Édesanyák ti beadatjátok a 13éves lányotoknak a méhnyak rák elleni oltást?
14 éves kort töltenek az iker lányaink, ezért nekik már sajnos nem jár ingyen,
de bármi áron beadatjuk.
Nem vagyok anya, sőt... de velem is volt ilyen mizéria, bár nem az ingyenességéről, hanem csak a kedvezményes változatáról, én már ott volnam akkor korban. Anyum be akarta adatni, de meggyőztem hogy semmi értelme, mivel még nem vagyok szexuálisan aktív, és nem is leszek még egy darabig, ilyeneken ne aggódjon. Igazam lett, ez volt vagy 6-7 éve (most vagyok 23, még mindig szűz). Nem tudom mennyi ideig hat, vagy mikor kell újraoltatni, mert tudomásom szerint egyik ilyen oltás sem ad örökké védelmet, de úgyérzem azzal hogy lebeszéltem akkor anyumat, igencsak megkíméltem a családi kasszát, a szervezetem fölösleges terheléséről nem is beszélve.
Egy szó mint száz azt akarom kihozni, hogy ahelyett hogy agyba főbe oltogatnátok a gyerekeiteket, talán ÜLJETEK LE MEGBESZLNI VELE A DOLGOT. 13 évesen még fiatal a szervezet, tudom hogy ilyenkor ingyenes, de ha nem muszály én nem terhelném fölöslegesen a szervezetét, ha tényleg számít annyit a lányod akkor 3-5 év múlva nem fogod sajnálni az egészsége érdekében azokat a tizenezer forintokat.
17-es
Jelen pillanatban Magyarországon 13 éves korig 11 oltást kötelező beadatni a gyereknek, ezenkívül pedig további 7 oltás van, ami nem kötelező, de ajánlott. Ez összesen 19 oltás. Akkor szerinted +egy HPV oltás számít? A magyar lakosság 99,99 százaléka túléli ezeket az oltásokat és nem lesz túlterhelt a szervezetük. A HPV-től sem. Akinek meg valamilyen baja van az oltástól, annak volt valamilyen előzménye, egy betegség. Én speciel 2 nappal egy "kisebb" ételmérgezés után kaptam meg a HPV oltást és 3 napig fel volt dagadva a kezem, lázas és gyenge voltam. De ezt a gyenge immunrendszeremnek köszönhettem, nem pedig az oltásnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!