Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Váltanátok ezért gyerekorvost?...

Váltanátok ezért gyerekorvost? Szerintem felületes, szerinte én aggódom túl.

Figyelt kérdés

pl szakápolók mondták: az, hogy már 5-ször besípolt a légzésfigyelő jelezni kell a gyerekorvosnak, csak hogy tudjon róla, fel legyen jegyezve (ami valószínű nem is téves riasztás, mert pl egyik héten volt ez, a többin semmi. tehát nem riasztgat össze-vissza. erre a gyerekorvos váltig győzköd, hogy á ezek a masinák,... tisztán látszik rajta, hogy az ő korában nem volt, túlzásnak tartja. de ha azzal mentem volna, hogy újraélesztették, biztos máshogy állna hozzá...

a másik, hogy a kutacsát nagyon erősen benyomja jó hosszú ideig nyomkodva, (miután a kórházi lapról olvasta, hogy ott feljegyezték, addig eszébe nem jutott ellenőrizgetni...)így diktálta be az asszisztensnek hogy hányszor hány centi, de ez még hagyján, hanem erre még megis ismételte ugyanezt a mozdulatát!(vajon miért volt szükség ismétlésre? bizonytalan önmagában?)

injekciót úgy ad be, hogy a gyereknek csík alakban van megkarmolva kívül a bőre a tűvel

amikor a szájkékülésre hívtam fel a figyelmét, csak meghallgatta a babát, szerinte semmi baj, majd kinövi, és arra hivatkozik, hogy amikor sír, látom e, elkékül még a háta is, ilyen a bőre.ahelyett hogy azt magyarázta volna, hogy ha oxigénhiányról lenne szó, annak mi egyéb tünete lenne, ami hál égnek a babámnak nincs.

valószínűsítem a fémkanál vagy mi, amivel a torkát nézi, hogy attól van a baba szájában pontosan annak helyén két oldalt sérülés, vagy szájpenész -érdekes, hogy ha ápolom, ecsetelem még nagyobb lesz..erre csak annyit mond, ha könnyen lejön nem kell dörzsölni, akkor inkább hagyja, ne ápolgassa (tehát nem penész. tehát sérülés. tehát lehet ő sérti fel azzal a kanállal, amit nem is tudok ezek után hogy van e fertőtlenítve egyáltalán..)

legtöbbször ahogy a védőnő is, a számból veszik ki a szót, azt mondják amit én, semmi egyén információt nem kapok szinte soha.

pl kérdésem volt, vihetem macskás környezetbe ha esetleg ott a macska nemigen lesz közelben, de azért csak ott van a szőre mindenhol? erre válasz, ha a gyerekkel nem kerül szorosabb kontaktba,akkor nyugodtan. holott örültem volna, ha megtudom, hogy a heverőn a szőr, meg a levegőben a spórák, vagy AKÁRMI de allergén e, mert nem értem igazából ugyan miért allergén egy szőrös állat és veszélyes egy immuntalan babára nézve.

váltani elég netzes, mert a közelemben egy gyerekorvos sincs, hozzá is elég kényelmetlen bejárni. de ha javasolt, inkább a világ végére is megoldom, hogy bejárjak másik orvoshoz

vagy szimplán csak nem bízom a szakértelemben?

2014. júl. 7. 23:14
1 2 3 4 5
 31/50 A kérdező kommentje:

ja és még azt sem mondta el mire számítsak oltás után, pedig kérdeztem!

arról is nekem kell infokat gyűjteni külön, hogy láz várható, nem gyakori és fél kúpot kell akkor adni a babának.

kérdem én, miért olyan titok ez hogy nem mondja?

