Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Váltanátok ezért gyerekorvost?...

Váltanátok ezért gyerekorvost? Szerintem felületes, szerinte én aggódom túl.

Figyelt kérdés

pl szakápolók mondták: az, hogy már 5-ször besípolt a légzésfigyelő jelezni kell a gyerekorvosnak, csak hogy tudjon róla, fel legyen jegyezve (ami valószínű nem is téves riasztás, mert pl egyik héten volt ez, a többin semmi. tehát nem riasztgat össze-vissza. erre a gyerekorvos váltig győzköd, hogy á ezek a masinák,... tisztán látszik rajta, hogy az ő korában nem volt, túlzásnak tartja. de ha azzal mentem volna, hogy újraélesztették, biztos máshogy állna hozzá...

a másik, hogy a kutacsát nagyon erősen benyomja jó hosszú ideig nyomkodva, (miután a kórházi lapról olvasta, hogy ott feljegyezték, addig eszébe nem jutott ellenőrizgetni...)így diktálta be az asszisztensnek hogy hányszor hány centi, de ez még hagyján, hanem erre még megis ismételte ugyanezt a mozdulatát!(vajon miért volt szükség ismétlésre? bizonytalan önmagában?)

injekciót úgy ad be, hogy a gyereknek csík alakban van megkarmolva kívül a bőre a tűvel

amikor a szájkékülésre hívtam fel a figyelmét, csak meghallgatta a babát, szerinte semmi baj, majd kinövi, és arra hivatkozik, hogy amikor sír, látom e, elkékül még a háta is, ilyen a bőre.ahelyett hogy azt magyarázta volna, hogy ha oxigénhiányról lenne szó, annak mi egyéb tünete lenne, ami hál égnek a babámnak nincs.

valószínűsítem a fémkanál vagy mi, amivel a torkát nézi, hogy attól van a baba szájában pontosan annak helyén két oldalt sérülés, vagy szájpenész -érdekes, hogy ha ápolom, ecsetelem még nagyobb lesz..erre csak annyit mond, ha könnyen lejön nem kell dörzsölni, akkor inkább hagyja, ne ápolgassa (tehát nem penész. tehát sérülés. tehát lehet ő sérti fel azzal a kanállal, amit nem is tudok ezek után hogy van e fertőtlenítve egyáltalán..)

legtöbbször ahogy a védőnő is, a számból veszik ki a szót, azt mondják amit én, semmi egyén információt nem kapok szinte soha.

pl kérdésem volt, vihetem macskás környezetbe ha esetleg ott a macska nemigen lesz közelben, de azért csak ott van a szőre mindenhol? erre válasz, ha a gyerekkel nem kerül szorosabb kontaktba,akkor nyugodtan. holott örültem volna, ha megtudom, hogy a heverőn a szőr, meg a levegőben a spórák, vagy AKÁRMI de allergén e, mert nem értem igazából ugyan miért allergén egy szőrös állat és veszélyes egy immuntalan babára nézve.

váltani elég netzes, mert a közelemben egy gyerekorvos sincs, hozzá is elég kényelmetlen bejárni. de ha javasolt, inkább a világ végére is megoldom, hogy bejárjak másik orvoshoz

vagy szimplán csak nem bízom a szakértelemben?

2014. júl. 7. 23:14
1 2 3 4 5
 41/50 A kérdező kommentje:
de látom minden anya egy hős valahol :) csak stílusuk nincs
2014. júl. 8. 23:17
 42/50 A kérdező kommentje:
*általánosságban értve
2014. júl. 8. 23:17
 43/50 A kérdező kommentje:

mindent összevetve, én azt nem érzem az orvos szavaiból, hogy számíthatok rá.

vannak olyan alkalmak nm egyszer, hogy kétségbeesem, amikor pl nonstop sír, most nonstop kapálózik, mert tudom ő elintézi azzal, hogy de a babák sírnak, meg lehet szeles.

de ez rajtam nem segít amikor 24 órában látom a babát szenvedni.

