Antibiotikumfüggő gyerekorvost hogyan csdmréljem le?
Figyelt kérdés
Kislányomat 1,5éve látja el egy doktornő,ezalatt az idő alatt kb 10adag antibiotikumot tolt a gyerekbe,idén minimum 5öt,csak ápr-májusban hármat.A gyermek 3éves,gyakorlatilag nem jár oviba.Általában mandulagyull+bronchitis a diagnózis.Szerintem már ki sem gyógyul belőle csak lappang,majd előjön.A körzetünkben nincs más gyerekorvos.Ha átviszem a közeli városba,illene elbúcsúzni,indokolni hogy miért,de nincs ötletem mit mondjak???ráadásul a kisebbik miatt még rendszeres a védőnői látogatás,aki doktornő melletti szobában tvan,ha elköltözést hazudok,kiderül.patthelyzet.
Elvileg egyszerű. Keresel egy másikat, aki befogad, kapsz tőle egy papírt, azzal elmész a jelenlegihez, ahol kijelentkezel. Ő odaadja a gyerek dokumentjait és azt átviszed az új dokihoz. Esetleg ezt a két doki is elvégezheti egymás közt.
A bökkenő az, hogy ha a két doki barát-ismerős, nem fog akarni felvenni, nehogy elvegye a kenyerét.
2014. máj. 17. 04:20
2/22 anonim válasza:
Sajnos, az orvosok feladata az, hogy felírjon a betegnek valami gyógyszert. Mert ha nem ír fel semmit, és a beteg állapota romlik, akkor az orvost büntetőjogilag előveszik, hogy a betegséget miért nem kellő mértékben orvosolta! A te felelősséged is, hogy ezeket a gyógyszereket a gyerekeddel megeteted, vagy hagyod, hogy a szervezete bírkózzon meg a betegséggel. Ha csak torokgyulladása van, és látod, hogy ettől nem komolyabb a betegsége, akkor felejtsd el a gyógyszereket, és használj házi módokat: sok citromos mézes langyos tea, fekvés-pihentetés, sok alvás (az alvás is gyógyít!), 38 fokos lázig nem kell lázcsillapító, mert a láz is gyógyít, a forróság öli a bacikat. Ha a láz 38,5 , akkor vizesruházni kell a csuklókat, bokákat addig, amíg vissza nem megy a láz 38 fokra. Néz szét a neten házi gyógymódok után.
2014. máj. 17. 04:27
3/22 anonim válasza:
Nem kell elköszönni. A papírokat se neked kell kikérni, nem is adnak oda. Ha megvan az uj orvos, aki vállalja a gyereket, akkor majd o kikéri a papírokat.
2014. máj. 17. 05:46
4/22 anonim válasza:
Kezeld a gyereket "házi módszerekkel", és ha szívizom gyulladása, vesemedence gyulladása, sokizületi gyulladása lesz, köszönd meg a kedves tanácsadóknak! :-(
2014. máj. 17. 06:21
5/22 anonim válasza:
Annak van igaza, akit lepontoztak, és nem a 4-esnek.
Magyarországon indokolatlanul tömik a gyerekeket antibiotikummal. Azt csak súlyos esetben szabadna adni, mert nehezen ürül ki a szervezetből. Ha állandóan azt kap, akkor többet árt, mint használ. Sőt! Ha esetleg tüdőgyulladása lesz a gyereknek, akkor nem használ már az antibiotikum sem.
Vannak házi módszerek, amik segítenek. De ha ilyen sűrűn begyullad a mandulája, akkor el kel vinni a gégészetre. Vagy tudnak gyógyszerrel segíteni, vagy kiveszik a manduláját és megoldódik a probléma.
2014. máj. 17. 06:45
6/22 anonim válasza:
"...nehezen ürül ki a szervezetből"
Ez egyszerűen HAZUGSÁG!
2014. máj. 17. 06:54
7/22 anonim válasza:
"Ha esetleg tüdőgyulladása lesz a gyereknek, akkor nem használ már az antibiotikum sem"
Ez egy másik HAZUGSÁG!
2014. máj. 17. 06:55
8/22 anonim válasza:
Tüdőgyulladásra nem használ az antibiotikum? Nos, ha bakterialis eredetű, akkor használ, hameg vírusos, akkor értelme sincs az antibiotikumnak.
Az antibiotikum csak bakterialis fertőzések eseten használ, a vírusra nincs hatassal.
Az nem lehet, kerdezo, hogy nem helyesen adod a gyogyszert? En kulfoldon elek, itt a gyógyszerész az időpontot is ráírva a gyógyszerre, hogy pontosan mikor kell beszedned -milyen időközönként- hogy optimálisan hasson. A gyereket pl ébreszteni kell a gyogyszerhez, ha adott időpontban épp alszik. Meg hat az is fontos -nem tudom, hogy tisztában vagy e vele- hogy az antibiotikum kurat be kell fejezni, tehat nem szabad abbahagyni, ha mar jobban van a gyerek, a teljes kurat végig kell szedni.
2014. máj. 17. 07:00
9/22 anonim válasza:
Az obstruktív bronchitis-t leggyakrabban vírus okozza, ezért csak ritkán szükséges antibiotikum. Ha egyszerű fertőzés áll a háttérben, akkor a hörgőtágító, gyulladáscsökkentő, váladékoldó és bő folyadék fogyasztása javasolt.
A gyermekkorban előfordulók mandulagyulladásoknak 25-40 %-át okozza baktérium, ami ellen hatásos az antibiotikum, a többi, vírus okozta ellen nem.
Ha a háziorvos nehezen, vagy nem tudja eldönteni, melyik esettel áll szemben - mindenképpen kivizsgálást javasolnék.
2014. máj. 17. 07:42
10/22 anonim válasza:
Én teljesen megértem a kérdezőt. Sajnos ma már az orvosok egy része mindenféle kivizsgálás nélkül írja fel az antibotikumot, azt sem tudva, mi okozza a gyulladást, betegséget. Véleményem szerint ránézésre nem lehet megállapítani, vírus, vagy bakteriális a fertőzés. Nekem 3 éves koromig olyan szinten voltak gyulladt orr, ill. torokmanduláim, szinte folyamatosan, hogy erre a korra ki is vették mindkettőt, viszont ekkor már nem a háziorvos akarta mindenáron kikezelni, hanem rég szakorvoshoz jártunk. Sajnos utána is, mert akkor meg arcüreg, ill fülgyulladásaim voltak. Szerintem ha valaki bármilyen okból nem elégedett a háziorvosával, az váltson, indokolni nem kell, bár valóban kellemetlen lehet. Én a felnőtt háziorvosomat váltottam le, pont azért, mert úgy kellett kikönyörögni tőle egy szakorvosi beutalót, még a szemészeti problémát is ő akarta megoldani, és utóbb kiderült, jól tettem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!