Ha anyagilag nem lennél rászorulva, akkor is bölcsibe adnád a gyereked (2 éves), hogy dolgozni mehess?
22# Biztosan azon az 1 év bölcsin múlik, hogy az állami rendszerben mit nyomnak egy gyerekre?
Mellesleg ennyi sületlenséget egy kommentben régen láttam már összehordani, de nincs kedvem egyesével reagálni.
22. Szerintem is szándékosan számolták fel a parasztságot és sokmindenben egyetértek.
De szerintem sem a bölcsin múlik.
23-as. Nyilván nem a bölcsőde idején "nyomják a gyerek fejébe" az állami ideológia teljes repertoárját. Nem is ezt írtam.
A "csak egy év bölcsi" egy felnőtt nézőpontja. De egy kisgyerek másképp érzékeli még a dolgokat, és csak azt látja, hogy anyukája otthagyja idegenek között és elmegy. Az érzelmi biztonság szempontjából mindenképpen károkat szenved, amelynek felnőttkorban is lehetnek el nem múló következményei. Kérdezz csak meg erről a témáról egy fejlődéspszichológust. Attól tartok, hogy nem kedved, hanem érveid nincsenek cáfolni az én "összehordott sületlenségeimet"
24-es. Hát persze...
25-ös. Szerintem sajnos az érzelmi biztonság szempontjából nagyon is fontos ilyen pici korban az az egy év is. Ne felnőtt fejjel gondolkozzunk erről, hanem a kisgyerek szempontjából, neki a világot főleg az anyukája jelenti, és ő "tűnik el" számára érthetetlen okból, és hagyja őt ott teljesen idegenek között. Aztán persze megszokja, mert az ember mindent meg tud szokni, de hogy nem tesz jót neki, az biztos. Nyilván, óriási eltérések lehetnek gyerek és gyerek között, és azon is sok múlik, hogy 2 évesen, vagy 1 évesen kerül be a bölcsödébe.
27# Az első és legfontosabb ezzel kapcsolatos gondolatom az lenne, hogyha a bölcsődei ellátás fejlődéspszichológiai szempontból annyira káros, akkor miért van az, hogy éppen a fejlődő társadalmakra (hanyatló nyugat) jellemző, hogy már sokkal sokkal korábban bölcsibe íratják a gyerekeket, míg jellemzően éppen a leszakadozó társadalmakban szokás még 2-3+ évig otthon maradni a gyerekekkel? (És nem csupán csak anyagi megfontolás áll a háttérben, vagy munkadroidság.) Ráadásul teszik ezt nagyon sokszor magán alapon, ami szerinted egyenértékű az "államra bízással".
Sehol nem ismerik a fejlődéspszichológiát?
Én sehol nem mondtam, hogy mindenáron bölcsibe kell íratni egy gyereket, itthon 2 év alatt ezt jellemzően nem is teszik, pláne hogy a bölcsik nagyrésze erre nincs is felkészülve. Ellenben 2 évesen egy gyerek már bőven érett lehet a közösségre és ha ez így van, én őszintén nem hiszem, hogy törést okozna benne az, hogy anyuka ugyan otthagyja, de kiszámíthatóan megy is érte minden áldott nap. Sőt...
A digitális fejlődést és társait meg kivetíteni az államra egyenesen a nevetséges kategória szerintem, főleg egy olyan társadalomban, ahol az oktatási rendszer eleve le van ebben (és minden másban is) maradva nettó 20 évvel.
A parasztság felszámolása meg. Lehet, hogy kezdetben tudatos volt, de most őszintén. Mikor gondolkozott bármelyik nagyvezér is egy választási ciklusnál előrébb? Ha te ezekről feltételezed, hogy tudatosan, évtizedeken át azon dolgoztak, hogy a parasztság leépüljön, a fogalma teljesen más jelentést nyerjen, az nekem inkább szánni valóan naiv és vicces gondolat, mintsem komolyanvehető kategória.
Na nekem az ilyenek miatt nem volt és nincs kedvem vitatkozni veled. Annyira más sávon mozogsz, hogy konszruktív vita úgysem fog kialakulni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!