Meddig kell ébreszteni a babát éjszaka, hogy egyen?
Szintén kis súllyal született (2680 g) a kislányom, egy hónappal korábban jött, mint kellett volna.
A kórházban nekem is felhívták a figyelmemet, hogy ha magától nem ébred akkor 3 óránként ébresszem (ő is besárgult kicsit), éjjel-nappal.
Nos, hát én kezdő anyuka lévén ha már esetleg nappal elaludt több mint 3 órát, próbáltam ébresztgetni. De lehetetlenség volt. Aztán feladtam. Minek ébresztgessem, ha amúgyis gyönyörűen gyarapodik a súlya? Volt hogy egy hónapban közel egy kilót hízott. Anyatejes volt teljes mértékben.
Most már úgy gondolom, hogy ez egy hatalmas butaság az ébresztgetés, ha ő éhes-szomjas akkor felébred úgyis és jelez.
Arról nem is beszélve, hogy összetettem a két kezem, hogy 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakát szerencsénkre, így nagyjából vissza állt a rend, és tartalmasabbat tudtunk mi is pihenni.
Szóval, én azt tanácsolom, hogy felesleges, hagyd el ezt a dolgot. Had aludjon. Ő érzi mikor kell ennie, hidd el.
4 kg - al szuletett babat ebresztgetni?
A segedapolok meg OKJ s noverek visszaadhatnak a bizonyitvanyt! A vedonovel egyetemben...
Nehogy felebreszd.
A sárgaság miatt nem ártott az ébresztés, de sárgának látod még?
Amit a védőnő mondott nem tudom miért mondta, nekem álomszuszék újszülöttjeim voltak, de soha nem mondott egyik védőnő se ilyet. A kisfiam is sokat esett a súlyából de ez egy dolog, nagyobb gond volt, alig indult meg a súlya. Nekem emiatt kelteni kellett nappal 3 óránként, a gyerekorvos azt mondta ha 1x éjszaka alszik 4-5 órát az nem gond, mivel 7 étkezéssel is kijött az adagja, hízott is ezután szépen. Pár napig ébresztgettem, utána kelt magától is. A kicsivel ilyen gond nem volt, sárga se volt, soha nem ébresztettem enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!