Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig kell ébreszteni a...

Meddig kell ébreszteni a babát éjszaka, hogy egyen?

Figyelt kérdés
Kettő hetes a lányom. Úgy engedtek ki a kórházból, hogy rám kötötték, hogy éjszaka is ébresszem 3 óránként, hogy szopizzon, mert picit sárga volt. Plusz a védőnő is azt mondta, hogy az ilyen pici babát ébreszteni kell, mert leeshet a vércukra és akkor kómába esik. De a környezetemben senki sem ébresztette a babát, örültek, ha aludt éjszaka. Szépen gyarapodik a súlya, 300 grammot hízott, mióta kijöttünk a kórházból, igaz csak 100 grammal több, mint amennyivel született.
2017. nov. 11. 21:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Miért kellene ébreszteni? Az én lányom is kis súllyal született, és 2 óránként szopott. De soha nem ébresztettem éjszaka. Két hetesen este 10-től reggel 5-ig nem ébredt fel.
2017. nov. 11. 22:05
 2/12 anonim ***** válasza:
51%
Én nem ebresztettem, de nekem nem is mondtak ilyesmit. Orvost kerdezd meg esetleg. Normlais esetben nem kell ebreszteni, a ti esetetek nem tudom mennyire más.
2017. nov. 11. 22:07
 3/12 anonim ***** válasza:
67%
Pont ma kérdeztem meg én is ezt a rokonoktól, mert mindjárt megszületik első gyermekem. Engem anyukám 1 hét után nem ébresztett (24 éves vagyok) át is aludtam az éjszakát onnantól, unokatesóimat (4-en vannak, 28, 26, 22 és 20 évesek)szintén 1 hét után nem, ők 1-2-3 hetes koruktól aludták át az éjjelt, most született legfiatalabb unokahugomat már másképp nevelik (ugyanaz az apa, de új anya, és más szabályok érvényesek és divatosak már ebben a korban) őt rendszeresen ébresztették 3 hónapig, most 2 éves és minden éjjel kétszer eszik még. Nem tudom, le leszek itt pontozva és rengetegen fogják megírni, hogy miért voltak önzőek a mi Anyukáink és miért jó az övé, de az biztos, hogy velünk együtt mindenki aludt, most meg nem alszik senki.
2017. nov. 11. 22:09
 4/12 anonim ***** válasza:
53%
Kb 3. naptól nem ébresztettem, pedig nekem is mondták, hogy úgy kell...magától ébredt mikor éhes lett, mivel a pociját nem hagyta😁hozzá teszem nagyon hamar átaludta az éjszakát, beálltunk egy rendszerre☺ nem hiszem mondjuk, hogy amiatt mert nem keltettem, de nem is szokott hozzá, hogy 3 óránként egyen...jelentem él és virul januárban lesz 4 éves😉
2017. nov. 11. 22:12
 5/12 anonim ***** válasza:
54%
A kórházban nekünk is ezt mondták, pedig nem volt sárga, Ill. a védônô is. Megkérdeztem a gyerekorvost, ô még azt mondta, nem kell. Szóval nem ébresztettem, át is aludta az éjszakát. És így mi is.
2017. nov. 11. 22:17
 6/12 A kérdező kommentje:
Majdnem 4 kilóval született, csak a kórházban azt mondták, hogy elég sokat veszített a súlyából, plusz az enyhe sárgaságra hivatkoztak. Szerintünk az egész éjszakát átaludná, egy kinszenvedes ébreszteni három óránként, de a védőnő még rendesen megijesztett ezzel a kóma dologgal.
2017. nov. 11. 22:19
 7/12 anonim ***** válasza:
62%

Szintén kis súllyal született (2680 g) a kislányom, egy hónappal korábban jött, mint kellett volna.

A kórházban nekem is felhívták a figyelmemet, hogy ha magától nem ébred akkor 3 óránként ébresszem (ő is besárgult kicsit), éjjel-nappal.

Nos, hát én kezdő anyuka lévén ha már esetleg nappal elaludt több mint 3 órát, próbáltam ébresztgetni. De lehetetlenség volt. Aztán feladtam. Minek ébresztgessem, ha amúgyis gyönyörűen gyarapodik a súlya? Volt hogy egy hónapban közel egy kilót hízott. Anyatejes volt teljes mértékben.

Most már úgy gondolom, hogy ez egy hatalmas butaság az ébresztgetés, ha ő éhes-szomjas akkor felébred úgyis és jelez.

Arról nem is beszélve, hogy összetettem a két kezem, hogy 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakát szerencsénkre, így nagyjából vissza állt a rend, és tartalmasabbat tudtunk mi is pihenni.

Szóval, én azt tanácsolom, hogy felesleges, hagyd el ezt a dolgot. Had aludjon. Ő érzi mikor kell ennie, hidd el.

2017. nov. 11. 22:20
 8/12 anonim ***** válasza:
54%

4 kg - al szuletett babat ebresztgetni?

A segedapolok meg OKJ s noverek visszaadhatnak a bizonyitvanyt! A vedonovel egyetemben...

Nehogy felebreszd.

2017. nov. 11. 23:00
 9/12 anonim ***** válasza:
26%
Ha évekig nem akarsz aludni akkor ébreszdgesd. Csak ártassz vele.
2017. nov. 11. 23:08
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A sárgaság miatt nem ártott az ébresztés, de sárgának látod még?

Amit a védőnő mondott nem tudom miért mondta, nekem álomszuszék újszülöttjeim voltak, de soha nem mondott egyik védőnő se ilyet. A kisfiam is sokat esett a súlyából de ez egy dolog, nagyobb gond volt, alig indult meg a súlya. Nekem emiatt kelteni kellett nappal 3 óránként, a gyerekorvos azt mondta ha 1x éjszaka alszik 4-5 órát az nem gond, mivel 7 étkezéssel is kijött az adagja, hízott is ezután szépen. Pár napig ébresztgettem, utána kelt magától is. A kicsivel ilyen gond nem volt, sárga se volt, soha nem ébresztettem enni.

2017. nov. 12. 01:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!