Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Érdemes beadatni a szamárköhög...

Érdemes beadatni a szamárköhögés elleni oltást terhesen?

Figyelt kérdés
A védőnőm említette, hogy van ez a lehetőség, én amúgy nem is hallottam rólam eddig.

szept. 19. 21:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%

Nyugat Europaban lakom, ez nem is kerdes, a legtobben felveszik.

Arra van , hogy a baba nyolc hetes koráig - míg meg nem kapja a sajátját védve legyen - ugyanis eléggé előtört most újra fertőzés az elmúlt évtizedekben.

szept. 19. 22:28
 2/13 anonim ***** válasza:
74%
Nekem a háziorvosom azt mondta, hogy mivel a mi korosztályunk megkapta gyerekkorban, nem kell, mert védve vagyunk, és szerinte ez csak business, de ha nagyon aggódom, nézessek egy ellenanyagszintet, és még mindig beoltathatom magam.
szept. 20. 05:46
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Két várandós kolléganőm is beadatta, az orvosuk tanácsára, harmadik trimeszterben kell.

En

szept. 20. 05:51
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
*Én is beadatom majd
szept. 20. 05:51
 5/13 anonim ***** válasza:
64%

"a mi korosztályunk megkapta gyerekkorban, nem kell, mert védve vagyunk"

21 alatt vagy? Mert max. akkor vagy védett.

Ha azóta nem kaptál emlékeztető oltást tízévente, mára semennyire nem vagy védett.

szept. 20. 06:28
 6/13 anonim ***** válasza:
17%

Nekem azt mondta az orvosom hogy ha akarom nyugodtan adassam be.

Viszont a baba csak akkor lesz védett valamennyire az első hetekben ha szoptatom. Amit ugye nem lehet előre tudni, hogy tudom e.

Tehát ha beadatom és valami miatt nem tudom szoptatni akkor nem lesz védett.

szept. 20. 06:55
 7/13 anonim ***** válasza:
87%
6, téves.
szept. 20. 07:11
 8/13 anonim ***** válasza:
79%

Mint itt is olvasható, megoszlanak a vélemények. Elég idegesítő lehet kismamaként, hogy nincs egy megbízható forrás, ahonnan 100% biztos információt lehetne szerezni - engem a covid elleni védőoltásnál is ez dühített legjobban anno. Persze vannak olyan vélemények, amik laikusként nekem furcsának tűnnek (pl. itt a 6., szoptatással összefüggő védettség), de mivel nem vagyok doki, nem zárhatom ki, hogy igaz. Sajnos az is benne van a pakliban, hogy felesleges, és az egész csak biznisz.

Viszont legrosszabb esetben is csak feleslegesnek hallottam, károsnak nem, így számomra nem lenne kérdés, hogy beadassam-e, ha terhes lennék, hisz lehet, hogy ez megmenthetné az újszölött babám életét...

szept. 20. 07:26
 9/13 anonim ***** válasza:
51%
Miért az lenne védett aki 21 alatt van? Pont ,hogy aki idősebb az kapott olyat amitől védett, később már olyat kaptak amit ismételni kellene 10 évente. Másrészt, itt nem az a lényeg, hogy a kismama védett vagy sem, hanem hogy valamennyi ellenanyag átjut a babàba a terhesség alatt. Így védve van valamennyire amíg meg nem kapja ő is két hónapos korában. A nyájimmunitàs miatt pedig jó ha a családtagok is beadatjàk. Nekem a védőnő és a nőgyógyász is ajánlotta. Semmi mellèkhatás nem volt. Nem csak ezt, hanem az RSV elleni oltást is kértem.
szept. 20. 09:02
 10/13 anonim ***** válasza:
81%

Erdekes, egyes haziorvosok honnan szedik a diplomajukat, bakker !

2-es hozzaszolo, tinedzser vagy es ugy vagy terhes ?

Mert a szamarkohoges oltas- ugy mint mind, nem evtizedekig ved !

Es nem, nem a szoptatassal megy at az ellenanyag, hanem a verrel.

B**** itt tart Mo.- orvoslasa ?? Ilyen teves infokkal? Nem csoda, hogy ott tart az orszag ahol, lassan a 3. vilaghoz lehet sorolni!

szept. 20. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!