2014. júl. 8. 23:51
 44/50 anonim ***** válasza:
100%

megint "én" vagyok.

figyi,azért egy kórház meg kórházi ellátás tök más mint a háziorvos....ezt tapasztalatból tudom!!Sőt,ott még legyintenek is a háziorvosokra és általában megvan róluk a véleményük.A háziorvosok talán nem veszik annyira komolyan a dolgokat,vagyis ez rossz megfogalmazás,komolyan veszik,csak az ő hatáskörük kisebb,ha komoly gond van ők is kórházba küldenek.Ebből azért logikusan következik,hogy egyszerűbben magyarázzák a dolgokat,meg ha már picit be van fásulva,akkor ez neki csak "futószalag".Nekünk ilyen volt az első gyerekdokink,szakemberként nem volt rossz,de baromi hangulatember volt,volt hogy kedvesen magyarázott,volt hogy hülyeségekért lecseszett.Nem váltottam,és jól tettem,mert visszavonult és helyette kaptunk egy nagyon jó dokit!!

Szóval ha nem bízol benne válts,de mástól se várj "kórházi diagnózisokat" már csak azért se,mert gondolj bele,egy házidoki csak külső jelek alapján ítél,a kórházban ott a vér/vizelet eredmény,UH,röntgen,amikből sokkal több dolgot meg lehet állapítani.

Igen,amúgy valóban én lazább lehetek,ami nem baj,mások vagyunk,csak ne legyél később ennyire parázós,mert az tényleg nem tesz majd jót a gyerekednek...és ezt pusztán jóindulatból írom:))

Amúgy tudom milyen ha egy pici non-stop sír...nagyon nehéz,de el fogja ezt hagyni,majd meglátod:)

2014. júl. 9. 21:57
 45/50 A kérdező kommentje:

értem.

szóval számíthatok ara, hogy a következő doki is ilyen lesz:(

néha belegondolok, ha tényleg nem lenne net, vagy segítség körülöttem és én a babával egyedül lenék, hogy csak a háziorvos és védőnőnő lenne, már rég pánikrohamokkal lennék kórházban

2014. júl. 9. 22:20
 46/50 anonim ***** válasza:
100%
Az a bajod, hogy egyedül vagy, nagy a felelősség, plusz jön rá egy kis szülés utáni depresszió. Senki nincs, aki segíteni tudna? Család, barátnő? Keress kismamatársakat, akár a rendelőben is, mellesleg a gyerekorvosról kialakult véleményüket is megkérdezheted. Itt is felteheted mindig az aktuális kérdéseidet, a tapasztaltabbak válaszolnak, vegyél egy-két gyerekgondozásos könyvet, azokban is minden kérdésedre választ kapsz. Az orvosotok a leírtak alapján teljesen normális, rutinos, tapasztalt a gyerekben és a szülőkben is, felismeri, mikor van baj, és mikor nincs, nem kell ott is keresni, ahol nincs. Mellette kijár a védőnő is, szintén gazdag szakmai tapasztalattal. Magadnak meg keressél kapcsolatokat, akár az interneten is, hogy ne legyél magányos, a babával meg minden rendben lesz.
2014. júl. 10. 08:21
 47/50 anonim ***** válasza:
100%
Válthatsz orvost, de egyidejűleg keress magadnak is egyet, mert a gyermeked fogja kárát látni, ha ennyire túlparázod.
2014. júl. 10. 20:50
 48/50 A kérdező kommentje:
igen, gondolok erre is, hogy lehet én vagyok túl oda meg vissza, mert már az sztk-s terhesgondozótól is a frász kerülget, hogy mindnre legyint, illetve, hogy meg sem hallgat, majd most megyek magánhoz...
2014. júl. 10. 23:41
 49/50 anonim ***** válasza:
100%
Magán kicsodához? Korábban nem voltál ilyen túl aggodalmas? A családod nem a környéken él?
2014. júl. 10. 23:47
 50/50 A kérdező kommentje:
de korábban is aggodalmas voltam, egész terhesség alatt,de nem volt fogadott orvosom, szülészem, de az sem, aki fogná a kezem, de van család meg stb, csak ép nem vagyunk egy mesecsalád. na mind1
2014. júl. 11. 00:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!