Így, hogy szamárköhögés járvány van fél éves babával mennyire jöttök-mentek tömegbe?
Az első gyerekem covid baba. Kb 3 éves koráig még plázába is fèlve vittem. Most a kicsi 7 hós, vele nem akarok bezàrkózni. 7 oltást kapott már, így jövök-megyek vele, pl most étterembe készülünk sok ember közé baráti összejövetelre.
Ettől most felelőtlen lettem? A nagyobbnak a bezárkózásomnak hála egy 0 lett az immunrendszere. Azért kicsit bánt a lelkiismeret, hogy sok ember közé vinném a kicsit.
Én nem csak a szamárköhögéstől félteném, most indul az RSV járvány, szomszéd 2 hónaposa kórházban van miatta. Meg ugye covid is tarol ismét.
Mindenesetre mi megyünk, persze ha lehet nem zárt térbe de naponta vagy a Normafára vagy a Margit szigetre, ahol beülünk meginni egy forró teát vagy kávét. De direktbe plázába, hipermarketbe nem nagyon vinném. Bár ha te mész, tőled is elkaphatja.
Én egyáltalán nem zárkóztam be velük.
Nekem a nagyobbik még covid elötti. Akkor mindenkit az rsv-vel riogattak. Cikkek jöttek le, hogy tele a kórházunk rsv-s gyerekekkek. Barátnőm a gyerekosztályon volt, ő nyugtatott, hogy semmivel nincs több ilyen beteg mint elötte.
Második covid idején született. Ott is ment a néphiszti, hogy mindmeghalunk, fullon a kórházak. Nagynénémet a covid osztályra vezényelték. Inkább hagyjuk....
Mi ugyan úgy jártunk az első naptól velük mindenhova is.
A kicsivel pl 2 hetesen már étteremben családi szülinapoztunk. (Utána jöttek a zárjon be minden intézkedések).
Most 5 és 3 évesek. Ovisok. A nagy 3x volt életében összesen beteg, a kicsi 2x.
7 hónapost a szamárköhögéstől már pont nem kell félteni, hiszen be van oltva.
Ha mondjuk az influenzát írnád vagy hogy nem akarsz a náthával szenvedni...
El kell döntened, hogy milyen életet akarsz. Inkább kimaradni mindenből, mert jaj csak el ne kapjon valamit?
Szerintem érdemes kerülni a legnagyobb tömeget (pl. nem szombaton menni boltba, plázába, hétköznap délelőtt nincs tömeg), kézmosás ha szükséges, legyen nálad kézfertőtlenítő, és menjetek. És persze ne minden nap a plázáról szóljon, menjetek sétálni a parkba stb., tehát szabadtéri programot is csinálj, ott nem fogja az rs vírust elkapni.
7 hónapos a fiam, kifejezetten tömegbe nem járunk. Bevásárolni és hasonló helyekre nem viszem, mert egyrészt meg tudjuk oldani az apjával, másrészt feleslegesnek tartom ilyen helyekre cipelni. Nem zárkózunk be, hétvégén baba-mama jogára, hétfőnként Ringatóra járunk, tehát van közösségben. Ezeken a helyeken mondjuk mindenki kisgyerekes, tehát ha tudják, hogy betegek akkor nem jönnek. Könyvtárba is megyünk néha. Családi rendezvény sok van nálunk, de ott mindenki elég értelmes ahhoz, hogy göthösen nem jön. Kis náthával sem, mert a mi babánkon kívül sok az idős, rájuk is vigyázunk.
Tehát kifejezetten tömegrendezvényekre, plázába, nagy boltokba, étterembe nem viszem, de nem is zárkózunk be. A gyermekorvosunk szerint a legnagyobb rizikó az állandó bezárkózás és a kórházak. Ha csak nem muszáj, ne menjünk most egészségügyi létesítmény közelébe, ezt javasolta.
Ne legyen lelkifurdalásod. A tesóm
1 éves korukig szoptatta a lányait, jártak közösségbe, sokkal mászkálósabbak voltak a gyerekekkel, mint én és mindig betegek. Már egy hónapja nem találkoztunk, mert egyik lázas takonyból a másik hányásos vacakig esnek szegények. Hiába vitte őket mindenhová, most 8 és 5 évesek, és a nagyobbik óvodába való bekerülése óta ez van. Az immunrendszer örökölt is, és tesómnak például híresen pocsék volt gyerekként is. Sajnos a lányai is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!