Oltás szamárköhögésre terhesség alatt? Mi van, ha már kaptam régebben oltást? Nem számít?
Itt ahol élünk, terhesség alatt (20. hét után) oltják be a kismamákat szamárköhögés ellen.
Nem igazán tudom, hogyan működik a dolog, mi van, ha én már kaptam anno gyerekként? Megkaphatom újra? Vagy nem probléma, ha többször oltanak ugyanarra? Bocsi, de nem vagyok tisztában ezzel a dologgal. Az oltást a baba miatt mindenképpen szeretném felvenni, de ugye fontos, hogy szabad e?
A gyermekkori oltás hatása korahuszas évekre elmúlik. Abból a szempontból nem baj, hogy felnőttként a szamárköhögés csak egy makacs köhögés. Azért oltják a kismamákat, mert a csecsemőket életveszélyes.
Semmi bajod nem lesz, ha felveszed, a dipertéből 4-6 alkalommal adnak 10 éves kor alatt.
Szia, ez az oltás a babát védi az első saját oltásokig. Ahol éltek,ott valószínűleg fel-fel üti a fejét helyi szamárköhögés járvány, ezért ajánlják a kismamáknak. Ez a betegség halálos lehet egy pici babának.
Egyébként én is megkaptam 20 hetesen, semmilyen mellékhatás nem jelentkezett 👍🏻👍🏻👍🏻
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!