Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Baj ha nem 4-6 óránként...

Baj ha nem 4-6 óránként váltogatva kapta a lázcsillapítót?

Figyelt kérdés

Egyedül voltam a kisfiammal éjszaka, estére nagyon felszökött a láza, 39,3 volt neki. Csak Panadol Baby volt itthon, így azt adtam neki 4-5 óránként, nem tudtam más hatóanyagú gyógyszerrel cserélgetni. Ezzel nagy bajt csináltam? A dobozára az volt írva, hogy 4-6 óránként kaphatja, de most olvasom hogy más hatóanyagúakat kellene cserélgetni.

Kérlek segítsetek, nagyon meg vagyok ijedve.

ma 06:57
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy naptól nem lesz baja. Én is voltam hasonló esetben, vagyis én még többet adtam neki 3 napon keresztül. Nem én találtam ki, orvos mondta, hogy a túladagolás ennél nagyobb adagtól kezdődik. 3 éves
ma 07:02
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez megnyugtató kicsit! Az enyém is 3 éves.
ma 07:06
 3/9 anonim ***** válasza:
66%

Tehát megfelelően adagoltad a gyógyszert és most azon aggódsz, hogy megsem?

Adott hatóanyagú gyógyszer adott időközönként adható. Tehát 4 orankent adhatsz neki Panadolt. Ha lett volna más gyógyszer otthon, pl Cataflam, azt adhattad volna 2 panadol között.

ma 07:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Én 2 óránként adtam neki 3 napon keresztül. Bevittük a toxikológiára. Ott mondták, hogy ilyen adagolás mellett 5 napnál mondanák, hogy esetleg kárt okozott. De így még semmi.
ma 07:36
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha az van a leírásban, hogy 4-6 óránként adható újra, akkor nem követtél el hibát, hiszen megvolt a minimális 4 óra.

Viszont kevesen tudják, hogy a paracetamol hatóanyagúakkal nagyon be kell tartani minden előírást. A paracetamol túladagolása ugyanis rövid időn belül végzetes májkárosodást tud csinálni. Pont a napokban olvastam erről egy cikket annak kapcsán, hogy Angliában, egy felnőtt halt bele sajnos.

Én pont ezért a legutolsó, amit adok a gyerekemnek, az a Panadol. Inkább Cataflam csepp, Nurofen, vagy Flamborin.

ma 09:08
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem szoktam valtogatni soha a hatoanyagokat, mert nekunk csak a flamborin csepp valt be. A szirupokat kihanyja, ezt bele tudom tenni legalabb masba is.
ma 09:43
 7/9 anonim ***** válasza:

Nagylanyom mar 3 evesen fel algopirynt kapot. Mas nem vitte le a lazat.

A paracetamol vagy iduprofen hatastalan volt. Cataflam detto.

ma 14:01
 8/9 anonim ***** válasza:

4!

Miért adtad 2 óránként, ha úgy nem lehet? Nem olvastad el a tájékoztatóját?

ma 16:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Mert nem vitte le a lazat.

En is ezzel kiserleteztem de nem hasznalt.

ma 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!