Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Hogyan sikerült elfogadnod...

Hogyan sikerült elfogadnod hogy muszáj bölcsődébe adni a gyereket 2 évesen?

Figyelt kérdés
Ez a kérdés azokhoz szól, akik fájó szívvel adták be a gyereküket az anyagiak miatt. Tudom hogy jó lesz neki, szereti a gyerekeket stb de mégis annyira nehéz elfogadnom hogy lezárult egy korszak és már nem leszünk ennyit együtt. Ráadásul 8 órába kell visszamennem úgyhogy tényleg szinte az egésznapot külön töltjük majd.
tegnapelőtt 12:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyik kollégám így jött hozzánk, neki erre az volt a válasza, mikor egy férfi kérdezte tőle ugyanezt, hogy távol lenni a gyerekeitől nagyon rossz, de nem rosszabb, mint fűtetlen lakásban éhenhalni. Ha muszáj, akkor muszáj.
tegnapelőtt 12:49
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ez jutott erről eszembe. Mindig, amikor egy korszakot lezártok, egy újat kezdtek. Az elején lesz a legnehezebb, aztán beleszoktok. Az a pár óra, amit délután és este együtt töltötök, abban benne lesz minden szereteted, amit napközben tudtál volna neki adni. És így még mellé jutnak neki változatos programok, játékidő barátokkal, felfedezheti a saját személyiségét a családon kívül. Jó lesz az. :)

tegnapelőtt 12:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy fogtam fel, inkább ez, minthogy kikapcsolják a villanyt pl.

Férjem vállalkozása is haldoklott éppen, így a gyes és az ő bevételéből nem éltünk volna meg.

Az első fél év nehéz volt. Minden nap arra mentem, hogy sírt. Elvileg napközben elvolt, de ahogy jött a délután, érezte a nap végét, úgy ment el a kedve.

Emellett nekem az fájt, hogy fél 8tól 4ig dolgoztam, a munkahelyem mellett volt a bölcsi, így még átérési idő se volt. Ennek ellenére ő volt az első és az utolsó.

2,5 évesen váltottunk ovira, férjem munkát én pedig munkarendet váltottunk. Azóta minden tökjó.

tegnapelőtt 13:07
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kedves válaszokat.

Az én munkaidőm is pont így van sajnos, ő lesz az első a bölcsiben kb.

tegnapelőtt 13:17
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem akkor sikerült igazán elfogadnom, mikor láttam hogy jól érzi magát és hogy pár hónap alatt is mennyit fejlődött. Így utólag örülök, hogy így alakult. :)
tegnapelőtt 13:21
 6/8 anonim ***** válasza:

Örültem, hogy dolgozhatok. És végre a rossz evő gyerekem bent elkezdett enni. Kap beszédfejlesztéstbis tehát bölcsi észrevett valamit amit én nem láttam,tehat gyerek ezzel jobban járt.

Az életnek vannak szakaszai,most a gyereked egy újabb szakaszba lépett ez van. Nem lehet örökké baba.

tegnapelőtt 16:21
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyelőre sehogy. Mondjuk még nagyon messze van, de anyagi okokból már most be kéne. Egyébként is csak GYES-t kapok rá. Azt se tudnám elképzelni, hogy 8 órában dolgozzak mellette, akkor tényleg alig találkoznánk.

Ugyanakkor van, amikor azt érzem, hogy már holnap beadnám. Például most, amikor úgy üvölt, hogy zeng tőle a ház 😂 Legalább kipihenném magam egy munkahelyen. Nem gondolom komolyan persze. Lehet, hogy ő jobban bírná nélkülem, mint én nélküle.

tegnap 00:53
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is azzal vigasztaltam magam, hogy akkor lennék szar anya, ha nem lenne mit ennie, vagy nem lenne villany. Muszáj volt mennie, de én nehezen viseltem. Rossz anyának éreztem magam nagyon sokáig. De szerencsére ő szeret járni, jól érzi magát.
tegnap 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!