Van itt gyermekorvos?

Figyelt kérdés
Nagyon fontos kérdésem lenne. Külföldön élek, itt nem segítenek a gyerekemen...:((
2013. nov. 19. 21:11
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Jó-jó, hogy nem adnak feleslegesen antibiotikumot, de a hülyék a kiszáradásra, görcsre is gondolhatnának!

A 4 óránkénti más-más hatóanyagú gyógyszerelést jól csinálod! A homlok borogatása helyett próbáld meg a teljes testborogatás. Ekkor nagyméretű törölközőt áztass be állott vízbe. Csavard a meztelen testét körbe vele. Ő már elég nagy ahhoz, hogy megtudod neki magyarázni, hogy egy rövid ideig hideg lesz, de hamar elmúlik. A nedves fölé tekerj egy szárazat. Kb.10 perc múlva ismételd meg. A hőmérsékletét folyamatosan mérd, ahogy írtam ne akard teljesen megszüntetni a lázát és ne hirtelen vidd le neki!

Adj neki valami sós ropogtatni valót (azt szerintem szívesen megeszegeti), hogy az ásványi anyagokat pótold.

Régi gyógymódként hallottam, hogy fél, fél krumplit kell a lázas ember/gyerek talpára tenni (zoknival lehet odaszorítani) és az megszünteti a lázat...noha én magam kevés ilyesfajta népigyógyászatban hiszek, de ismerek olyat (fiatal anyukát), aki esküszik rá...

2013. nov. 20. 00:11
 12/32 A kérdező kommentje:
Mit jelent, hogy állott vízbe mártsam a törülközőt? Ezt egy honalpon is olvastam, de mit takar az állott? Krumplit próbáltam, se neki, se nekem nem használt semmit. Megmagyarázni meg nem tudom neki. Sajnos a hűtőfürdőt is végigsírja és végig a nyakamba kapasykodik, hiába beszélek hozzá folyamatosan.:(
2013. nov. 20. 00:34
 13/32 anonim ***** válasza:

Az antibiotikum bakteriális fertőzés ellen használ, az a normális, hogy nem adnak vírus esetében.

A magas láz is erre utal, tényleg nincs más, mint hűtőfürdő, vizes ruha, 6 óránként lázcsillapító. Ha iszik rendesen, annak örülj, bár jó lenne valami élelem is.

Hogy telt az éjjel? Milyen a közérzete?

2013. nov. 20. 06:56
 14/32 A kérdező kommentje:
Az ejjel jol telt, de megint 39.7 a laza
2013. nov. 20. 08:09
 15/32 anonim ***** válasza:

A tüdeje tiszta, odáig OK, de nem lehet tüsszős mandulagyuszi?

A lázcsillapítást már kiveséztük... viszont egy vírusfertőzés lázas állapota max 3 nap.

Mikor voltál vele dokinál? Lehet, hogy tényleg vírusként indult, de azóta felülfertőződhetett - akár a dokinál - vagy lehet szövődmény is.

Én simán visszavinném a gyereket, hogy még mindig lázas...

2013. nov. 20. 09:19
 16/32 anonim ***** válasza:

Egyéb tünet? Köhög? Orra folyik? Ha igen, milyen színű? Ha vírus, akkor vízszínű, ha baktérium, akkor fehér, sárga, zöld, bármi lehet...

Torka?

Hólyagok vannak rajta? - ha igen, vírus...

Ha fehér, vagy sárgás pöttyök vannak a mandulán, akkor baktérium - tüszős mandulagyulladás.

2013. nov. 20. 09:30
 17/32 anonim ***** válasza:

Tegnap este már nem tudtam válaszolni, mert felkelt a fiam, aztán bealudtam...Szóval az "állott vizes" az csak annyit jelent, hogy szobahőmérsékletű.

A többiek jókat írtak, a kérdések megválaszolása is sokat segíthet!

Jobbulást szegénykének!!!

2013. nov. 20. 12:46
 18/32 A kérdező kommentje:
Tegnap is elvittem dokihoz és ma bevittem a kórházba is. Innen is úgy engedtek haza, hogy a megfázás miatt van láza. Orra folyik mint a fene és sűrű, sárga trutyi reggelente, napközben pedig átlátszó. Köhög is, de szerintem azért, mert a váladék ingerli neki, pedig szívom neki mint az őrült és mégis.:( Az orcáján és az orra körül vannak apró sebek.
2013. nov. 20. 13:30
 19/32 A kérdező kommentje:
Torkát, ülét is megnézte. Azt mondta minden rendben van velük.
2013. nov. 20. 13:31
 20/32 anonim ***** válasza:
Nagyon durva, hogy ilyen sokáig tartó 39°C feletti láznál le se sz@rnak odakint! Remélem nem lesz szövődménye a kicsi betegségének! Esetleg vehetnél vény nélkül kapható gyógyszert. Gyereknek köhögéscsillapítót nem szabad adni, úgy tudom, de esetleg légzéskönnyítésre bekenhetnéd a hátát, mellkasát baby louf (remélem így írják) balzsammal (ha ez kint nem kapható, akkor valami hasonlóval). Használj nála orrspray-t is (valamilyen tengervizeset) az orrszívás mellett.
2013. nov. 20. 22:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!