Van itt gyermekorvos?

Figyelt kérdés
Nagyon fontos kérdésem lenne. Külföldön élek, itt nem segítenek a gyerekemen...:((
2013. nov. 19. 21:11
1 2 3 4
 1/32 II.Dartheon ***** válasza:
de miért, mi a baj?
2013. nov. 19. 21:12
 2/32 A kérdező kommentje:
5. napja van magas láza. Nem kapott rá semmit, már háromszor vittwm dokihoz, 3 különbözőhöz. Mind ugyanazt mondta, hogy vírus és arra nem jó az antibiotikum. De félek, hogy károkat okoz a magas láz a kis szervezetében. Meddig mehet ez még, hogy 39 fölötti lázzal nem csinálnak semmit?
2013. nov. 19. 21:15
 3/32 II.Dartheon ***** válasza:
0%

nézd, adtál neki lázcsillapítót?

Amúgy meg.. nem értem, semmit nem mondott h mit kéne csináljál? Furcsa..

de amúgy meg ha 40 felé megy azonnal tedd hideg vízbe nehogy baj legyen...

2013. nov. 19. 21:18
 4/32 anonim ***** válasza:

Nehogy hideg vízbe tedd! Tüdőgyulladást fog kapni!

Testmeleg vízbe ültesd, és fokozatosan hűtsd addig, amíg elkezd dideregni, akkor vedd ki belőle!

Adj neki lázcsillapítót, és csak vékony takaróval takard be!

Melyik ország ez? Van gyermek szakrendelés, vagy ilyesmi?

39°C még nem vészes, csak a közérzet miatt kell lázat csillapítani. Ha jó a közérzete, nem fontos, legalább a magasabb testhő kinyírja a vírusokat. Az agyra csak a 41°C-os láz a veszélyes. De 5 napot már soknak találok...

2013. nov. 19. 21:30
 5/32 A kérdező kommentje:
Anglia. Hűtőfürdő nem használ. 1 órával utána ugyanúgy 39.4 volt a láza.
2013. nov. 19. 23:15
 6/32 anonim ***** válasza:

Milyen gyógyszered (lázcsillapító) van otthon? Mikor adtál neki belőle?

Arra ügyelj, hogy ne akard hirtelen levinni a lázát, mert görcsrohamot kaphat! Hűtőfürdőnél mindig csak a szíve alatt legyen a vízszint!

Az elmúlt 5 napotok hogy alakult amúgy? Folyton magas láza van, vagy sikerült egyszer-egyszer levinni, csak mindig visszaszökött, vagy folyamatosan 39 fölött van? Inni iszik eleget?

2013. nov. 19. 23:31
 7/32 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Azt még elfelejtettem, hogy mennyi idős a gyerkőcöd? Ügyeletet nem tudsz hívni?
2013. nov. 19. 23:33
 8/32 A kérdező kommentje:
2 éves és 37.5-ig tudom levinni neki a lázát. Ibuprofen és paracetamol tartalmú szirupokat váltogatom 4 óránként. Az utolsó órában szökik neki megint vissza, de volt, hogy 39.9-re. Germicid kúpot próbáltam neki beadni, de már nem engedi. A fejére szoktam vizes borogatást tenni, az valamennyit használ.
2013. nov. 19. 23:50
 9/32 A kérdező kommentje:
Enni nem eszik, de inni igen. Sőt, sokkal többet iszik, mint amennyit egészségesen szokott (nagyon rossz ivó).
2013. nov. 19. 23:51
 10/32 A kérdező kommentje:
Péntek óta 3 klönböző orvosnál voltunk. Mind azt mondta, hogy a tüdeje tiszta, valószínű vírus, amire nem adnak antibiotikumot.
2013. nov. 19. 23:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!