Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 39 fokos lázzal érdemes...

39 fokos lázzal érdemes éjszaka ébreszteni egy 3 évest?

Figyelt kérdés
Sosem volt még ilyen magas láza, kapott Panadol szirupot, és el is aludt. Már nem érzem olyan forrónak. Éjszaka érdemes felébreszteni és adni neki egy újabb adag lázcsillapítót? Vagy ha magától nem ébred fel, akkor hagyjam aludni?
tegnap 20:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nem keltettem soha lazas gyereket.
tegnap 20:54
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
Sztem előbb mérd meg neki éjszaka. Arra talán nem kel fel ha óvatos vagy. És akkor nem kell esetleg feleslegesen felkelteni ha nem olyan a láza . Egyébként ilyenkor ha sokat itatod (nyilván nappal), akkor az nagyon jó lázcsillapító tud lenni. Illetve plusz C vitamin/csipkebogyó tea, D vitamin. Fürdés ha van hozzá kedve, azért írom mert nálunk pl lázasan szeret fürdeni.
tegnap 20:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd aludni persze, úgy gyógyul a leghatékonyabban. De arra tippelek fel fog kelni magától, ilyenkor lehetetlen mélyen, normálisan aludni.

Csak egy tanács. Panadol helyett vegyetek holnap Nurofent. Sokkal hatékonyabb (ibuprofen) és nem terheli úgy a májat, mint a paracetamolos Panadol( ha sokat kap lázcsillapításra 3-4 adagot akkor érdemes már mást inkább) és nincs később olyan fura gyógyszeres utóíze sem.

tegnap 20:57
 4/9 anonim ***** válasza:
54%
Hagyd aludni. Mondjuk a Panadol nem sokat ért soha se lázra, se bármilyen fájdalomra... Akkor már inkább Benuron szirup, annak nagyobb a hatóanyag tartalma, ha ragaszkodsz a paracetamolhoz. Amúgy nekünk inkább Flamborin csepp, Panactiv szirup vált be lázra, fájdalomra.
tegnap 20:57
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én sohasem ébresztem őket. Kap estére lázcsillapítót, aztán elalszik szépen - ha éjjel álmában lázas és nem ébred fel rá, akkor nincs gond. Ha pedig felkel, kap gyógyszert, borogatást vagy fürdőzik egyet ha az esik neki jól.
tegnap 20:58
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Felkel majd, ha szarul van, hidd el.
tegnap 20:59
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Holnap el fogok menni venni más lázcsillapítót is, jó hogy mondtátok, nem nagyon vagyok képben ezekkel, eddig hál Istennek még nem volt magas láza sosem.
tegnap 21:05
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Rosszat teszel neki ha lázzal alszik de fölébreszted a lázcsillapítás miatt. (Normál, átlagos gyerekre gondolva.) A láz segíti a gyógyulást, csak akkor kell csillapítani ha rosszul érzi magát a gyerek. Ha alszik, akkor nem érzi magát rosszul.

Persze ha a te gyereked olyan, hogy magas lázzal mindig hány is, vagy ha magasra megy a láza akkor felébred és nem tud aludni míg le nem megy, az más. Akkor nyilván érdemes gyógyszert adni akár úgy is ha ébreszteni kell. Tehát vannak kivételek, de csak azért mert lázas, nem ajánlott felébreszteni.

tegnap 21:14
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha ekkora láza van a lányomnak, akkor már nem alszik jól, csak felületesen dobálja magát, nyöszörög, nyugtalan. Úgyhogy én ilyenkor felébresztem, adok neki Nurofent (nekünk az a jolly joker), és fél óra múlva totál leizzadva mélyen alszik tovább. De amíg nyugodtan alszik és egy kicsit meleg, akkor hagynám, hadd pihenjen, legalább dolgozik a szervezete.
tegnap 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!