Váltanátok ezért gyerekorvost? Szerintem felületes, szerinte én aggódom túl.
pl szakápolók mondták: az, hogy már 5-ször besípolt a légzésfigyelő jelezni kell a gyerekorvosnak, csak hogy tudjon róla, fel legyen jegyezve (ami valószínű nem is téves riasztás, mert pl egyik héten volt ez, a többin semmi. tehát nem riasztgat össze-vissza. erre a gyerekorvos váltig győzköd, hogy á ezek a masinák,... tisztán látszik rajta, hogy az ő korában nem volt, túlzásnak tartja. de ha azzal mentem volna, hogy újraélesztették, biztos máshogy állna hozzá...
a másik, hogy a kutacsát nagyon erősen benyomja jó hosszú ideig nyomkodva, (miután a kórházi lapról olvasta, hogy ott feljegyezték, addig eszébe nem jutott ellenőrizgetni...)így diktálta be az asszisztensnek hogy hányszor hány centi, de ez még hagyján, hanem erre még megis ismételte ugyanezt a mozdulatát!(vajon miért volt szükség ismétlésre? bizonytalan önmagában?)
injekciót úgy ad be, hogy a gyereknek csík alakban van megkarmolva kívül a bőre a tűvel
amikor a szájkékülésre hívtam fel a figyelmét, csak meghallgatta a babát, szerinte semmi baj, majd kinövi, és arra hivatkozik, hogy amikor sír, látom e, elkékül még a háta is, ilyen a bőre.ahelyett hogy azt magyarázta volna, hogy ha oxigénhiányról lenne szó, annak mi egyéb tünete lenne, ami hál égnek a babámnak nincs.
valószínűsítem a fémkanál vagy mi, amivel a torkát nézi, hogy attól van a baba szájában pontosan annak helyén két oldalt sérülés, vagy szájpenész -érdekes, hogy ha ápolom, ecsetelem még nagyobb lesz..erre csak annyit mond, ha könnyen lejön nem kell dörzsölni, akkor inkább hagyja, ne ápolgassa (tehát nem penész. tehát sérülés. tehát lehet ő sérti fel azzal a kanállal, amit nem is tudok ezek után hogy van e fertőtlenítve egyáltalán..)
legtöbbször ahogy a védőnő is, a számból veszik ki a szót, azt mondják amit én, semmi egyén információt nem kapok szinte soha.
pl kérdésem volt, vihetem macskás környezetbe ha esetleg ott a macska nemigen lesz közelben, de azért csak ott van a szőre mindenhol? erre válasz, ha a gyerekkel nem kerül szorosabb kontaktba,akkor nyugodtan. holott örültem volna, ha megtudom, hogy a heverőn a szőr, meg a levegőben a spórák, vagy AKÁRMI de allergén e, mert nem értem igazából ugyan miért allergén egy szőrös állat és veszélyes egy immuntalan babára nézve.
váltani elég netzes, mert a közelemben egy gyerekorvos sincs, hozzá is elég kényelmetlen bejárni. de ha javasolt, inkább a világ végére is megoldom, hogy bejárjak másik orvoshoz
vagy szimplán csak nem bízom a szakértelemben?
most kezdem olvasni.
de látod ez van abból, ha nem tájékoztatták az anyukákat, akiket meg nem érdekel a gyerekük, úgy is nyugodtan élnek, lelkük rajta.
"akiket meg nem érdekel a gyerekük, úgy is nyugodtan élnek, lelkük rajta."
Itt most rám céloztál??? Mert ha igen kezeltesd magad de tényleg. Értelmi szinted nulla úgy látom akkor. Csoda, hogy nem jössz ki az orvossal. Lehet mondja neked de nem fogod fel.
"Itt most rám céloztál??"
általánosságban írtam, azt sem tudom te melyik válaszoló vagy, nem figyelgetem, hogy a válaszokból esetleg kettőt egy valaki írt nem két személy.
a röntgenes kérdés, ja, sokan végig se olvasták és pont a végéna lényeg, tulajdonképpen a kérdése az, milyen, mekkora baja lehet a babának a röntgentől hosszú távon, ennek mekkora a kockázata. csak ennyit kellett volna kiírnia. és most már ezen is aggódom, az én babám 0-3 hón belül 3szor is volt röntgenen, egyetlen egyszer sem tájékoztattak, hogy veszélyes!!!!!!!
"Eredményeink azt sugallják, hogy a röntgensugárzás bár csak kis mértékben, de emelheti a rák kialakulásának esélyét. Éppen ezért úgy gondoljuk, hogy a jövőben részletesebben kell majd tájékoztatni a terhes nőket és azokat az anyákat, akiknek kisbabájuk van arról, milyen kockázatra számíthatnak - mondták a tudósok."
így gondoljuk, úgy gondoljuk...mégsem tájékoztatott senki.
bocsi azt megkérdezhetem,hogy az első 3 hónapban miért volt 3x röntgenen????
ha szükséges a röntgen akkor szükséges,gyerekeknek nem akkora adagot "nyomnak",hogy 1-től egyből rákos legyen.De valóban nem túl egészséges,mivel sugárzás.Viszont hasznos is,főleg akkor ha tényleg csak szükség esetben használják!!!
Ismerek olyat,aki minden kis fejütésre viszi a gyerekét röntgenre,biztos ami biztos alapon,na ez már nem jó.
Ezért kérdezem,hogy nektek miért kellett ennyi??
amúgy az mág mindig nem derült ki mennyi idős a gyereked,pedig már többen kérdeztük...
nem értem miért fontos a kora most.de 9 hetes
első röntgenje újszülötten volt, mert a laborja nem lett jó és átvizsgálták
2. félrenyelés 1 percig nem vett levegőt
3. a 2. esetben a kép nem sikerült, mert elmozdultam, mert az az ólomizé csúszott le a babán és gondoltam nem véletlenül van rajta, így még egyet csináltak
nem értem miről beszélsz.
terhesen majdhogynem tiltott röntgenre menni..
én nem gondoltam volna, hogy kicsikre is veszélyes, nem csak magzatra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!