nem tudjuk, kilátszana-e a kötődészavar, ha eltűnne a pénz.

aug. 6. 20:42
 42/44 anonim ***** válasza:
Miután full kudarcot vallottam újdonsült anyaként (anyósom szerint), amikor a főnököm kerdezgetni kezdte hogy na, vissza tudok-e menni dolgozni 4 órában (fél évvel szülés után), mondtam hogy lebeszélem. Csak egy/masfél év körül persze. Én pont az vagyok aki nem szorul rá, most vettem házat, azonfelül egy nagyobb összeg kamatozik a bankban. Egyszerűen elegem van belőle hogy állítólag semmit se tudok jól csinálni, meg hogy aki odaadja pár órára a nagyinak mert az annyira unokázna, hátulról azt hallom vissza hogy lepasszoltam meg hogy neki nincs ideje, amúgy is ő ikrekkel csinálta végig segítség nélkül, persze kapált is mellette... én meg csak takarítgatok, olvasgatok, írogatok. Szóval akkor legalább tényleg lesz dolgom. A lányom a legkevésbe se szívbajos, a gázszerelőtől is elfogadná a kaját kezdettől, és akkor hisztizik ha sokáig ugyanazt az embert látja. Szerencsés ha szociálisabb lesz nálam. Unokatesó sincs képben, második pedig nem lesz.
aug. 8. 10:53
 43/44 anonim ***** válasza:
100%

36-os

Az az egyedülálló tud nyugodtan visszamenni dolgozni, és adja bátrabban bölcsibe a gyerekét, akinek van nagyszülői háttere, pont azért, mert folyamatosan helyt tud állni a munkahelyén. De most nem az egyedülállókra vonatkozott a kérdés.

Különböző tapasztalataink lehetnek. Én olyan, igencsak jómódú családokat ismerek, akik nem hajlandók fizetni bébiszittert, hanem beadják a gyereket másfél évesen vagy korábban bölcsibe - mert karrierépíteni akarnak, pontosabban folytatni szeretnék -, de ha bármi probléma van, ott a nagyi.

Egy egyedülálló anya hiába akarja beadni bölcsibe a gyerekét, hiába akar dolgozni, hiába lenne anyagilag rászorulva, ha a gyereke nem bírja és nagymama, normális volt férje sincs. Kénytelen megélni abból, ami van, és/vagy a gyerek mellett dolgozni home office-ban.

aug. 11. 12:19
 44/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem adtam be egyiket sem, mert én akartam fejleszteni, minden újabb teljesítményének vele együtt örülni, minden pillanatát kiélvez ni. Nagyon sok dolog van, amit, ha 3 éves koráig nem te tanítasz meg, akkor nem biztos, hogy személyre szabottan megtanulja.

Életem legboldogabb évei voltak. Nem lóbáltam a lábamat, Aprók tánca, torna, mondókás-mozgásos foglalkozások, játszóterek, építőkockázás, logikai kirakósok, stb. Aranyélet volt!🥰

aug. 14. 11:33
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!