Váltanátok ezért gyerekorvost? Szerintem felületes, szerinte én aggódom túl.
pl szakápolók mondták: az, hogy már 5-ször besípolt a légzésfigyelő jelezni kell a gyerekorvosnak, csak hogy tudjon róla, fel legyen jegyezve (ami valószínű nem is téves riasztás, mert pl egyik héten volt ez, a többin semmi. tehát nem riasztgat össze-vissza. erre a gyerekorvos váltig győzköd, hogy á ezek a masinák,... tisztán látszik rajta, hogy az ő korában nem volt, túlzásnak tartja. de ha azzal mentem volna, hogy újraélesztették, biztos máshogy állna hozzá...
a másik, hogy a kutacsát nagyon erősen benyomja jó hosszú ideig nyomkodva, (miután a kórházi lapról olvasta, hogy ott feljegyezték, addig eszébe nem jutott ellenőrizgetni...)így diktálta be az asszisztensnek hogy hányszor hány centi, de ez még hagyján, hanem erre még megis ismételte ugyanezt a mozdulatát!(vajon miért volt szükség ismétlésre? bizonytalan önmagában?)
injekciót úgy ad be, hogy a gyereknek csík alakban van megkarmolva kívül a bőre a tűvel
amikor a szájkékülésre hívtam fel a figyelmét, csak meghallgatta a babát, szerinte semmi baj, majd kinövi, és arra hivatkozik, hogy amikor sír, látom e, elkékül még a háta is, ilyen a bőre.ahelyett hogy azt magyarázta volna, hogy ha oxigénhiányról lenne szó, annak mi egyéb tünete lenne, ami hál égnek a babámnak nincs.
valószínűsítem a fémkanál vagy mi, amivel a torkát nézi, hogy attól van a baba szájában pontosan annak helyén két oldalt sérülés, vagy szájpenész -érdekes, hogy ha ápolom, ecsetelem még nagyobb lesz..erre csak annyit mond, ha könnyen lejön nem kell dörzsölni, akkor inkább hagyja, ne ápolgassa (tehát nem penész. tehát sérülés. tehát lehet ő sérti fel azzal a kanállal, amit nem is tudok ezek után hogy van e fertőtlenítve egyáltalán..)
legtöbbször ahogy a védőnő is, a számból veszik ki a szót, azt mondják amit én, semmi egyén információt nem kapok szinte soha.
pl kérdésem volt, vihetem macskás környezetbe ha esetleg ott a macska nemigen lesz közelben, de azért csak ott van a szőre mindenhol? erre válasz, ha a gyerekkel nem kerül szorosabb kontaktba,akkor nyugodtan. holott örültem volna, ha megtudom, hogy a heverőn a szőr, meg a levegőben a spórák, vagy AKÁRMI de allergén e, mert nem értem igazából ugyan miért allergén egy szőrös állat és veszélyes egy immuntalan babára nézve.
váltani elég netzes, mert a közelemben egy gyerekorvos sincs, hozzá is elég kényelmetlen bejárni. de ha javasolt, inkább a világ végére is megoldom, hogy bejárjak másik orvoshoz
vagy szimplán csak nem bízom a szakértelemben?
hát bocsi,de szerintem is túlspirázod a dolgokat...
amiket leírtál az alapján nem hinném,hogy felületes,ha már egyértelműen félrekezelte volna,akkor váltanék.
A kutacsot minden doki határozott mozdulattal nézi meg szerintem,azt nem gondolnám,hogy a fém kanállal megsértette a babád száját,mert ezek nem olyan szélesek,meg tompák is.A macskaszőrtől ennyire nem kéne félni( a macskától sem),de ha konkrétan nem tudsz egy dolgot,akkor konkrétan azt kérdezd meg,ne itt lamentálgass ,hogy miért nem fejtette ki neked.
Az oltást mindenki máshogy adja be,de nem lehet,hoyg ficánkolt a babád??
a szájlilulást meg nem is értem...ő megnyugtat,hogy nincs gond,ilyen a bőre,te meg oxigénhiányra gyanakszol??nyilván más,ha alapból kékül a szája,vagy aha csak sírás közben,de ezt akkor sem értem...
A légzésfigyelővel kapcsolatban pedig szinte egyértelmű,hogy ezt mondja, nekem lázgörcs után nem javasolta a kórházban az orvos,hogy vegyek olyan hőmérőt,amit rá tehet tenni a baba karjára és éjjel jelez ha nagyon felmegy a láza...ő kerek perec megmondta,hogy ilyen régen se volt,most is fölösleges.Hozzáteszem nem volt idős doki!!!!
Szóval bocsi,de én úgy érzem,ha dokit váltanál ott is találnál kifogásokat,mert ma már a laikusok is annyira könnyen diagnosztizálnak a net segítségével...
Ennek ellenére,ha nem tudsz megbízni benne,akkor inkább menj máshoz,mert különben nem tudsz nyugodt lenni!
2-es nem csak az oltás, meg féregtelenítés..
"Allergiás tüneteket válthatnak ki az állat nyálában, faggyújában, vizeletében található fehérjék, sőt a leváló hámsejtek darabjai is. Ezek az apró részecskék okozzák a legtöbb gondot. Bekerülnek a lakás levegőjébe, ülepedő porába, a bútorok huzatába, a szőnyegekbe és a drapériákba – magyarázza dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológus főorvosa. A beszáradt nyál és faggyú feltöredezve, elporladva sokszor a lakás állattól elzárt, távoli részeibe is eljut a légáram útján és még a legalaposabb takarítás mellett is akár évekig is kimutatható és tüneteket okozhat. A leggyakoribb e téren a macska-, illetve a kutyaszőr-allergia, előfordul azonban allergiás reakció lóra, hullámos papagájra, aranyhörcsögre és szinte minden otthon vagy a ház körül tartott állatra."
bármikor volt vészhelyzet, egyszer sem a gyerekorvos oldotta meg
pl amikor azonnali segítség kell
vagy életbevágó tanács
soha nem számíthatok rá semmiben
eddig amit csinált, mondott, komolyan felér velem.
szurit én is be tudnék adni, meg elködösíteni bagatellizálni én is el tudnék mindent.
Sztem kicsit túl reagálod!
A legzésfigyelőről nagyon sokat olvasni h csak úgy jelez! Mi nem is vettünk! A kutacsot minden doki elég alaposan megnyomja, miénk is 2x-3x megnézi. Ha azt mondja h nincs baja akkor nincs baja, ennyi...
Kétlem h a gyerekednek az lenne a legjobb ha te adnád be a szurit....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!