Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Így, hogy szamárköhögés...

Így, hogy szamárköhögés járvány van fél éves babával mennyire jöttök-mentek tömegbe?

Figyelt kérdés

Az első gyerekem covid baba. Kb 3 éves koráig még plázába is fèlve vittem. Most a kicsi 7 hós, vele nem akarok bezàrkózni. 7 oltást kapott már, így jövök-megyek vele, pl most étterembe készülünk sok ember közé baráti összejövetelre.

Ettől most felelőtlen lettem? A nagyobbnak a bezárkózásomnak hála egy 0 lett az immunrendszere. Azért kicsit bánt a lelkiismeret, hogy sok ember közé vinném a kicsit.

okt. 5. 05:11
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
68%
19 amúgy mi is számít neked kockáztatásnak? A legnagyobb kockázat ha az apuka hazaviszi a fertőzést. Akkor ne dolgozzon 2 évig amíg a gyerek nem kap 4 oltást? Esetleg a gyerek 2 éves koráig eltiltassz minden látogatót, se nagyszülő, se unokatesó, senki nem láthatja? Amiket itt leírtok egyszerűen teljesen elképzelhetetlen a gyakorlatban. Az meg hogy esetleg elmész a gyerekkel étterembe, boltba a legkisebb veszélyhelyzet a számára. Nyilván az alapvető higiéniai szabályokat be kell tartani, làsd kézmosás, aki beteg ne jöjjön látogatóba, ne ölelgesse a gyereket, de ezen kívül a többi már csak felesleges túlaggódás. 2 csecsemő halt meg az idei évben szamárköhögésben. Nyilván az ő családjuknak ez tragédia, viszont ha arányaiban nézzük még arra is nagyobb esély van, hogy babakocsival sétáltatás közben elüt egy autó vagy a fejére esik egy virágcserép
okt. 5. 13:25
 22/42 anonim ***** válasza:
65%

20as, 1 ez nincs egyértelműen bebizonyítva. 2. ha családtagtól is kapta el, az s családtag járkált, nem foglalkozott azzal hogy egy egy hónapos babával is érintkezik. De arra kíváncsi lennék, honnan vetted azt hogy családtagtól kapta el?

Amúgy meg, cseppfertőzéssel terjed, tehát de, elkaphatja a gyerek ha valaki 2 méterre tőle leköhinti magát.

okt. 5. 13:27
 23/42 anonim ***** válasza:
12%

[link]

Nézzetek kicsit jobban utána. De persze, tudom az internetnek meg az immunologus nem hisztek, csak a no name kommentelőnek, aki állítólag kórházban dolgozik és még azt sem tudja hány oltást kapnak a csecsemők

okt. 5. 14:08
 24/42 anonim ***** válasza:
35%
23as, értem tehát ha pl meghal az 1 hónaposod akkor csak vállat vonsz hogy semmi gond, hiszen nincs járvány?
okt. 5. 14:15
 25/42 anonim ***** válasza:
100%
7 hónaposan hogy lehet, hogy még csak 2 oltást kapott szamárköhögésre?
okt. 5. 14:22
 26/42 anonim ***** válasza:
67%
24es nyilván nem, nagyon sajnálom, de tudod te a világon mennyi mindenben halnak meg csecsemők? Még ha otthon tartod a 4 fal között is sajnos meghalhat, akár alvás közben is. Gondolom ezzel tisztában vagy. De most te úgy akarod élni az életed, hogy mindentől rettegsz?
okt. 5. 15:19
 27/42 anonim ***** válasza:
35%
26os csakhogy azt hogy ha otthon az ágyában hal meg nem tudom megelőzni, és nem az én hibám és felelősségem. Ha valaki hurcibálja fölöslegesen a gyerekét és elkap valamit amiben meghal az az ő felelőssége és hibája.
okt. 5. 15:35
 28/42 anonim ***** válasza:
43%
14es. Nem, a 4 honaposra gondoltam,bocs, csak eldurran az agyam ettol az edzodjon szovegtol es viszi apolazaba a 2 hetest... nyilvan nem a 18 honaposra. De meg lehet nezni az idei esetszamokat az antsz heti fertozobeteg jelenteseben.... es ahol a szulok nem oltatjak magukat,ott is csak gratulalni tudok. Es igen. Baromi fertozo,eleg egy szobaban lenni vele.
okt. 5. 15:54
 29/42 anonim ***** válasza:
82%
Oké, 2 hetessel nem kell plázázni, de azért évekig burokban tartani a gyereket is túlzás
okt. 5. 15:57
 30/42 anonim ***** válasza:
13%
Nem evekig, csak a csecsemokori oltasokig. Az 4 ho. 2 oltassal sajnos még beteg lesz. :( de en fel evig nem vottem 10 eve sem a plazaba,arkadba, max boltba,de akkor is ha nagyon muszaj, felvaltva vasaroltunk a ferjemmel,vki maradt a babaval. A 2.covid alatt szuletett,pont az elejen,1,5 evig nem fogadtunk latogatot,utana bejott az oltas,aztan jott fel a csalad. Nem is voltunk 1,5 evig betegek,se covid,se mas fertozo betegseg. Kibirtuk.
okt. 5. 16:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!