Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Édesanyák ti beadatjátok a...

Édesanyák ti beadatjátok a 13éves lányotoknak a méhnyak rák elleni oltást?

Figyelt kérdés
2014. szept. 4. 15:35
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
42%
Körbe fogom járni a témát (addig még van 10 évem) Nem szeretem az oltásokat,a kötelezőktől is féltettem a lányom,annyi rosszat hallani,soha nem tudja az ember,hogy mi a felesleges pánik keltés és mi nem,de mivel most eléggé beszartam,mert HPV gyanús voltam,és már magam előtt láttam,hogy rákos vagyok,és nem tudom felnevelni a gyerekem,így a válaszom,hogy nagy valószinüséggel be fogom neki adatni.
2014. szept. 4. 21:08
 12/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2014. szept. 5. 06:24
 13/39 anonim ***** válasza:
2014. szept. 5. 08:32
 14/39 A kérdező kommentje:
Köszi ez is " jò" cikk.!
2014. szept. 5. 09:12
 15/39 A kérdező kommentje:
:)
2014. szept. 7. 11:49
 16/39 anonim válasza:
100%

14 éves kort töltenek az iker lányaink, ezért nekik már sajnos nem jár ingyen,

de bármi áron beadatjuk.

2014. szept. 8. 09:19
 17/39 anonim ***** válasza:
24%

Nem vagyok anya, sőt... de velem is volt ilyen mizéria, bár nem az ingyenességéről, hanem csak a kedvezményes változatáról, én már ott volnam akkor korban. Anyum be akarta adatni, de meggyőztem hogy semmi értelme, mivel még nem vagyok szexuálisan aktív, és nem is leszek még egy darabig, ilyeneken ne aggódjon. Igazam lett, ez volt vagy 6-7 éve (most vagyok 23, még mindig szűz). Nem tudom mennyi ideig hat, vagy mikor kell újraoltatni, mert tudomásom szerint egyik ilyen oltás sem ad örökké védelmet, de úgyérzem azzal hogy lebeszéltem akkor anyumat, igencsak megkíméltem a családi kasszát, a szervezetem fölösleges terheléséről nem is beszélve.

Egy szó mint száz azt akarom kihozni, hogy ahelyett hogy agyba főbe oltogatnátok a gyerekeiteket, talán ÜLJETEK LE MEGBESZLNI VELE A DOLGOT. 13 évesen még fiatal a szervezet, tudom hogy ilyenkor ingyenes, de ha nem muszály én nem terhelném fölöslegesen a szervezetét, ha tényleg számít annyit a lányod akkor 3-5 év múlva nem fogod sajnálni az egészsége érdekében azokat a tizenezer forintokat.

2014. szept. 8. 10:00
 18/39 anonim ***** válasza:
63%
Nem hiszem, hogy egy védőoltás jobban megterheli a szervezetet, mint maga a fertőzés (aminek jelen esetben szerepe van a méhnyakrák kialakulásában). Ez az első olyan oltás, aminek a beadásával MEGELŐZHETŐ a daganat kialakulása. Azt gondolom, ha van egy ilyen lehetőség (ráadásul ingyen), azzal élni kell. Engem még 5 éve oltottak be, azóta született egy lányom, számomra nem kérdés, hogy beoltatom-e majd őt is.
2014. szept. 8. 20:46
 19/39 anonim ***** válasza:
100%

17-es

Jelen pillanatban Magyarországon 13 éves korig 11 oltást kötelező beadatni a gyereknek, ezenkívül pedig további 7 oltás van, ami nem kötelező, de ajánlott. Ez összesen 19 oltás. Akkor szerinted +egy HPV oltás számít? A magyar lakosság 99,99 százaléka túléli ezeket az oltásokat és nem lesz túlterhelt a szervezetük. A HPV-től sem. Akinek meg valamilyen baja van az oltástól, annak volt valamilyen előzménye, egy betegség. Én speciel 2 nappal egy "kisebb" ételmérgezés után kaptam meg a HPV oltást és 3 napig fel volt dagadva a kezem, lázas és gyenge voltam. De ezt a gyenge immunrendszeremnek köszönhettem, nem pedig az oltásnak.

2014. szept. 8. 23:11
 20/39 anonim ***** válasza:
Mikor megjelent az oltás Magyarországon az elsők között adattam be a lányaimnak. Elmagyaráztam nekik miért kell és egy vagyont fizettem érte. De számit ez?
2014. szept. 9. 00:21
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!