2014. júl. 8. 16:45
 32/50 anonim ***** válasza:
100%

9 hetes oh te jó ég....mi lesz később????

az első röntgen oké,a 2.-at nem értem..mit nyelt egyáltalán félre úgy,hogy röntgen kellett????

amúgy úgy látszik elég jól képzed magad a netről...de akkor arról miért nem tudtál,hogy a röntgen nem csak kismamákra veszélyes??mármint miben annyira más egy kismama egy gyerektől vagy felnőttől??ami kismamára veszélyes az (oké,más mértékben)de másra is!!!(pl ételmérgezés,de azt gondolnám,hogy egy ennyire okos embernek ez logikus)

szerintem most kezdj el lazítani, mert bele fogsz őrülni abba ha a babád nem kezd el időben forogni/mászni,ha mászik akkor megütheti a fejét,ha eszik akkor igazán félrenyelhet,megsütheti a nap(ja nem fogja,mert gondolom már csak a szmog miatt se viszed ki,nem is beszélve a macska/kutya ürülékről,na meg ott vannak a galambok,amik csak úgy random módon elhagyják a tollukat és még sorolhatnám...)

A dokinál rákérdeztél az oltás hatásaira??ha nem akkor miért nem???

Ne dokit válts,hanem szemléletet mert szegény gyerek be fog golyózni melletted...

2014. júl. 8. 17:22
 33/50 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem ne válts orvost, hanem egyszerűen ne legyen orvosotok, minek, úgyis mindent jobban tudsz nála.

Egyébként türelmes doki lehet ha ezt így tűri hogy minden kérdésben okosabb vagy, és gondolom ki is oktatod, hogyan kellene csinálnia.

Gondolom nem a Te babád az első akinek a kutacsát vizsgálja, vagy akinek injekciót ad, pláne ha már nem is fiatal.

Egyébként visszatérve a kérdésedre: igen, én váltanék, mert ezzel a mostanival sosem fogsz kijönni... túl laza az elvárásaidhoz képest. De nem tudom, hogy hol fogsz olyat találni aki kellően ráparázik minden kérdésedre... hiszen valahol nekik az is a dolgok, hogy megnyugtassák a feleslegesen mindenen aggódó szülőket, engem jobban felidegesítene egy olyan orvos, aki jobban parázik nálam azon, hogy juj mi baja lehet a gyerekemnek ahelyett hogy higgadt maradna és megnyugtatna.

2014. júl. 8. 17:40
 34/50 anonim ***** válasza:
78%
pont az ilyen gyerek lesz full allergiás aki nem találkozik ezekkel .... [link]
2014. júl. 8. 20:00
 35/50 A kérdező kommentje:

azért lett 2. röntgen, mert mentő vitte be, ott átvették orvosok és ők szabtak meg mindent.

az oltás hatásairól, konkrétan a lázra kérdeztem rá és már húzta is a száját, hogy nem lesz semmi, nem kell semmi. szóval ennyivel lettem felvilágosítva. rá kérdeztem még, hogy most melyiket adja be egyáltalán a kötelezőt e, mondta, mindkettőt, de erre is szájhúzva válasolt, hogy minek kérdezek ennyit.

a dokinak semmire soha nem szólok, úgyhogy nem "okoskodom"neki, alapból kerülném a konfrontációt.

nem okosabbnak érzem magam, hanem pont hogy szívnám magamba az infokat, mindent tudni akarok és eddig megszoktam a kórházi dolgozók orvosok, ápolók részletes, kimerítő válaszait.

mivel egyedül vagyok a babával és az élete is csak tőlem függ, nem engedhetem meg magamnak hogy buta anyukaként bárgyún álljak hozzá és csak etetni tudjam, meg fürdetni. mert úgy is segít valaki ha baj van. nem, nem lesz ott senki. ha netán a légzésfigyelő jogosan jelez, nekem még stabilizálni is tudni kell, mire kiérnek.

nem arról van szó, hogy allergiás gyerekké változtassam, szerintem lehetetlen fullra antibakterializálni és ismerem is a hatásait

2014. júl. 8. 22:35
 36/50 A kérdező kommentje:

"engem jobban felidegesítene egy olyan orvos, aki jobban parázik nálam azon, hogy juj mi baja lehet a gyerekemnek ahelyett hogy higgadt maradna és megnyugtatna"

nos egy igazi orvos tényeket közöl, részletesen tájékoztat, meg elmondja mi várható, és a végén teszi hozzá, hogy aggodalomra nincs ok.

egy kókány meg ezzel kezdi, ezzel magyarázza és ezzel is fejezi be, hogy á kinövi.

nos téged ez utóbbi, engem az előbbi nyugtat meg.

sőt az utóbbi hozza rám a parát, hogy nem tudok semmit.

