Milyen esetekben szoktátok kihívni lakásra a gyerekorvost?
Én mindig kihívtam. Tulajdonképpen volt közöttünk egy szinte néma megállapodás, tudta, hogy beteges volt a gyerek, nem akartam, hogy még ott a várakozás során mást is összeszedjen. De tudta azt is a doki, hogy minden kijövetelt természetesen honorálok anyagilag.
Most, hogy 16 éves lett, csináltam azt, hogy ha nem influenzás időszakban volt, akkor a lányom lement de a rendelő is tök üres volt :-) Sőt annyira megbízunk egymásban, hogy volt, otthon tartottam a gyereket és ő igazolta, úgy, hogy nem is látta a lányt, de soha nem éltem vissza ezzel, ha tábort akartunk megúszni, akkor viszont őszintén elmondtam miért kérem a segítségét!
Nekünk mindig házhoz jön. Soha nem vittük rendelőbe Őket. Magánorvosként fogadtuk meg a doktor bácsink, így minden esetben kijön.
1 éves korukig minden hónapban jött egyszer, aztán már csak ha betegek, vagy oltás kell beadni.
Mi szeretjük ezt a rendszert, mert nem kell betegek közé menni, újabb bacikat levadászni, és a gyerekek se izgulnak mikor jön.
Én gyerekként mindig paráztam a rendelőben.
Ha nem szállítható, vészesen hány, hasmenése van, 40 fokos csillapíthatatlan láz.
De szomszéd pl. kihívta olyanért, hogy nem eszik...
Amikor fulladt, akkor az ügyeletet hívtam, mert nálunk napi 2 óra a gyerekorvos rendelési ideje :S Az ügyelet sokkal készségesebb, azonnal jöttek volna, ha nem tudom bevinni.
Úgy szoktam (pl. ügyeletnél), hogy telefonálok, tanácsot kérek, ha nem javul a dolog, akkor irány az ügyelet (öt perc gyalog).
Köszi a válaszokat, mentek a zöld mancsok mindenkinek!
Azért kérdeztem ezt, mert most én is egy olyan szituban vagyok, hogy nem tudom legyen-e pofám kihívni...
A lányomnak tejallergiája van, ami jön-megy...mikor utoljára kijött rajta, 2 hónap volt mire rendbejött, nagyon lefogyott, és minden szrt elkapott, ijesztő volt...
Most megint kijött rajta, nincs amúgy semmi baja, de kéne egy igazolás a dokitól, hogy az oviban kaphassa a diétás kaját, de ahhoz le kellene vigyem.
Az egészséges rendelésre 3 hét múlvára kaptunk időpontot:-((,így csak a betegre vihetném, de tegnap lementünk, és kb. 25gyerek volt, és abból a fele láthatóan nagyon rossz bőrben, köhögve, lázasan..hát nem vártuk ki...pedig direkt odamentünk 40 perccel a rendelés előtt...:-((
Mit csináljak szerintetek?
Mondjuk hétfőn felhívom személyesen, mert eddig csak az asszisztenssel tudtam beszélni..hátha kiadja a papírt anélkül is, hogy látta a gyereket...
Én mindig bevittem a rendelőbe, 2 percre lakunk. De engem sokszor be is szokott hívni előbb az asszisztensnő, mert ismer és eü dolgozó vagyok. A rendelőbe még sosem szedett össze semmit, de légúti betegségekre nem is igazán hajlamos. Kórházban is voltunk párszor veseproblémák miatt még csecsemőkorában, sok vizsgálatra jártunk. De ilyen helyeken se szedett össze semmi plusz dolgot.
Szerintem ha valaki jobban szeretné, nagyobb biztonságot ad neki, ha kijön házhoz az orvos, akkor eleve olyan orvost érdemes választani, aki ilyen típus, mármint hogy zokszó nélkül kimegy, ha hívják. Nálunk is van ilyen orvos a városban, sőt olyan is van, akinek nincs is TB-s rendelése, hanem eleve magánorvos, na ők egyértelműen kijárnak házhoz, az egy eleve ilyen "szolgáltatás". Azt kell figyelembe venni, hogy ez a dolog azért plusz kiadással is jár ugye.
Az hogy védőoltást is valaki otthon ad be, az már egy más tészta, mert olyankor amúgy is tanácsadásra vinnéd, ahol egészséges gyerekek gyűlnek össze, nem rendelés. És kevés orvos hajlandó otthon beadni az oltást,mert azt elvileg nem szabadna, de van olyan aki ezt is bevállalja.
8-as vagyok. Látom azóta írtál bővebben. Nálunk nincs ilyen, hogy az egészséges rendelésre időpontot kéne kérni, mindenki akkor jön, amikor akar. Egyik héten 30-an vannak, másik héten 10-en. Ez minket nem zavar (védőnő vagyok, és két gyerekorvossal is dolgozom együtt).
Én mindenképp telefonálnék hétfőn az orvosnak, hogy mi legyen, hátha szorít még egy helyet az egészséges rendelésre arra a hétre, most szerintem neki mindegy, hogy 1-el többen vagy kevesebben vannak aznap. De talán meg lehetne beszélni vele, hogy adja ki az igazolást a gyerek nélkül, te pedig bemész érte, vagy leadja a portára, és oda bemész érte, vagy odaadja a védőnőnek, és ő elviszi. Nálunk ez valahogy így lenne megoldva, a kérdés az hogy nálatok hogyan állnak ehhez a kérdéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!