Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig kell ébreszteni a...

Meddig kell ébreszteni a babát éjszaka, hogy egyen?

Figyelt kérdés
Kettő hetes a lányom. Úgy engedtek ki a kórházból, hogy rám kötötték, hogy éjszaka is ébresszem 3 óránként, hogy szopizzon, mert picit sárga volt. Plusz a védőnő is azt mondta, hogy az ilyen pici babát ébreszteni kell, mert leeshet a vércukra és akkor kómába esik. De a környezetemben senki sem ébresztette a babát, örültek, ha aludt éjszaka. Szépen gyarapodik a súlya, 300 grammot hízott, mióta kijöttünk a kórházból, igaz csak 100 grammal több, mint amennyivel született.
2017. nov. 11. 21:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ha besárgult, de hazaengedték, akkor ennie kell, hogy tisztuljon, de ha a napi ennivalóját a súlyához képest napközben megeszi, akkor hagyd aludni szerintem. Én legalábbis hagytam a nagyobb fiamat, ő is óriási súlyú volt, de besárgult és azt mondták, hogy azért alszik egész éjszaka, mert a sárgaság ezt is csinálja. Hát éjjel kb 2 hétig 6 óránként felébresztettem, de utána már nem és végülis nagyon hamar már egyáltalán fel sem ébredtünk éjjel. A kisebbet soha nem ébresztettem, ott ha nem volt tej, adtam neki tápszert a kórházban és nem is sárgult be, de mégis aludt egész éjjel és ez meg is maradt, hogy nem kért enni. De neki nem volt sárgaság, nem aggódtam annyira.
2017. nov. 12. 17:50
 12/12 anonim ***** válasza:
A mi picink normális súllyal, 3300 g-mal született. A kórházban egy kicsit besárgult, de kapott UV-fényt is, és elmúlt hamar. Most egyhetes, és előző éjszaka aludt öt órát egyfolytában. Most biztos le leszek pontozva én is, amiért nem keltettük fel, de nem láttam semmi okát. Egyébként jól néz ki, jókedvű, amikor pedig éhes, akkor eszik bőven szerencsére, és már a súlya is kezd növekedni lassan az első napok természetes csökkenése után. Nem tudom, miért kéne erőltetni akkor ezen felül...
2017. nov. 12. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!