2014. júl. 8. 22:50
 37/50 A kérdező kommentje:
"mit nyelt egyáltalán félre úgy,hogy röntgen kellett???? " gondolom te nem érzed súlyát, ha egy pár hetesnek nincs légzése. még megfigyelésre is bent akarták tartani.
2014. júl. 8. 22:53
 38/50 anonim ***** válasza:
100%

én vagyok aki kérdeztem,hogy mit nyelt egyáltalán félre...hogy nem érzem a súlyát??mindkét gyerekem eljátszotta,hogy az orrán jött vissza az anyatej,a kisebbik,aki már 1,5 éves a mai napig tud úgy öklendezni kajától,hogy elég mélyre le kell neki nyúlnom,lefelé kell lógatnom és ütögetnem a hátát,hogy kiköpje amit félrenyelt...túl mohó,ennyi a "baja",de már többször a frászt hozta rám,mikor már lilult a feje.Ja és egyedül voltam,eddig mindig ezekben a szitukban,illetve nagyobbik gyerekem(akkor 2,5 éves) rémülten nézte végig....szóval tudom miről beszélek!!Pont ezért kérdeztem,hogy mit és hogyan nyelt félre,mert komolyan érdekel,hogy mi az amihez mentőt kell hívni,mert én eddig nem hívtam...de valószínű én vagyok a túl laza,legalábbis hozzád képest tuti az vagyok!!!

Másrészről 9 hetes a babád és kórházi ápolók,nővérek véleményéről írsz végig, komolyan érdekelne miket jártatok eddig meg,mert nem lehetett egyszerű ez az eddigi 9 hét...

A kérdésed kapcsán komolyan elgondolkodtam azon hol a határ,mikor kell orvoshoz rohanni és mi az ami már ráparázás.Mert nyilván ha már hívsz mentőt,beviszed kórházba akkor protokollból ellátnak,és ha legszívesebben hazaküldenének akkor sem teszik,mert ha már felvettek az osztályra muszáj végigcsinálni a kötelező eljárást.Viszont ha nem rohansz orvoshoz,túl vagytok rajta és nem teszed ki mindenféle macerának magatokat.Persze ezt úgy írom,hogy fogalmam sincs mik történtek veletek,de ha végig olvasom amiket írtál komoly,és nagyon súlyos problémákra tudok csak gondolni...amúgy egészséges a picid alapvetően??egészségesen született?

2014. júl. 8. 23:05
 39/50 A kérdező kommentje:

magas crp-vel született, a baktériumot nem lehetett kimutatni, egy hétig bent tartottak folyamatosan tudtam mindenről milyen infúziót kap, mitől függ, hogy kapja e még, minek kékfényezik, egyáltalán mi az, mindenről tájékoztattak.

a baba tejet nyelt félre, mindig köhögni szokott, de ezúttal nem köhögött én is csináltam a szokásos módszereket, csak meredten nézett maga elé és semmi, mindennel próbálkoztam és e közben hívtam a mentőt, közben a telefonon is magyarázták mit hogyan, utána végre visszajött a légzés ekkor szóltam ne jöjjenek, minden ok, de mondták ellenőrzésre beviszik, nem is akartam de még ők erősködtek, utána meg azon is ők erősködtek, hogy benntartják, szóval pont nem fordítva, ahogy gondoltad, hogy én tennék arról, hogy igenis lássák el.

2014. júl. 8. 23:13
 40/50 A kérdező kommentje:

ha meg érzed a súlyát miért akadsz ki a röntgenen?

habár belegondolva lehet túlröntgenezi magát a kórház indokolatlanul, mintha ilyenről is szólna pár cikk..

2014. júl. 8. 23:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!