17 napos babámat felébresszem, ha már több, mint 4 órája alszik és egyébként kb 3óránként eszik? Éjszaka szokott 5órát is aludni, de nappal nem kellene ébresztenem?
Figyelt kérdés
2008. máj. 7. 13:23
1/6 anonim válasza:
Hagyd békén aludni... ő tudja, hogy éhes-e? De figyelj rá, mert bármikor felébredhet, és akkor tuti éhes lesz.
2/6 anonim válasza:
Kövezzenek meg érte, de én felébresztettem. A gyerekorvosom is az igény szerinti szoptatás híve, de azt mondta, hogy 6 hetes koráig ne hagyjam napközben tovább aludni, ha már 3 órája nem evett. Még olyan picik, hogy függetlenül attól, hogy a szervezetüknek szüksége van a tejcsire nem biztos, hogy felébrednek. Természetesen ez az éjszakára nem igaz. És nem stopperral álltam mellette, de 4-5 órát nem hagytam aludni. Egyébként ilyen pici korban még könnyen visszaalszanak, pláne, ha teli a pocak.
3/6 anonim válasza:
Hát mi biza nem ébresztjük fel, pedig két hetesen többször is aludt akár 6 óráig, 3 hetesen már mintha kezdett volna kialakulni a 3-4 óránkénti alvás majd evés. No de mindannak ellenére, hogy hagyjuk aludni akár 5-6 órát mégis szépen nő és fejlődik. Amúgy mi úgy döntöttünk, hogy csak akkor ébresztjük fel ha úgy tűnik átalussza az esti fürdetést, mert párszor megjártuk, hogy nem tudtunk fürdetni mert 9-10 helyett 12 után ébredt. No de azóta nem aludta át a fürdetés időpontját így még nem kellett ébresztenünk. Főleg ha éjszaka aluszik 5 órát szerintem hagyjátok, mert neked is jól jön a pihenés, ráadásul a korházban nálunk már szoktatták a 6 órás alvásra éjszaka és azt is tanácsolták nekünk, ha itthon majd felébred és enni kér, akkor ne tegyük tisztába meg semmi fény meg hangoskodás, csak szopi és utána vissza aludni.
4/6 anonim válasza:
Ha alszik, akkor soha ne keltsd fel.Neki ennyi szüksége van alvásra.Nem baj, hogy nem pont 3, óránként eszik.Örülj neki és befog állni lassan 4 órás etetésre.Hadd aludjon ekkor nőnek nagyra!!
5/6 anonim válasza:
Nekem hat hónapos a fiam, de azért öt órát nem hagynám aludni. Neki már kialakult a napirendje, nem szereti ő se a csúszást. Egy 17 napos babánál ez még nagyon labilis, de az egész kis szervezete az, én öt óra után felkelteném, a gyerekorvosom is így tanácsolta.
6/6 anonim válasza:
Én egyszer kipróbáltam az ébresztést, és a babám nem akart enni, hiába telt el már 5 óra. Sztem tök értelmetlen az ébresztés, kiváve, ha elhúzódó sárgasága van, vagy kis súllyal született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!